Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Koşturma hareketi/Dışkı vs.

Şekerli

Gümüş 4 Üye
Katılım
12 Mar 2023
Mesajlar
154
Merhaba iyi günler. Benim birkaç sorum vardı. En ufak hareketi beni pimpiriklendirdiği için sorularımı biriktirip danışmak istedim sizlere şimdiden çook teşekkür ediyorum. 🙏🏻

Kaplumbağamı yuvasında suyun içinde sanki dışarı çıkmaya çalışır gibi kafasının dikine hızlı hızlı yüzerken gördüm. Bunu bazen yapıyor nedendir acaba?

Karakter olarak anladığım kadarıyla korkak ya da saldırgan bir hayvan değil.

Parmağımı suyun içine daldırıp kovalamasını sağladım parmağımın peşinden yüzerek koşturdu çok hoşuma gitti oyun yapıyor diye düşündüm. Peşinden koştururken parmağımı koklayıp ısırmaya çalıştı ama ağzı küçük olduğu için sadece kafa atabildi. Baloncuk yapıp kendi yaptığı baloncuğu yiyip patlattı falan. Böyle bir süre oynadık.

Acaba böyle oyunlar yapan canlılar mı bu hayvanlar yoksa bu hareketlerinin başka anlamları var mıdır?

Bazen böyle çok hareketleniyor az önce de bunlar olurken çok hareketliydi sonra suya bir şey bıraktı dışkı mı anlamadım çünkü bana geldiğinden beri dışkısının türlü türlü renklerini gördüğüm için normal dışkı rengini anlayamadım. Son günlerde koyu yeşil yuvarlak ya da stick yem şeklinde dışkı yapıyordu anladığım kadarıyla ama suya bıraktığı şey kahverengiydi bu dışkı mı yoksa kusması mı, kusmaları nasıl olur ki dışkı şeklinde falan mı? Şu şekildeydi bıraktığı şey:

20230324_163504.jpg20230324_163616.jpg

Bir de ben bazen ona özel ayırdığım temiz bir bez serip mikrop, enfeksiyon kapmaması için ellerimi iyice yıkadıktan sonra onu gezdiriyorum elimde oynatıyorum çok ellenmemesi gerek diye biliyorum ama dayanamıyorum çok sevimli bir bebek, ellerim yeterince steril olsa da yine de zararlı mı bu onun için acaba?

Bir de suyunu değiştirirken kapluşumu musluğun altına tutup ılık suyla yumuşakça birkaç saniye yıkıyorum zararı olur mu?

Ve beyaz bir bezle üst kabuğunu yumuşakça sildiğimde çok hafif sarımsı turuncumsu lekeler geliyor beze kabuğundan normal midir acaba kir falan mı?

Bayağı çok sorum oldu kusura bakmayın böyle böyle neler konusunda telaşlanıp telaşlanmamam gerektiğini öğrenirim umarım 😊 Çok uzun yazdığımdan okunması kolay olsun diye anahtar kelimeleri işaretliyorum. 😅

Şimdiden çook teşekkürler 🙏🏻
 
Son düzenleme:
Yem için suda dikiliyor.

Karakter daha net yerine oturmamıştır.

Yem parmaktan geldiği için yeme sebep takip ediyor. Isırması da bundan kaynaklı.

Baloncuk çıkarıp yeme oyun.

Hayvanın dışkısını elinize alıp durmayın. Salmonella kapacaksınız.

Kabuktaki renkli şeyler alg. Bunlar gıda artığı gibi şeylerden kabuğa bulaşır.
 
Anladımm. Çok teşekkür ederim cevaplarınız için gerçekten değerli bilgilerinizle insanın kafasındaki en ufak soru işaretlerini sabırla cevaplayıp bizi bilinçlendirdiğiniz için. Şahsen konu bu melek hayvanlar olunca aşırı panik yapıyorum ve kaplumbağamı ilk aldığımda internette çok fazla bilgi bulamayınca kapluşumla tek başımıza kaldık sanıp korktum ama sayenizde çok şey öğrendim ne kadar teşekkür etsem az emeğinize sağlık Cem abi 🙏🏻

Haklısınız daha dikkatli olacağım salmonella konusunda, Şeker'e (kaplumbağam) her temasımdan önce ve sonra ellerimi sterilize etsem de yine de bu kadar dokunmamalıyım haklısınız... Panikten hep 😅🙏🏻

Umarım zamanla yeterli bilgiye sahip olup ben de insanlara sizin gibi yardımcı olabilirim 😊
 
Merhaba tekrardan. Kaplumbağamın yuvası ilk günlerde neredeyse hiç kokmazken son günlerde yuvasında çok keskin bir tuzlu su kokusu var bunun bariz bir nedeni var mıdır? Anladığım kadarıyla dışkı renkleri yeşil, sarımsı ve kahverengiyse yedigi yemlere gire değişiyor ve normal. 4 çeşit yemle besleniyor zaten ama son günlerde dışkısı resimdeki gibi sarımsı kahverengi olduğundan beri yuvası kokmaya başladı. Normal bir durum olup olmadığını merak ediyordum teşekkür ederim.
 
Hayvan idrarını yapıyor. O koku amonyak kokusu.
 
Bazen de yuvasında normalden fazla baloncuk görüyorum küçük, onlar da idrardan dolayı o zaman? ben onları da ağzıyla yaptığı baloncuklardan sanıyordum ama çok görüyordum o yüzden anlam veremedim idraran dolayı onlar o zaman 😅
 
Su yağımsı bir yüzeye sahipse bu alg kaynaklıdır. Kabarcık bununla kaynaştığında kolay patlamaz.

İdrar hava kabarcığı yapmaz hayvan ya ağzıyla yapar ya gaz çıkarır yada hava kabarcığı veriyorsa filtre yapar. Az olasılıkla da hayvan suya inerken boşluklarındaki hava açığa çıkar.
 
Merhabalar, kaplumbağamın kuru alandayken derisi kabuğu falan her yeri kupkuru olmuşken gözlerinin etrafının ıslak olduğunu fark ediyorum, bazen gözlerini kırpıyor böyle biraz daha ıslatıyor gözlerini, normal midir acaba yoksa herhangi bir şey rahatsız ediyor olabilir mi?

Bir de elimi uzattığımda eliyle gözünü kısa süreli elleyip bırakıyor neden olabilir acaba? Teşekkür ederim.
 
Göz kapakları kuruduğunda yapışır onun için nemli durması rahatlatıcı etki verir.

O hareket istemediği sevmediği birşey karşısında yaptığı hareket. Ne yapıyorsanız ondan hoşlanmıyor. Yapmayı bırakın.
 
Anladım o zaman iyi bir şey kuru yerdeyken gözlerinin nemli olması. 😊

Yaa cidden mi, bir yandan üzüldüm bi yandan komik geldi ya çok sevimli bu hareketi böyle eliyle gözünü kapatıyor, ben sadece parmağımı yüzünün yakınında tutmuştum minik hemen rahatsız olmuş Allahım ya ne sevimli hareketleri var bunların 😄😊 Anladım çok teşekkürler 😊
 
Geri
Üst