Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Şelale filtre ile problemimiz var

banyoterligi

Bordo Bereli
Arkadaşlar merhaba. Bu yazcağım 3. oluyor ve artık gına geldi.

Şöyle anlatayım. Şelale filtre kullanıyorum. Sabah evden gitmiştik şehir dışına gece döndüğümüzde manzara şu. Akvaryumun suyu yarı yarıya boşalmış. Filtre öylesine çalışlıyor ve aşırı ısınmış!
Motoru yandı sandım ama yanmamış ilk olayımız buydu. Geçen gün akvaryumdan sular akmaya başladı. Akvaryum kaçırıyor sandım. Şelale filtreden çıktı olay.

Biraz önce odama girdim. Bir baktım su yine boşalmış. Parkeler ıslanmış. 6lı prizlerin tam orda! Şelale filtre eğik duruyor. Tam hiç bir şekilde sabitlenmiyor. Alttan damıta damıta su kaçırıyor. Gerçekten evde olmasak allah muhafaza neler olucak. Ne yapmam lazım? Nasıl sabitleyebilirim onu oraya?

Şuan bile eğik duruyor sola yatık hafif. düz tuttuğumda su kaçırıyor alttan. Yani şelale kısmının altından hafif açık musluktan su akar gibi akıyor. Çıldırmak üzereyim vallahi :w00t::w00t:

RE: Problemimiz var

Suanda yapabileceginiz tek sey filtreyi degistirmek :)

Gecmis olsun vallahi ugrasiyorsunuz :)

Cvp: Problemimiz var

Açıkcası filtre ile ilgili bir problemim yok. Tabi dipteki pislikleri almıyor ki akvaryumum 30 litre. Onlarıda dip süpürgesiyle temizliyorum da. Yani Akvaryuma sabitlenmiyor. Akvaryumumdan mı dolayı bilmiyorum ama böyle sorunlarla karşı karşıyayım , odamın giriş yerindeki parkeler kabarmış. Evde olaylar olucak görürlerse :t65y:

ecem hanımın dediği gibi filtreyi değiştirin :D yoksa çok uğraşcaksınız gibi geliyor :'':

Sabitlemek için araya karton falan sıkıştırsan olmaz mı?

Berkcan' Alıntı:
ecem hanımın dediği gibi filtreyi değiştirin :D yoksa çok uğraşcaksınız gibi geliyor :'':

Siparişi juen petten yaptım ve görmeden aldım. Şimdi yeni sipariş yapsam bile gene görmeden alıcam. Aynı problem olmucağı konusundaki şans %50 diyorum o yüzden alternatif çözüm yolu düşünüyorum su olayı için.

AEK' Alıntı:
Sabitlemek için araya karton falan sıkıştırsan olmaz mı?

Emre abi, filtreye şimdi siyah elektrik bantlarıylşa ve araya kartonla sabitlemeye çalışıcam. Hayır anlamadım Niye sabit durmuyor.

Bu arada akvaryumun buharlaşması normal mi? Yani normal tabi sıcaklardan ve su her sıcaklıkta buharlaşır (kimya dersinden kalmış :t65y: ) ama ısıtıcı ayarına getiriyorum suyu. 1-2 gün sonra su seviyem azalıyor. Filtreyi dün kapattım gece. Sabah ısıtıcı seviyesine gelmiş mesela su. Yerlerde en ufak su olayı yok

Cvp: Şelale filtre ile problemimiz var

Su seviyesindeki azalma normal, su akıntısı olmamasına rağmen benimki de azalıyor.

Eğer şelale filtrenin motorunu oynattıysanız arada boşluk oluşup suların akması normal. Bir de eğer motor düzgün bir şekilde durmuyorsa filtre sabitlenmez. Akvaryumunuzun çerçevesi çok geniş ise yine böyle bir şeyin olması normal. Filtrenin konumu için bir fotoğraf çekerseniz yorum yapabiliriz.

o sorun benim şelale filtredede oldu baya bi su dökülmüştü ben şelale filtre ciy kaçırıyor sanmıştım ama öyle değilmiş sorun tam olarak şu şelale filtreyi akvaryuma koydugumuz yerden su sızıyor. yani selale filtrenin su akan yerinden sızan su şelale filtreyi akvaryuma taktığımız yerden su sızarak su dışarı çıkıyor ama bendeki sorun şelale filtreyi akvaryuma taktığımız yere sünger koymuştum ses azalsın diye ama sünger suyu sızan suyu emmiş ve de sungerdende dışarı sızmış sende sakın olaki karton filan koyum deme çünkü kartonda suyu emer ve dahada fazla su sızar sen en iyisi şelale filtrenin debi ayarı vardır musluk gibi yer var orayı yarım kapatırsanız düzelir büyük ihtimal yeni filtre aksanda yine sorun olabilir

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim yorumlarınız için. juenpet'ten almıştım 17sinde aldım. 7 gün tüketici hakkı olarak iade etme olayına rağmen bugun mail attığımda telefonla arayıp biz sattığımız malın arkasındayız ithalatçı firmayla konusup size dönücem dediler. Sağolsunlar değişiklik olduğu taktirde ürünü yollayacağım ya yeni farklı bir şelale filtre veya problemliyse benim üründen bir daha yollucaklardı ki........... (geldik şimdi zurnanın zırt dediği yere :t65y: ) Şelale filtreyi bir kaldırdım meğersem plastik kısmını sabitleyim vs uğraşıym derken ufakcana çizimşim. Dolayısıyla geri iade alcaklarınmı sanmıyorum. Neyse bende koli bandından filtre bir şekilde düz durmuyordu o sebeple su akıyordu. Akvaryumun kısa cam kenarında durak filtreyi koli bandıyla sabitleyerek sapa sağlam yapıştırdım. 2 saattir hiç bir su sınzıtısı vs olmadı. Aksine Filtre biraz önde duramsı lazım bende öyle durmuyordu şimdi bantla sabitleyince önde duruyor ve su birazcık daha öne akıyor ve su sıçrama olayıda kalktı... Koli bandı işimi gördü ama hoş bir görüntü olmadı o ayrı. Neyse zaten maksat hayvanım sağlıklı yaşasın. ileride dış filtre aldıgımda problemlerden kurtulmus olurum :smile:

Eline sağlık Mert. Benim aklımada bantlama gelmesine rağmen görüntü kirliliği için kartonla dengele demiştim. Zaten amaç akan suyu emmek değil, suyun akmasını engellemek.

Bu arada su buharlaşması ısıtıcı ve filtre olmasa dahi olacak. Isıtıcı tabiki miktarı artırıyor. Bende hava motoru olduğu ve iç filtreyi su yüzeyini hareketlendirsin diye yukarıda tuttuğum için buharlaşma daha yüksek seviyede. Ancak ben buharlaşmadan çok memnunum. Su kirlenmesi çok az olduğu için dip çekimlerini daha seyrek yapıp, yeni su takviyesini daha sık yapıyorum.

Altına birşey sıkıştırmayı denedim ama nafile. Yani hiç bir şekilde sabit durmuyor. Geriye doğru yaslayınca gene akıyordu. Bantladık kurtuldum sorundan bknz: Demokraside çareler tükenmez :smile:

Açıkcası şelale filtre benim dipteki pislikleri çekmiyor. Akvaryumdan suyun bariz hareketlendiğini vs görüyorum ama çektiğini görmedim. Gerçi akvaryumdan bir iki defa su aktığı için taze su ekledim. 10 günde 2 kere falan toplam 5-7 litre su eklemişimdir. Akvaryumum kirlenmedi daha. Su temiz.

Dip temizliğinide yarın yapıcam. Dipteki pislikleri alması için ufak bir iç filtre alayım mı?

İyi halletmişsin :)

Önce dip temizliği dene bence. Baktın gerkiyor destek olarak iç filtre alırsın.

Mert, iç filtre için mailto:/product_info.php?cPath=9420_9028_881&products_id=312314 alabilirsin ya da bütçen varsa ve akvaryum büyüdüğünde dış filtrene destek olarak kullanmak istiyorsan bunu alabilirsin mailto:/product_info.php?cPath=9420_9028_881&products_id=312318.
Debi ayarı yapılabiliyor, akvaryumunun hacmi küçük olduğu için kaplumbağaların savrulmaz. Tercih senin :)

Sağol Belkız :) Yalnız ikiside stokta yok gözüküyor. Başka sitelerden bulmaya çalışıyım. saatte 800 litrelik olanı iyi gibi. Dış filtreye 1 sene içinde anca geçerim zaten. Günde 2 kez yarım şer saat çalıştırıyorduk dimi dipteki pislikleri alsın diye?

Bu arada iç filtrede bioballın faydası yok. Bir zararı da yok. Bioball aerobik bakterilerin tutulması için kullanılıyor. Aerobik bakterilerin tutunması için ise akıntının yavaş olması gerekiyor. İç filtre mekanik temizlik görevi gördüğünden akıntının yavaş olması da mümkün değil. İkincisi de bioballın işlevini görmesi için suyun oksijenlenmiş olarak gelmesi gerekiyor. Bana kalırsa iç filtrelerdeki bioball kısmı üreticilerin malzemeyi az kullanmak istemesinden kaynaklanıyor. Önceden bioballın olduğu kısımlarda (ortada) plastik vardı. Şimdi ise bir çok iç filtrede bioball bölümü var. Bioballar çok geniş dış filtrelerde ya da Sump sistemlerinde sayıca fazla olduklarında işe yarıyor. Çünkü çok fazla sayıda olduklarında oksijen üretilebiliyor.

Özetle, bioball yerine elyaf kullanman iç filtreyi daha verimli hale getirecektir.

Ben öyle çalıştırıyorum, iç filtremin debisi akvaryum hacminin 6 katı olduğundan mekanik temizlik yarım saatte sağlanabiliyor :)

Anladım o zaman süngerin yanına iç filtreye elyaf ekliyim. Kendi şelale filtremde de şuan sırf sünger var. Kısa zamanda içine elyaf ve bulabilirsem aktif karbon vs almayı düşünüyorum. Yalnız benimki kaset çalar gibi gibi. Nasıl koyucam bir fikrim yok

mailto:/urun_detay.aspx?kat=239&urn=9543
Juende buldum, daha ucuzmuş :)

Malzemeleri al, yardımcı oluruz

İzmire 6 lira yolluyorlar kargoyla totalde 2side 25 e geliyor bende evcilal'a baktım. Kargo 3 lira :)
mailto:/Sobo-WP808C-Internal-Filter-Ic-Filtre-800-Lt-hr,PR-6711.html

19 lira + 3 lira kargosuyla 22 liraya geliyor. En ucuzu gene burası , yani kargo ve fiyat olarak malzemelerde :) Ama yem konusunda juenpetin üstüne tanımıyorum :whistling:

Evet yem konusunda evcilaldan daha fazla çeşit var juende :) birde evcilalın en iyi özelliği kapıda ödeme seçeneği de olması

Geri