Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

sanırım akciger enfeksiyonu

bitmesin

Yeni Üye
kapluşum araştırmalarıma göre sanırım akciger enfeksiyonu oldu çok hareketli oldugu halde 2 haftadır suya inmiyor yemlerini verirken şebeklik yaparak heyecanla yemini yiyordu 9-10 gündür yemiyor agzını açıp gıcırtılı sesler çıkarıyor fakat kabuk altında pembeleşme burnun da baloncuk yok sizce akcigr enfeksiyonumu tedavisine ben başlayabilrmiyim

Cvp: sanırım akciger enfeksiyonu

Tümünü sergileyecek diye bir durum söz konusu değil. Bir kaç belirti yeterli olabiliyor. Sadece yan yüzme bile teşhis koymaya yetebiliyor. Sizin kaplumbağanın ağzını açıp hırıltılı ses çıkarması buna işaret olan bir belirti. Ama bir veterinere götürmekte fayda var.

elime aldıgımda fak etttim kabuguda yumuşamış aynı akvaryumda bid ebalık var onada bulaşırmı
geçen sene sık sık uyuma yüzünden veterinere götürdüm fakat anlayan yok fazlada ilgilenmiyolar
doksisiklin tedavisini ben uydulayabilirmiyim zararlı olurmu

Öncelikle kaplumbağa ile balık aynı akvaryumda beslenmemeli. Kaplumbağa balığa saldırır.

Kabuk yumuşaması iyi değil. UVB lamba kullanmıyor musunuz? Devit 3 alıp yem ile verebilirsiniz. Normal doz haftada bir kez ama kabuk yumuşaması olduğuna göre iki hafta boyunca 3 günde bir kez verin bence. Ayrıca kalsiyum desteği

Akciğer enfeksiyonu tedavilerini okuyup uygulayabilirsiniz.

Akvaryum ve kuru alan şartlarınız nedir? Genel olarak bahsedebilir misiniz? Eğer bir eksik varsa tespit etmiş oluruz.

cd kutusında yaptıgım kuru alanın kırılması üzenine yeni bir kuru alan yapmaya çalıştım suya indiginde kolaylıkla çıkabiliyor
UVB lamba yok ama kuru alanın derecesi 28-30 arasında degisiyor
suyun sıcaklıgı sabit 28
kaplumbaga balıga saldırmıyor hatta bazen tam tersi bi durum var (balıgı onu öldürmek üzere olan bir arkadasımdan aldım yanlış oldugunun farkındayım ama 2 tane kuş+kapluşum+balık fazla yer kaplıyor bende acıdığım için aldım zaten)

Devit 3 normaldede verilebilir mi
tedaviye başlıycam ama bi arkadaşımı da kapluşu (sanırım 2 yaşlarında) doksisiklin tedavisine başlamıştı 12 saat doksisiklin li suda bekletti ama kapluş daha kötü olup öldü bende araştırsım yaşa göre saat düşürülebilirmiş hergün 2 saat yeterlimidir
akvaryum 30-35 eni 15 cm
resim paylaşmak istiyorum nasıl yapabilirim şimdiden teşekkürler.

Ben hangi ilaç ne kadar doz verilmeli bilemiyorum. Daha önceki tedavi ettim ama veterinerin verdiği ilacı sormamıştım. Şırınga ile alıp belirttiği dozda uygulamıştım. Bir arkadaş için sorduğumda veteriner Gentamisin önermişti. Uygulamayıda telefonda kendisine belirtmişti.

Kuru alan ile su sıcaklığı arasında 4-5 derece fark olmalı. Siz en azından 31 derece yapacak şekilde ayarlayın. Şu anki kuru ısınız uygun değil.

UVB lamba kullanmıyorsanız D vitamini sentezi için belirttiğim şekilde devit 3 kullanın. Ama bir süre sonra uvb edinmeniz gerekir.

arkadaşlar kaplumbağamın ilk önce gözleri kapalıydı . sonra dikkatli ve düzenli şekilde takip ettim . özleri açık ve enfeksiyon belirtleri olan bir durum yok. şimdi gözlerini tekrar kapattı ama sanki şeffaf bir kapuk var gözlerini oradan görebiliyorum. gözünü açmasına rağmen suan kapalı ve tedirginim.. o bahsedilen zararlı kaplarda besliyorum bir süreliğine bugun baktım ve agzını açıp kapattı . bunu kuru alanda yaptı. ses çıkarttı .. masa lambalarının ışıgı ile biraz olsun ısıtmaya çalışıyorum.. hayvan sorumluluğu çok büyükmüşş.. onun için çok üzülüyorum... her dk aklımda.. onun canı yansın istemiyorum. veteriner hekim olmadığı için bulunduğum yerde götürme şansım yok .. tek sansım burdan yardım almak.. önerilerinizi bekliyorum:(((((((

Hayvan büyük ihtimalle akciğer enfeksiyonu olmuş. Ancak o kapta tedavi edilemez. Hemen ekipmanları tamamlayıp tedaviye başlanmalı.

Geri