Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!Merhaba cinsiyeti erkek su anki akvaryumu yeterli ama dilerseniz tabi daha buyuk de alinabilir belki icine filtre de takilabilirMerhaba ben sahiplenmek isterim. Küçük dostumuzun cinsiyeti nedir bir de akvaryum ölçüleri nedir eğer çok büyükse yer konusunda sıkıntı yaşayabilirim
Bu yeterli değil.Merhaba cinsiyeti erkek su anki akvaryumu yeterli ama dilerseniz tabi daha buyuk de alinabilir belki icine filtre de takilabilir
İsiticiya gerek yok biz veterinere danisarak ilerledik gun isigindan faydalaniyor ve ev ortami sicak zaten cam kenarina da ozellikle koyuyoruz ki ust kata cikip gunesleniyorBu yeterli değil.
Hayvan sığmıyor buraya.
Isıtıcı ekipmanlarda yok.
Bundan 5 kat daha büyük akvaryum ve ısıtıcı ekipmanlar gerekli.
Sen ne anlatıyorsun. Veterinere hangi kaplumbağa gitse ölüp geliyor.İsiticiya gerek yok biz veterinere danisarak ilerledik gun isigindan faydalaniyor ve ev ortami sicak zaten cam kenarina da ozellikle koyuyoruz ki ust kata cikip gunesleniyor
Sen ne anlatıyorsun. Veterinere hangi kaplumbağa gitse ölüp geliyor.
Kendi tembelliğinden hayvana bakamamışsın ufacik akvaryuma atmissin yasar iste diyorsun.
Baktığın hayvanın durumundan belliki bildiğin birşey yok. Birde fikir mi belirtiyorsun.
Su ısıtıcı ve ısıtma lambası şart ekipmandır. Güneşe çıkartılmaz.
Ozellikle kabuk boyunu yazdim anlasilir olmasi icinMaalesef kaplumbağanız düşündüğümden daha büyükmüş
Yav sus Allahın cahili.Uslubunuza dikkat edebilirseniz sevinirim! suclayici bir sekilde ithamlarda bulunamazsin! Çok bilgiliyseniz bu hayvanlarin gunes isigina daha cok ihtiyaci oldugunu da bilirdiniz. Kaplumbagam da gayet saglikli ki kac yildir bir hastaligi olmadi!
13 cm kabuk boyuna sahip bir su kaplumbağasının küçük bir alanda bakılması kesinlikle doğru değildir ve hayvan refahı açısından ciddi sorunlara yol açar. Bu büyüklükteki bir kaplumbağa artık yavru değil, genç-yetişkin dönemindedir ve doğal davranışlarını sergileyebileceği geniş bir yaşam alanına ihtiyaç duyar.Merhaba,
13 cm kabuk buyuklugune sahip kirmizi yanak su kaplumbagamizi ucretsiz yemleri ve akvaryumu ile birlikte sahiplendirmek istiyoruz. (İstanbul maltepe)
Bakin siz ne guzel13 cm kabuk boyuna sahip bir su kaplumbağasının küçük bir alanda bakılması kesinlikle doğru değildir ve hayvan refahı açısından ciddi sorunlara yol açar. Bu büyüklükteki bir kaplumbağa artık yavru değil, genç-yetişkin dönemindedir ve doğal davranışlarını sergileyebileceği geniş bir yaşam alanına ihtiyaç duyar.
Bu boyuttaki bir kaplumbağa için minimum 100 litrelik, ideal olarak 120-150 litrelik bir akvaryum gereklidir. Sadece derinlik değil, taban alanı da önemlidir çünkü kaplumbağalar yüzmenin yanı sıra karada da hareket ederler. Genel bir kural olarak, her 2.5 cm kabuk uzunluğu için yaklaşık 38 litre su hacmi gerekir. Yani 13 cm'lik bir kaplumbağa için bu oran göz önüne alındığında küçük bir kaptan çok daha fazlasına ihtiyaç duyduğu açıktır.
Akvaryumda güçlü bir filtrasyon sistemi olmalıdır çünkü su kaplumbağaları suyu çok hızlı kirletir. Su sıcaklığı 24-26°C arasında olmalı, kuru alan ise 30-32°C sıcaklıkta tutulmalıdır. Ayrıca mutlaka UVB lambası kullanılmalıdır. UVB ışığı, kaplumbağanın kabuk ve kemik gelişimi için hayati önem taşır. Her gün 10-12 saat boyunca bu ışığı alması gerekir.
Kaplumbağanın tamamen çıkabileceği bir kuru alan şarttır. Bu alan, dinlenmesi, kuruması ve ısınması için gereklidir. Alan yetersiz olduğunda kaplumbağada stres, enfeksiyon, kabuk yumuşaması ve davranış bozuklukları gelişebilir.
Küçük bir alanda kaplumbağanın yüzmesi mümkün olmayacağı için hem fiziksel gelişimi geriler hem de psikolojik olarak zarar görür. Obezite, kabuk deformasyonları ve kısa ömür gibi sonuçlar kaçınılmaz olur. Bu yüzden bir kaplumbağaya bakmak isteyen herkes, yalnızca beslemek değil, onun doğal ihtiyaçlarını karşılayacak koşulları sağlamakla da yükümlüdür.
Sonuç olarak, 13 cm'lik bir kaplumbağayı küçük bir kapta tutmak hayvana eziyet sayılır. Hayvanın sağlıklı, uzun ömürlü ve stressiz bir yaşam sürmesi için geniş, filtreli, ısıtmalı ve UVB aydınlatmalı bir akvaryum şarttır. Bu temel koşullar sağlanmadan kaplumbağa bakmak etik değildir.
Bakıyorum iki taneBakin siz ne guzel
Ne guzel uslupla detayli aciklamissiniz evet daha genis alani olursa tabii daha iyi olur burada hemfikiriz ama kaplumbagami her sene veterinere goturuyorum ve gayet saglikli! Sonucta bir can size emanetse elinizden geldigince iyi bakacaksiniz burasi net! Ben artik bakamayacagim icin burdan sahiplendirme baslikli msj yayinladim.Bakin siz ne guzel
Tamam bakamadığınız için sahiplendirmeniz doğru.Ne guzel uslupla detayli aciklamissiniz evet daha genis alani olursa tabii daha iyi olur burada hemfikiriz ama kaplumbagami her sene veterinere goturuyorum ve gayet saglikli! Sonucta bir can size emanetse elinizden geldigince iyi bakacaksiniz burasi net! Ben artik bakamayacagim icin burdan sahiplendirme baslikli msj yayinladim.
Yazdıklarım sadece size özel değil; herkes okuyor ve görüyor. Kaplumbağa bakmak keyifli bir hobi değil, ciddi bir sorumluluktur ve yüksek maliyet gerektirir. Kendi maddi durumumu göz önünde bulundurarak iki kaplumbağa beslemeye karar verdim. Çünkü yetişkin kaplumbağalar daha fazla bakım ve masraf ister. Bir hayvanı sahiplenmeden önce geleceğinizi planlamanız, bu sorumluluğu taşıyabilecek güçte olmanız gerekir. Ben de bu bilinçle hareket ediyorum. Herkese tavsiye ederim.Ne guzel uslupla detayli aciklamissiniz evet daha genis alani olursa tabii daha iyi olur burada hemfikiriz ama kaplumbagami her sene veterinere goturuyorum ve gayet saglikli! Sonucta bir can size emanetse elinizden geldigince iyi bakacaksiniz burasi net! Ben artik bakamayacagim icin burdan sahiplendirme baslikli msj yayinladim.
Tabii kendi adima ben de sahiplenen hayvanlari sonuna kadar bakma taraftariyim dedigim gibi can bunlar. Ama bazen mecbur kalabiliyoruz ben de ozellikle gozumun arkada kalmayacagi uygun platformlarda sahiplendirmek istiyorum.Yazdıklarım sadece size özel değil; herkes okuyor ve görüyor. Kaplumbağa bakmak keyifli bir hobi değil, ciddi bir sorumluluktur ve yüksek maliyet gerektirir. Kendi maddi durumumu göz önünde bulundurarak iki kaplumbağa beslemeye karar verdim. Çünkü yetişkin kaplumbağalar daha fazla bakım ve masraf ister. Bir hayvanı sahiplenmeden önce geleceğinizi planlamanız, bu sorumluluğu taşıyabilecek güçte olmanız gerekir. Ben de bu bilinçle hareket ediyorum. Herkese tavsiye ederim.
Mesela illa akvaryum olmasina gerek yok.Tabii kendi adima ben de sahiplenen hayvanlari sonuna kadar bakma taraftariyim dedigim gibi can bunlar. Ama bazen mecbur kalabiliyoruz ben de ozellikle gozumun arkada kalmayacagi uygun platformlarda sahiplendirmek istiyorum.