KillerPrince
SKF Delisi 5. Seviye
Selam Arkadaşlar kaplumbağa almadan önce 15 gün tüm siteleri inceleyip bilgi sahibi oldum haziran sonu gibi 3 pet shop gezdim ilkinde sadece 3 kaplumbağa ve birinin üstünde mantar galiba beyaz beyaz lekeler ve hiç hareketli değiller tabi ordan kaplumbağa almadım ancak ordan bir filtre bir akvaryum aldım 25 tl idi tabi ölüm fanusun satmak için canını yırtmaya çalışıyordu ama kanmadım filtreyi bile zor sattı (sanki alan o) Akvaryum boyutları:29x15 sonra ise bir pet shopa girerek kaplumbağa bakıcaktım 50 tane kaplumbağa akvaryumda hepside canlı sağlıklı gördüm burdan alacaktım ondan once ısıtıcı almak için başka bir pet shopa girdim ancak adam ısıtıcı satmamak için uğraşıyordu yanımdaki (annemde doğru yazın ısıtıcı gerekmez pişircen hayvanları) bende zorlada olsa ikna oldum ancak sonra alacaktım eylul sonu gibi sonra kaplumbağaları alırken hepsi geri deydi akvaryumun yanınada yaklaşamıyoduk eşyalar vardı bide kalabalıktı sonra adam verdi 2 tane yüzenlerden (5 6 tanesi kuru alandaydı) bi poşete koydu su doldurmadı bende dedım su koymayacakmısınız su koyarsam boğulurlar dedi
siz koyun arabayla gideceğiz dedim boğulurlarsa benden değil diyor
) sonra tamam dedim aceleyle eve gidiyoruz yolun yarısında telaşa kapıldım arabada pet su vardı onu azcık koydum ayaklarını geçmiyecek şekilde sonra eve geldik akvaryumu kurdum kuru alanda yaptım herşey tamam bundan sonra alt kabuklarında çok az bir penbelik gördüm ama çok az 1 tanesınde belli olmuyor sonra araştırdım akciğer enfeksiyonu olduğunu gördüm çok üzüldüm
neyse ona vitamin ve ısıtıcı aldım 2 gün sonra günrşede çıkarmaya başladım herşey iyi hiçbir belirti yok sadece alt kabuk penbeleşmesi yemini iştahla yiyor çok hareketliler uyuma yok şişmeyok hiçbirşey yok sadece alt kabuk penbeleşmesi çok az ve haftada bir kabarcık çıkarma var artık onuda görümyorum şimdi soruyorum size acaba sadece alt kabuk penbeleşmesi enfeksiyon kaptığının %100 garantisimidir ? veya önceden geçirip şimdi atlatmışmıdır ? atlatınca hemen penbelik gidiyormu ?