Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Poliuretan kopuk ve paludaryum yapımı

nachtmerie

Altın 5 Üye
Arkadaşlar poliuretan kopuk ile paludaryum yapanları gördüm gün geçtikçe yeni şeyler öğreniyorum ve gördükçe çok basit geldi akvaryumum kafamda bi paludaryum yapma planım var poliuretan kopukte kullanabılırım.

Acaba poliuretan kopuk nerde satılır?
Ne kadardır?
Birde kuruduktan sonra sökülmek isterse camdan kolaylıkla ayrışır mı yoksa silikon gibi izler bırakır mı ?

Cvp: Poliuretan kopuk ve paludaryum yapımı

inşaat malzemesi satan ydrlerden poliüretanköpük ve fuga derz malzemesi satınalabilirsiniz

fuganın 2900'e yakın olanlarını alın varsa 2900 alın. Fuga 2200 vs almayın. Asıcak su da kullanacaksınız çünkü ne olur ne olmaz.

2900 2200 ne oluyor? Sıcak su kısmını anlıyamadım

Fuga 2900 suya dayanıklılığıdır. 2900 ler havuz için üretilmiştir ve en sağlamıdır. Ben kuru alanımı 2200 ile yapmıştım fakat oldukça çabuk aşındı. 2400 ve üzeri olursa daha sağlam olacaktır. Fuga 2400 derseniz adamlar anlar :)

Peki kopuk kuruyunca renkli derzle kapladık mesela kahverengiyle.. Parlak veya canlı görünmesi için ne yapabiliriz? Vernik olabilir mi acaba suyla temas etse salınım yapar mı ki zarar verebilir mi kaplumbağalara? Derz mat gözüküyorda

daha önce kullanan görmedim bir sebebi vardır. Büyük ihtimalle salınım yapar.

Denemek lazım.

Silikon köpük gibi maddeleri geri çıkarmak istediğimizde akvaryum camına zarar vermeden nası çıkarabiliriz acaba? Zarardan kastım iz bırakmadan.. Beceremezsem falan yeni akvaryumun camları berbat olmasın

Silikonu bir maket bıçağı ile sökebiliyorsunuz. Kalan artıklar da kazınınca çıkıyor. Ama köpük nasıl çıkar bilemiyorum.

silikon camda çok leke bıraktı jiletlede kazıdım ama olmadı arkadan silikonlamadan bişeyler yapabilirim. Paludaryumda kaplumbağanın zarar vermediği yemediği su bitkisi varmı ?

Ne yazık ki yok :D Ya plastik bitki kullanacaksınız ya da idare edeceksiniz maalesef.

Plastik kullanırım napalım :) gerçek bitkileri kuru alana koyarım ulaşamayacakları şekilde

Geri