Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Salmonella Hakkında Bir Soru

Nilüfer

Bronz 4 Üye
Ben bu bakteriyi pek takmıyorum. Ama hijyen kurallarına da dikkat ederim. Kaplumbağalarımı 10 cm altında almamayı düşünüyorum.
Anladığım kadarıyla temasla bulaşıyor. Bence kaplumbağalara ilgi gösterilmeli fakat kaplumbağanızın vücudunda açık bir yara veya ellerinizde varsa dokunmamak lazım diye bir tahmin yürüttüm, doğru mudur?
Bir de bu bakterileri kolanya yani alkol de diyebiliriz öldürme özelliği var herhalde, yani bundan da çıkardığım sonuç kaplumbağanıza kolanyalı temas etmemek lazım.

Cvp: Salmonella Hakkında Bir Soru

SALMONELLA YA NEDEN OLAN ETKENLER
Çiğ ya da az pişmiş et, tavuk, yumurta ya da pastörize olmayan süt (pastörize olmayan sütten üretilen ürünler).
Birçok hayvan kökenli çiğ yiyeceklerde bulunabilir, ancak yiyecekleri pişirmek çoğunlukla Salmonella yı öldürür.
Gıda ürünleri yıkanmamış mutfak malzemeleri ya da bazı ev hayvanlarının dışkılarıyla temastan sonra ellerin yıkanmaması sonucu da enfekte olabilir.
Yakın zamanlarda Gıda ve İlaç İdaresi, yaşlıların ve bağışıklık sistemi zayıflamış olanların alfa-alfa filizi yememesini önerdi.

Bence kaplumbağaya elleyebiliriz ama daha sonra ellerimizi yıkamamız gerek bide bebeklerden falan uzak tutmalıyız o kadar.Ben 2 seneye yakın kaplumbağa besliyorum hiç zararını görmedim.Süreklide başındayım elliyorum ama ellerimide yıkıyorum. :)

salmonella zaten kaplumbagaların vücudunda var onların bağırsakların mutualist yaşam sürdürüyorlar bu bakteri insanlar için zararlı tek yapmaniz gereken sey hıjyen kurallarına dikkat edeceksiniz ama öyle kolay kolayca bulasmak bu bakteri ...

Bir de bu bakteriyi kaplumbağalar doğduktan sonra doğadan alıyorlar. Genelde çiftlik üretimi olan kırmızı yanaklılarda bu bakteri bulunmayabilir de.. Kesin birşey söylememiz mümkün değil. Tabiki genel hijyen kurallarına uymamız, ellerimizi antibakteriyal sabun ile yıkamamız faydalı olacaktır.

Emin bey peki veterinere götürsek kaplumbağamızı salmonella taşıyor mu şeklinde test yapabilir mi?

Çok Uzman veterinerler belki bakabilir ama çok uzman olması gerekiyor genel olarak yapılabilir salmonella öyle hemen grip gibi bulaşan bir hastalık değildir ben kaplumbağamı elledikten sonra 5 6 kez ellerimi yıkamadan yemek vs yedim hatta dünde aynısını yaptım hiçbir şey olmadı ama tabiki ellerimizi yıkamamız önemli belki benim kapluşumda salmonella bakterisi yoktur ama olsada hemen ellemeyle bulaşacak bir bakteri değil onu kendinize alabilmek için kaplumbağanın dışkısını yemeniz lazım.

Benim kaplumbağam 11-12 cm oda taşıyor mudur?

Bence bu konuda dikkatli olunması gerekiyor. İnternette ve çoğu yerde konuyla ilgili uyarılar var. Mecbur kalmadıkça onları dokunmamak en iyisi. Dokunulmaması onlar için de sağlıklı. Dokunulduğu durumlarda da eldiven kullanılmalı diye düşünüyorum. Eller de çok iyi yıkanmalı.

Geri