Merve19
Bronz 2 Üye
Kaplumbağam adına faydalı bilgiler edinmek için internette gezinirken şu yazıya rast geldim " Su miktarlarına gelince. Kaplumbağa, uzun süre yüzmez ise yüzmeyi unutan bir hayvan olarak biliniyor. Sularını ayaklarını yerden kesecek şekilde doldurmalısınız.Yem olarak kurutulmuş solucan ve midye yi çok severler. Salamda verebilirsin. Eğer hemen büyümelerini istiyorsanız, çiğ et, salam verebilirsiniz. Çok yavaş büyüsün derseniz, yeşillik ( ıspanak - marul ) veya kendi yemlerinden veriniz. Kaplumbağalar sahiplerine küsen hayvan olarakda bilinirler. " İnsanları biliçsizce bilinçlendiriyorlar. Kaplumbağaya Salam verilir mi yahu içinde ne olduğunu bilmiyoruz yağ oranı desen çok yüksek. Bir de neymiş ayaklarını yerden kesecekmiş su. Pet-shop çulardan öğrendikleri bilgilerle yaşasınlar. Ben babamı zar zor akvaryum aldırmaya ikna etmişim. Pershopa göndermişim petshop çu demesin mi " siz kızınıza aldanmayın genç kafası her duyduklarına inanıyorlar . sırtına kadar koyun suyu " babam almadan geri gelmişti. Evde çılgına döndüm . Amcamla konuşuyorum akvaryum konusunu yine bana o ölüm kaplarında bakabilecceğimi söylüyor e haliyle babamı ikna edememiştim. En sonunda kendi imkanlarımla kocaman eski akvaryumumuzu döşedim. Ki akvaryumun üst tarafından bi yeri çatlak, çatlak büyeyecek diye çok korkuyorm. Şimdide babam suyun sıcak olmasından şikayetçi. neymiş efendim petşopçu bu işi biliyormuş demişki ' Onlar buranın iklimine alışkın orda büyümediler ' Te allah'm . Sen büyüksün!!!!