Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Saç Bakımı

Nilüfer

Bronz 4 Üye
Arkadaşlar bir şampuan 2 farklı marka saç kremi kullansam saçıma zarar verir miyim?

Cvp: Saç Bakımı

Bir şampuan ve aynı markada saç kremi kullan.Markaları sık değiştirmek saçı yıpratır ve döker.Askerde iken imkansızlıklardan dolayı farklı şampuan ve kremler kullanıyordum dökülmeye başladı eve gelincede devamını getirdim dipleri gözükmeye başladı.Bir uzmana danıştım farklı farklı temizleyiciler ve şekil vericiler kullanırsan saçların buna dayanamaz dedi.Şimdi tek bir ürün kullanıyorum ismini reklam olucağı için vermiyorum (sarımsak özlü) buna özgü şekillendirici kramlerde var eskisinden daha sağlam ve gür seyrekleşme yerine saçlarım dahada sık çıkmaya başladı.Sana tavsiyem kaliteli bir marka kullan ama 1 diyorum dikkatini çektiysem:)

Benim şampuanım bitti. Babam gidip aynı markanın kadınlara özel şampuanını almış. Erkek saç derisi farklı olduğu için de kullanmak istemyorum. 2 gündür de kendi şampuanımdan farklı bir markanın şampuanını saç kremini kullanıyorum.
Ayrıca bir sorum daha olacak saç kreminin faydasını görüyor musunuz

saç kremi hayatım boyunca hiç kullanmadım ne gibi faydaları var bende merak ettim şimdi :)

Çabuk yağlanabilen saçlar için saç kremi kullanılamaz(zaten kremin özünde yağ vardır).
Kuru ve yağlanmayan saçlar için saç kremi kullanılmalıdır.
Benim saçlarım çok saçma bir cinse sahip evde olduğum zamanlarda yağlanma yapmıyor ama dışarıya çıktığım zaman hemen yağlanıyor.
Saç kremini özellikle hafta sonları kullanıyorum çünki dışarıya çıkmıyorum.Sorunuzun cevabına gelirsek evet faydası oluyor.
İnsan vücudundaki saçlar veya kıllar bitki gibidir bazen gübrelemek gerekir;)

Saç kremi saç diplerine uygulanmamalıdır. Kuaförlerde saç uçlarına uygulayın dediklerine sahit oldum çok kez. Sanırım diplerine uygulamak saçı döküyor.

Erkekler arasında ilginç bir tartışma olmuş :)

Stres yoksa ve sağlıklı besleniyorsa insan kolay kolay dökülmüyor. Ancak unutmayın ki büyük oranda genetik bir faktör saç dökülmesi. Ailede varsa mutlaka dökülüyor.

Bu arada benim dermotologum 6-8 ayda bir şampuanımı değiştirmemi önermişti.

Bir de su içmek çok önemli. PH ı yüksek, kalsiyum ve mineraller yüksek su içmek gerekiyor. Bilinenin aksine su ne kadar sert olursa vücuda o kadar yararlı.

Ayrıca bayanlarda dökülen saçların yerine yenisi çıkar ancak erkeklerde çıkmaz. Bu yüzden erkeklerde saç dökülmesi problem zaten. Moral bozmak gibi olmasın ama :)

Burhan bey yaşınız 16 gördüğüm kadarıyla.
Çok ciddi hasarlar vermediğiniz sürece 18 yaşınıza kadar saçınız dökülmeyecektir.
18 yaşından 25 yaşına kadar erkeklerde surat şekillenmesinin(suratın değişim evresini tamamlaması burun ve kulak hariç) yanı sıra saçlarınızda şekile girer.
Örneğin alnınızın üstündeki kakul kısmının yan boşluklarındaki saçlar dökülebilir.Bu saç dökülmesi değildir saçınız son şekillerini tamamlıyordur.Irki bir kellik yoksa ailenizde saçlarınız kolay kolay dökülmeyecektir.Varsa 25 yaşından sonra hızlı veya yavaş bir şekilde elinde sonunda dökülecektir.Bazı erkelerde 25 yaşından önce kel kalabilme ihtimali olur buda emin beyin dediği gibi sitrese sıkıntıya ve bakımsızlığa bağlıdır.

Bende stres ve sıkıntıdan 4 sene önce bölgesel saç döküldü. Stres gerçekten etkili fakat saç bakımından hem anne hem baba tarafında dökülme yok bu da iyi bir şey. Saçlarım bayağı gür zaten.
Bu arada saç kremini saçın ucuna nasıl uygulayacağım ki?

Size katılıyorum burhan bey stres çok onemli bir faktor

Bende uca sürmeyi bilmiyorum duş esnasında şampuandan sonra şampuan gibi kullanıyorum.Derya hanımın demek istediği saç şekillendirici krem heralde.

Tabi o kısmını erkeklerde düşünmemiştim. Bayanlara genellikle o şekilde tavsiye ederler. Kullanırsanız en azından saç diplerine iyice yedirmeyin kremi. Ama ailenizde böyle bir durum yoksa bence endişe etmenize gerek yok. Hatta benim amcamda bu sorun olmasına rağmen kuzenimde oldukça gür saç var.

Bitki özlü, kuaförlerde satılan şampuanlardan kullanıyorum. Pahalı gibi görünse de aslında değil. Konsantre olduklarından çok az miktarda kullanım yetiyor.Marketlerde satılanlardan avuç avuç kullanıyoruz. Kuaförlerdeki özel şampuanların besleyici özellikleri daha fazla. Alırken pahalı gibi görünse de kullanırken daha ucuza veya aynı hesaba geldiğini göreceksiniz. Üstelik saç kremine ihtiyacınız bile olmuyor. (belki benim saçıma özgüdür bilemiyorum :)) İlle de saç kremi ihtiyacınız varsa onlar da mevcut. Piyasada satışı olmuyor bu markaların. 25 senelik kuaförümün önerilerine güveniyorum :)

benimde keşke kuaförüm olsada banada tavsie etse:)Ben kendi saçımı kendim kesiorum nadirdir kuaföre gittiğim:)

Kuaförler istediğin şekli veremiyor nereye gitsem istediğim olmuyor.
Hep sağa yatırırdım saçımı gidip kestirdim yatmıyo düzgün. :D

Cvp: RE: Saç Bakımı

Nilüfer' Alıntı:
Kuaförler istediğin şekli veremiyor nereye gitsem istediğim olmuyor.
Hep sağa yatırırdım saçımı gidip kestirdim yatmıyo düzgün. :D

sana tavsiyem bir saç kesme makinası al.uğraştıkça öğrenirsin kendi saçını kesmeyi:)

Yamuk keserim ben saç kesmek zor iş ama kendin kesebiliyorsan çok iyi.

bende yamuk kesiodum sonradan öğrendim allahtan çocuktum o zamanlar:D

Geri