Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sanki pamuk kalmış gibi

gozluklu

Bronz 3 Üye
Arkadaşlar benim bir sorunum var. Kaç gündür gözlemliyorum ve bugün iyice emin oldum. Kaplumbağalarımdan Siti'nin kabuğu hariç dersinin olduğu kısımlarda sanki o pamuklu bir şey de gezmiş de tüyler üzerinde kalmış gibi beyaz beyaz bir şeyler var. Ve gün geçtikçe artıyor gibi. Ben sebebini şuna bağlıyorum: çok korktuğu için sudan kolay kolay çıkmıyor. Acaba çok suda kaldığı için mi böyle?

Bir de aklıma kötü bir şey daha geliyor bu mantar mı acaba? :(((

Cvp: Sanki pamuk kalmış gibi

Mantar genel olarak kabukta olur. Deride görülen cinsi epey nadirdir ve zor oluşur. Bahsettiğiniz şey muhtemelen her genç kaplumbağanın 1-2 ayda bir girdiği deri değişimidir. Muhtemelen ayaklarında, boynunda ve çenesinde tül tül beyaz şeffaf parçalar sallanıyordur. Aynı zamanda ışıkta suyun üzerine bakarsanız yüzlerce parçanın suyun üstünde toplandığını görebilirsiniz.

Endişe edilecek bir durum yok. Deri değişimidir. Kaplumbağanıza vitamin desteği sağlayın, yemlerini yesin. Bir süre sonra azalacak ve kesilecektir. Sonra 1-2 ay sonra yine deri değiştirebilir.

Suyun üstündeki parçaları ise bir kase ile toplayabilirsiniz.

Biraz da olsa içim rahatladı. Evet dediğiniz gibi tül tül. Ancak o kadar çok değil ben dikkatli olduğum için başlangıcında fark ettim galiba. İlerleyen günlerde daha çok olacak gibi o zaman. Siti, Sati'ye göre daha küçük sanırım aynı evreleri geçirmiyorlar. Birinde olup birinde olmayınca telaş yaptım. Yanıtınız için teşekkürler.

mantar filan değildir o, büyüdüğü için deriler kopuyodur vücudundan (kabuğundan değil).

vücudundan kopmak üzere olan ölü deri parçacıklarıdır.

Bence çok sevin kaplumbağan deri deyiştiriyor yani büyüyor benimkilerde öyleydi bi ara kabuk ve gözleri gözüküyodu okadar kötüydü benimki vitaminsizdi ozamanlar ondan deriler sarkar ama dokülmez dediler o zaman vitamin takviyesi yapın deriler dökülmesse.

Çok teşekkür ederim yorumlarınız İçin. içim rahat etti.

benim pıtır yaklaşık 1 senedir sürekli deri döküyor bunun nedeni ne olabilir sürekli büyümesinden mi kynaklanıyor acaba?

Kaplumbağaların gelişim döneminde deri değiştirmesi büyümesinin işaretidir.

Kaplumbağalar büyüdükçe deri değiştirme sıklıkları da azalıyor.

Geri