Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Rezillik.

Merve19

Bronz 2 Üye
Kaplumbağam adına faydalı bilgiler edinmek için internette gezinirken şu yazıya rast geldim " Su miktarlarına gelince. Kaplumbağa, uzun süre yüzmez ise yüzmeyi unutan bir hayvan olarak biliniyor. Sularını ayaklarını yerden kesecek şekilde doldurmalısınız.Yem olarak kurutulmuş solucan ve midye yi çok severler. Salamda verebilirsin. Eğer hemen büyümelerini istiyorsanız, çiğ et, salam verebilirsiniz. Çok yavaş büyüsün derseniz, yeşillik ( ıspanak - marul ) veya kendi yemlerinden veriniz. Kaplumbağalar sahiplerine küsen hayvan olarakda bilinirler. " İnsanları biliçsizce bilinçlendiriyorlar. Kaplumbağaya Salam verilir mi yahu içinde ne olduğunu bilmiyoruz yağ oranı desen çok yüksek. Bir de neymiş ayaklarını yerden kesecekmiş su. Pet-shop çulardan öğrendikleri bilgilerle yaşasınlar. Ben babamı zar zor akvaryum aldırmaya ikna etmişim. Pershopa göndermişim petshop çu demesin mi " siz kızınıza aldanmayın genç kafası her duyduklarına inanıyorlar . sırtına kadar koyun suyu " babam almadan geri gelmişti. Evde çılgına döndüm . Amcamla konuşuyorum akvaryum konusunu yine bana o ölüm kaplarında bakabilecceğimi söylüyor e haliyle babamı ikna edememiştim. En sonunda kendi imkanlarımla kocaman eski akvaryumumuzu döşedim. Ki akvaryumun üst tarafından bi yeri çatlak, çatlak büyeyecek diye çok korkuyorm. Şimdide babam suyun sıcak olmasından şikayetçi. neymiş efendim petşopçu bu işi biliyormuş demişki ' Onlar buranın iklimine alışkın orda büyümediler ' Te allah'm . Sen büyüksün!!!!

İnternetten kırmızı yanaklı kaplumbağaların doğadaki resimlerini indirin. Hatta doğada çekilmiş videolarda olur. Babanıza gösterin. Doğada ne kadar derin suda yaşadıklarını görsün. O zaman pet shopçunun akıldan uzak yöntemini dinlemez. Doğada iki parmak suda mı yaşıyorlar. Akıldan yoksun çıkarcı kişilikteki pet shoplar insanları hataya sürüklediği gibi bizdede araştırmaya karşı olan tembellik bu sonuçları doğuruyor.

Diğer büyüme vs ile ilgili yazıya hiç yorum yapmaya gerek yok zaten. Hayvanı olması gerektiği gibi büyütmek gerekir.

Güzrl noktalara değinmişsiniz. Teşekkürler.

Cvp: Rezillik.

allahtan su bayram geldıde bıraz el opupte para kazandım o olmasaydı hıcbısı alamazdım ölüm kabına devam dı. fakat bende kendı ımkanımla filtre akvaryum ısıtıcı aldım .petshopcuların ben ta ..................................... çok biliyorlar sanki kaplumbaga bakmayı onlar maddi yönünden bakıyorlar kab satarım kaplumbaga satarım diye düşünyor sonrada ısıtıcısız hayvan daha cabuk ölür die ısıtıcı gerekmez diyolar bende yaşadım bu durumu daha erken dıyor fakat akşam güneş var sanıyorlar su sıcak kalır dıye düşünuyor ap*al petshopcular.

Cvp: RE: Rezillik.

Babama kaç tane video izlettim sayısını ben bilmiyorum. Pakize'nin hastası oldu hatta kendisi. :$ Şuanlık babamla ilgili bi sorunumuz yok. Videoları izledikten sonra biraz yatıştı. Hatta bana küvette gerekli ortamını kurabileceğini bile söyledi. Veteriner bir dostumuz da babamın aydınlanmasını sağladı diyebilirim. :D Sizde sağolun.

Ben akvaryumumu 6 7 sene önce balıklarım için almıştım 3 5 senedir de kullanmıyoduk. Diğer malzemeleride bayram harçlıklarımla aldım sizin gibi. Tek eksiğimiz güzel bir dış filtre. :haha:

İlk başta gittim petshopa baktım var mı yok mu ne kadardır falan filan nasıl beslenir diye sordum. kabuğunu 3-5 pamak su koy dedi. Akvaryum falan var oraya dayıcam döşücem dedim. Boğulur yüzemez vs dedi.

Aradan 4-5 gün geçti valideyle gittik. Annem dedi işte akvaryumda bakıcaz bilmemne. Adam dedi oo çok güzel, bol bol yüzer vs dinlenme alanınıda yaptın mı korkma dedi.

Yani ne tuttururlarsa.. Bu sitedeki bilgilere güvenin..

Orda onlara gram su olmadan baktıkları için hayvanlar yüzmeyi bilmiyor tabi. Ama çabuk öğreniyorlar. Ve bu siteye annem kadar güveniyorum. Üye olduğum günden beri neredeyse hiç çıkmadım diyebilirim. :D

Merve hanım çok haklı bana petşopçu ölüm fanusu satacaktı ben ona ölüyorlar orada dedim o bana ölmez dedi ama ben almadım akvaryum kurdum insanları kandırıyorlar.

Geri