Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Rıfkı suya inmiyor

TörtılRıfkı

Yeni Üye
Katılım
6 Ara 2013
Mesajlar
12
Merhaba benim 1 tane yavru kaplumbağam var daha önce bahsetmiştimtıklayarak bakabilirsiniz

penn plax alıcaktım sonra akvaryumum zaten küçüktü fazla yer kaplamasın diye almadım baktımki dvd kabından yapmışlar bende dvd kabından bir kuru alan yaptım ki ..

asıl konu kuru alandan suya çok nadir indiğini görebiliyorum yem attığımdada canı isterse inip yiyor sonra tekrar çıkıyor ,lamba yok kuru alan için en kısa sürede alacağım bi tane .

sizce neden suya inmiyor gayet sağlıklıda görünüyor fakat çok nadir suya iniyor .

ısıtıcım , filtrem var su 28 derecede sabit .

mailto:/izsvft.jpg

mailto:/2cxep1s.jpg

mailto:/wa58ok.jpg
 
Cvp: Rıfkı suya inmiyor .

sanırım :'( suya indirdim yan yüzme gibi bi sorunu yok .


mailto:/20s6q1f.jpg
 
RE: Rıfkı suya inmiyor .

Kabukta yumuşama varmı üstüne hafif bastırığında dağılacakmış gibi oluyor mu kuyruğa yakın kısımda yumuşaklı olabilir yavruysa esneklikten dolayı
 
Cvp: Rıfkı suya inmiyor .

kabuğu gayet sert öle dağılacakmış gibi falan değil kuyruğa yakın kısımlardada yumuşama yok esneklik falan peki sorun ne olabilir 15 dkdır suda daha şimdi kuru alana çıkıyor yeniden ??
 
Cvp: Rıfkı suya inmiyor .

Su sıcaklığı derece ile ölçüldü mü? ısıtıcı lamba yokken kuru alanda bu kadar vakit geçirmesi normal değil ne yazik ki en kısa sürede ısıtıcı lamba temin edilmeli.
 
Cvp: Rıfkı suya inmiyor .

akvaryumun derecesi var 28 derece sabit lamba uv tipimi olucak masa lambası çalıştırırmı zahmet olucak ama nası bi lamba almalıyım ?? yardımın içinde teşekkür ediyorum bu arada suya tekrar inip 6-7 dk yüzüp kuru alana tekrar çıktı şuan kuru alanda .
 
Cvp: Rıfkı suya inmiyor .

mailto:/forum/Konu-isitma-ve-gunduz-isigi-icin-ampul-ecolite-52-w.html

linkte bahsedilen ampulden alabilirsin tabi bu ısıtıcı ampül, ayriyetten uvb ampül ihityacınız da olacak.

Kuru alan da duruyorsa sıcaklık farkında dolayı hasta değilse bile hasta olacak, hastaysada iyileşmesi için yine ısıtıcı lambaya acil ihtiyacınız olacak.

Kuru alanda durmasını ve kabuk üzerinden değerlendirmeyi daha tecrübeli arkadaşlar yapacaktır.
 
Cvp: Rıfkı suya inmiyor .

Önemli değil ek olarak akvaryum içindeki renkli taşları çok acil çıkarmalısın, boyalıdır ve salınım yapar çok zararlı. Akvaryum zemini için çakıl taşı da tavsiye edilmiyor, silis kum kullanabilirsin.
 
Cvp: Rıfkı suya inmiyor

Rıfkının psikolojik durumu da gözardı edilmemeli. Ya da Allah korusun akciğer enfeksiyonu olduğu zamanlar; suya pek inmezler, yemek yemezler, kusmaya çalışır gbi sürekli ağız oynatırlar.. bunlar olmasın da rıfkıya birşey olmaz.
 
Cvp: Rıfkı suya inmiyor .

Aslında benimde Duygu gibi aklıma ilk Akciğer enfeksiyonu geldi ama tecrübem olmadı hiç yanlış bir şey söylemek istemedim.
Bu arada beslenme durumu nasıl yem yiyor mu? Beslenmede azalma isteksizlik gibi belirtiler var mı?
 
Cvp: Rıfkı suya inmiyor .

Bazen davranışları ve kuru alan kullanımı hastalık dışında da böyle farklı olabilir. Ancak burada ısıtma lambası olmayışı büyük eksik. Hayvanın hasta olması an meselesi.

Bunun dışında ısıtıcı sudan çok yukarıda kafa kısmı yada üzerinde minimum water level işareti varsa buraya kadar batırılmalı. Hava ile temasta camın patlama durumu söz konusu olur.

Dipteki kum, deniz kabukları ve renkli taşlar uygun değil. Bunlardan deniz kabukları ve iri taneli kum aralarında dışkı ve yem artığı barındırıp filtrasyonu yani temizliği olumsuz etkiler. Olumsuz bakteri oluşumu meydana gelir. Buda kulak iltihabı ve göz enfeksiyonu hastalıklarının sebebi olur. Ayrıca bu hayvanlar kum ve taş yeme eğilimindedir. Sebebi soğukkanlı sürüngen türlerinin bunları yutarak sindirime yardımcı olmasıdır. Boyut olarak iri taneler olduğundan yutmada zorluğa bağlı boğazında kalarak boğulma yada sindirim sisteminden çıkışta soruna bağlı iç hasarlar olabilir. Renkli olanlarda kalitesiz ve salınım yapan boyalardan yapılır. Bu sebeple doğal olmayan ürünleri mümkün mertebe kullanmamalı. En uygunu doğal srı 0,5-1 mm kalınlıktaki silis kumdur.

Hayvanda iştahsızlık, hapşırma, kabuk yumuşaması, yamuk yüzme yada başka normal dışı hastalık belirtisi içeren durum yoksa şimdilik sadece alışkanlık değişimi olarak algılamalı. Ayrıca d vitamini sentezi için uvb lambada olmadığına göre devit 3 takviyesi yapılmalı. Bunuda haftada bir kez bir yeme bir damla ve doğrudan hayvanın ağzına verip uylamalı. Suya atılırsa etkisini kaybeder.
 
Cvp: Rıfkı suya inmiyor .

akvaryumun kapağını falan kapadım akvaryuma soğuk girmesin diye suyun ısısı biraz olsun akvaryumun içinin ısısını yükseltir diye düşündüm en geç pazartesi salıya lambayı alıcam .
 
Cvp: Rıfkı suya inmiyor

Bir nebze riski azaltır, en azından sudan 1 derece gibi aşağıda kalır. Lamba takılana kadar sorun olmadan idare etsin.
 
Geri
Üst