Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

RES Kare Akvaryumu Yaptıracağım

Nilüfer

Bronz 4 Üye
Arkadaşlar camcıda
50.50.40
boyutlarında kare prizma akvaryum yaptıracağım cam kalınlığını 5-6 mm düşünüyorum.
akvaryum hesaplayıcı çok güvenli diyor, akvaryum 100 lt su alıyor.
alacağım kapluşa bir ömür boyu yeter mi?
akvaryum bana tahmini ne kadara mal olur?
bir de akvaryum silikonunu nerelerde bulabilir, hangi markayı almalıyım?
son olarak kayıt kuşak hakkında bilgim yok, böyle şeyler gerekli mi?

Cvp: RES Kare Akvaryumu Yaptıracağım

Aynı akvaryum bende semender akvaryumu olarak mevcut.
Yalnızca 40 değil 30 cm yükseklik.
Yeteceğini düşünmüyorum bir ömür boyu fakat en büyük boyuna ulaşıncaya kadar senelerce idare edebilecektir sizi.
Normalde dediğiniz akvaryumların hazır yapılmış halleri 60 TL civarında satılıyor Eminönünde. Camcıda yaptıracağınız için her camcı kendi fiyatını söyler kesin birşey söylemek mümkün değil.
Akvaryum silikonunu Bahaus, Koçtaş gibi yerlerde bulabilirsiniz. Bunun dışında büyük petshoplarda da mevcut.

Eğer bir kere bir akvaryum alıp ömür boyu idare etmek istiyorsanız tek kaplumbağa için

80*40*40 boyutunda bir akvaryum yaptırmanızı öneririm. 8mm cam kalınlığı yeterli olacaktır.
Max 128 litre su alır ki kaplumbağa akvaryumunda ne yaparsanız yapın kuru alan ve aksesuarlar kullanacağınız için bu hacmı kullanamazsınız.

Hazır akvaryumlar aslında araştırıldığında daha ucuza bulunabiliyor camcıda yaptırmak yerine.
Ya da özel akvaryum imalathaneleri ile görüşmenizi öneririm ben.

Teşekkürler fakat elazığda böyle yerler var mı bilmiyorum yoktur diye tahmin ediyorum.

bence boyut yeterli.cam kalınlığıda uygun.fiyat hakkında bir fikrim yok çünkü herkez farklı birşey söyler emin olun.silikonu ise camcıya söylerseniz o halleder.biraz daha pahalı olur ama haberiniz olsun

Ömür boyu yetmese de en azından 2-3 sene rahat rahat kaplumbağanıza yeter. Genelde camcılar cam fiyatının dışında 10-20TL arasında bir işçilik ve akvaryum silikonu parası alır. Dediğiniz gibi elazığ'da hazır akvaryum bulmak zor olabilir bir camcıyla anlaşmanız daha mantıklı gözüküyor.

Bir de o boyuttaki bir akvaryuma kayıt kuşağa gerek yoktur. Genlde 80-100cm üzeri akvaryumlarda ön ve arka camın sudan dolayı esneyip bombe yapmasını önlemek amacıyla kullanılar.
Unutmayın fiyatı arttıran camda cam kalınlığıdır. Normalde camın m2 fiyatı öyle yüksek değildir.

belirttiğiniz ölçülere yakın ölçüde bi akvaryum yaptırdım yakın zamanda . 60x60 sizinkinden tek farkı 10 ar cm daha geniş. 18 tl cam parası tuttu. işçilik silikon derken 30 tl yi buluyor.ben gayet memnunum 4mm yaptırdım ama 6mm yaparsanız daha güvenli olucaktır diye tahmin ediyorum.

Akvaryumun cam kalınlığı ne kadar fazla olursa o kadar güvenli olur, kalın camı olan akvaryumlara kayıt, kuşak vs. gerekmez...

Geri