Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sayenizde düzeliyor..

hümeyraa

Bronz 2 Üye
Arkadaslar sizin verdiğiniz bilgiler sayesinde kaplusum düzeliyor. Sag gözünü artık kapatmıyor. Sol gözünün de şişi inmeye basladı. Oda düzelir dğil mi? Artık daha cok hareketli. Yem yemek için gözlerimin içine bakıyor :) marul yemeyen kaplusum marul yemeye basladı. Fotografını gönderiyorum. Bir de siz bakın. Yorumlarınızı bekliyorum. Hepinize cok tesekkür ederiiimmmmm :D

Ekli dosyalar

• 20082012436.jpg
    20082012436.jpg
    411.9 KB · Görüntüleme: 151
Cvp: Sayenizde düzeliyor..

gercektenmi nasıl anlayacagım mantar olup olmadıgını...

Şu kahverengi seyi diyorsanız 2 gundur bu var. Boynunda alt kabugunda. Ne yapmalıyım ?

mailto:/forum/Konu-kaplumbagamdaki-kahverengi-leke-ne-fotografa-bakar-misiniz.html
şu kısmı okursanız orda bazı işlemler yazıyor . moarlim bozuldu ya ne güzel iyileşiyodu :(((

furkagan' Alıntı:
mailto:/forum/Konu-kaplumbagamdaki-kahverengi-leke-ne-fotografa-bakar-misiniz.html
şu kısmı okursanız orda bazı işlemler yazıyor . moarlim bozuldu ya ne güzel iyileşiyodu :(((

oda zaten benim kaplusum. temizlediğim de gecti. kaplumbagam her gun 12 saat antibiyotikli suda duruyor. onun yaptıgını dusunuyorum cunku mantar temizleyince gecmiyor ama ben sungrle silince gecti ilac sarı oldugu için kabugunuda pamukla sildiğimde her gun sarı-kahverengi renk alıyor mantar oldugunu dusunmuyorum cunku hiç beyaz lekeler olusmadı..

Kolunda ki kahverengilik sanki başka bir kaplumba ya da kendisi tarafından ısırılmış gibi duruyor.
Mantar olup olmadığını kesin söylemek yanlış olur.

Zencefil' Alıntı:
Kolunda ki kahverengilik sanki başka bir kaplumba ya da kendisi tarafından ısırılmış gibi duruyor.
Mantar olup olmadığını kesin söylemek yanlış olur.

2 gün önce kendisini kolunu ısırırken gördüm. sürekli yem yemek istiyor. gözüde kapalı oldugu için bir de baktım kolunu ısırıyor. Belki de ısırdıgı için kan olabilir o lekeler. umarım mantar değildir. Cünkü temizliğine cok önem veriyorum. Mavi damla damlatıyorum kaya tuzu attıyorum hepiniz bana cok yardımcı oluyorsunuz. Çokk tesekkür ederim sizlere..

Arkadaslar kaplumbagamın derisi soyuluyor. İlaclı suda sarı oldugu için rengi değismiş derinin. Az önce baktıgımda o kısımların deri oldugunu anladım.

Geri