Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Restorandaki Kaplumbağalar

turtefun

Bronz 3 Üye
Gecende burda yemege gittigim restaurantta 10 cmlik 5 6 tane en az 15 cm kabuk boyunda 4 tane kaplumbaga gordum sus havuzunda bakıyorlardı yuzme alanı genisti ama su buz gibiydi bunların burda buyumus olma ihtimali varmı yoksa dısardan mı getirtilmistir?

Cvp: restauranttaki kaplumbagalar

Su o anlık size bu gibi gelmiş ola bilir benimkilerde bana arada soğuk geliyor ortam sıcaksa size soğuk gele bilir.Ama keşke sorsaydınız.

Doğacan Bey aynı durum ile ben burada bir kafede karşılaştım. Kaplumbağanın kabuk boyu 10 cm, bir yıldır ölüm fanusundaymış. Adama ısrarlarıma rağmen hala o kapta bakmaya devam ediyorlar.

Nasıl büyüdüklerine gelince, benim teorim buradakiler o kaplumbağayı bahar aylarında aldı, o şekilde büyüdüler.Bünyeleri de sağlam olmalı. Yalnız buradaki 10 cm'lik kaplumbağa bu sıralar soğuk su yüzünden hep uyuyor. Kış uykusuna yattı belki de. Ne yaptıysam bana parayla bile vermediler. Bakacak yerim olmasa da en azından sıcak ortam sağlayabilirdim. Daha sonra sahiplendirebilirdim ama elden bir şey gelmiyor...

Belki o restorantta da aynı şey söz konusudur.

RE: restauranttaki kaplumbagalar

Yalnız soyle bir durum var bu kaplumbagalar tırnak boyu kuyruk kalınlıgı en az 4 5 yasında duruyor boyuda 15 cm benim goz kararı soylemim gecende bir yerde de 6 yasında sadece bos akvaryumda yasayan kaplumbaga gormustum bilincsiz bir sekilde bakip cok uzun sure besleyenler cıkıyor o zaman ama o restauranta kesinlikle sorucam eger verirlerse sahiplenmek te isterim ama sunuda belirtmek isterim benim gordügüm buyuk kaplumbagalar hareketli olmasina ragmen yanlarındaki diger 10 cm civari olanlarda bir hareketsizlik kıs uykusu egilimi vardı

Oradaki hava büyük ihtimal sıcaktı :) Belki sıcak birşeye dokunupta suya dokundunuz. Adamlar su sıcaklığını düşünmüşlerdir bence. Ayrıca bir süs havuzu her tospiğe nasip olmaz ;)

Yeni alınmış da olabilir bir daha gidebilirseniz sorun bence :)

Aslında kaplumbağalar bakılabilir hiç bir şey siz benim komşum 3 yıldır leğende bakıyor yüzecek yerleri yok yaşıyorlar ama tabiki vicdana bağlı.

Bizim komşumuzun da kaplumbağası 2 yıl ölüm fanusunda durmuş sonra büyümüş şimdi 4 yaşında ama hala küçük cam fanusta bakıyorlar, nasıl olur anlamıyorum... Bünyeleri çok güçlü heralde :)

Benim arkadaşım kaplumbağasının kabuğuna bir işaret bırakıp göle bırakmış gölde buz gibiymiş ama bir kaç yıl sonra görmüş onu 20 cm yi geçmiş.

Nasıl yaşamış yaa :S
Bu arada kabuğuna işaret bırakmayı anlamadım :S

Bunların yanında kötu durumdan ölen kaplumbaga sayısı kat kat fazla en önemlisi en iyi yasam alanı

arkadaşlar ne işareti, ne gölünden bahsediyorsunuz siz. İki yıl sonra onu görmesi, hele ki o işaretin suda kabuğundan silinmemesi saçma. Zaten evde hazır yeme alışmış bir kaplumbağa doğada avlanmayı bilmez. Türkiye'nin buz gibi sularında hiç yaşamaz. Koskoca gölde kaplumbağası ile karşılaşması iyice tutarsız. Atacaksak mantıklı atalım. Böyle göl hikayeleri ile kaplumbağasını bırakmak isteyenlere vicdanını rahatlatacak örnekler vermeyelim.

Birde işartledi bıraktı diyelim,20cm olduğunda görmesi İMKANSIZ.Çünkü kaplumbağalar kabuk değiştirirken üzerindeki,izler tamamen siliniyor,ki zaten silinmese de buz gibi suda yaşayamaz...

Bence en mantıklısı 7, 12 cmyi geçmeyen cüce kaplumbağa almak şu anki kırmızı benekler 20 30 cmye ulaşıyormuş haliyle insanlar koca akvaryum almak yerine göletlere bırakıyorlar bende gördüm gölette kırmızı benek.

Cüce kaplumbağa diye bir tür yok varsada türkiyede olması rüyadanda öte insanlar almadan önce düşünsün 20 30 cm olunca ben buna hiç sıkıntı çekmeden kocaman akvaryum alabileceğim mi diye sorsun kendine eğer alabilecekse beslemeye kalksın yoksa hayvana eziyetten başka birşey değil sizin gördüğünüz türkiyedeki yerli tür olan çizgili kaplumbağadır çünkü türkiyenin hiçbiryerinde kırmızı yanaklı türü yaşayamaz!

Geri