Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Şelale Filtre Kullananlar için

Belkiz Caliskan

Taç 2 Üye
Katılım
18 Ocak 2012
Mesajlar
583
Yeni bir şey keşfettim! Şelale filtre kullanan arkadaşların işine yarayacağını umduğum bir şey. Biliyorsunuz, filtrem bozuldu ve akvaryumdaki tüm kumu çıkarttım. Artık dipteki pislikleri gözlemleyebiliyorum. Bu sabah uyandığımda Pakize'nin yine dışkısını parçalayıp her tarafa saçmış olduğunu gördüm. Filtre ise pislikleri çekmek bir yana dursun suyu hareketlendirmiyordu bile. Musluk açık kalmış gibi ses çıkardığı için filtrenin altına sünger koyuyordum. O süngeri kaldırdım.İnanın akvaryumun dibi bir anda hareketlendi ve pislikler yavaş yavaş filtrenin emiş borusuna doğru yol aldı. Meğer bizim koyduğumuz sünger buna büyük engelmiş! Dipteki pisliklerin bazıları yüzeye çıktı(su akıntısının olmadığı yerlere) Yine şelale filtreden akan su yüzeydeki pisliklerin üzerine denk gelince pislikler hemen aşağıya indi ve dooğru filtrenin emiş borusuna. Arkadaşlar şelale filtre kullanıyorsanız o süngerleri koymaktan vazgeçin. Süngeri koymadığınızda filtreden iki kat fazla verim alıyorsunuz.
 
Cvp: Şelale Filtre Kullananlar için

Şelale filtre kullananlar için bence çok faydalı bir test olmuş. Ne varsa orjinal halde var :)
 
Cvp: Şelale Filtre Kullananlar için

Belkız hanım eğer modifiye ederek kullanıyorsanız şelale filtrenizi ve içinde biyolojik filtrasyona yardımcı olacak malzeme kullanıyorsanız; şelale filtrenizin içine büyük atık parçaları daha fazla girdiği taktirde filtre temizliğini daha sık yapmanız gerekecek ve bu da biyolojik sistemin her seferinde zarar görmesine neden olacaktır. Temizlerken her ne kadar doğru metodları izlesek de bakteri kolonileri büyük kayıba uğruyor. Eğer biyolojik filtrasyona dair malzemeler yoksa filtrenizin için de bu dediklerim önemli değil. Ben açıkcası o şırıltı sesine dayanamıyorum ve küp küp süngerler var filtrede. Söyle böyle biyolojik filtrasyona yardımı oluyor. Kaba pislikleri dip çekimi ile alıyorum. Haftada bir kez işi görüyor.
 
Cvp: Şelale Filtre Kullananlar için

Umut Bey filtrenin haznesinin az olması nedeniyle az da olsa elyaf, seramik boncuk, dediğiniz gibi küp küp süngerler ve plastik bulaşık teli var filtremde.
Dediğiniz gibi şırıltı sesine katlanmak hakikaten zor. Ama kendimi doğadaymış gibi hayal ederek alışmaya çalışacağım :)
Ben mekanik temizliği, diğer şelale filtremin bozuk motorunu çıkarıp, başka bir iç filtrenin motoruyla sağlamayı düşünüyorum.
Eğer şırıltı süngerini filtrenin altına koymazsam, bir haftanın sonunda dip temizliğine ihtiyaç kalmayacak gibi görünüyor :)
biyolojik filtrasyonu iki filtre ile sağlayabilirim sanırım :)
 
Cvp: Şelale Filtre Kullananlar için

Ben odamdaki akvaryumda Eheim iç filtre kullanıyorum. Su veriş yerini akıntı için su seviyesinin üzerinde tutabiliyorsun. Bende de şırıltı yapıyor. Ancak bir süre sonra insan alışıyor :)
 
Cvp: Şelale Filtre Kullananlar için

Merhaba konu tarihi biraz eski ama yeni açmak yerine burdan devam etmek istedim.

Bende dolphin h-100 saatte 240 litre debisi olan kücük ve ortaboy akvaryumlar için olan şelale filtrem var. Akvaryumum 33 litre.

Filtrem suyu bariz hareketlendiriyor. Hatta hakkı yüzmeyi bırakınca hafiften sürüklüyor benimkide azimle yüzmeye çalışıyor :)

Dışkıları yalnız benim filtrem çekmiyor. Acaba problem mi bu? Pislikleri çekiyim diye dip süpürgesi aldım. Yanlış mı yaptım?
 
Cvp: Şelale Filtre Kullananlar için

Mert bey dip süpürgesiyle suyun %20sini dipten alarak haftada bir temizlik yapabilirsiniz.
Eğer dipteki pislikleri sirkülasyon sayesinde kaldırmak ve dibi temiz tutmak istiyorsanız, size hava motoru almanızı öneririm. Ya da debisi yüksek bir iç filtre.
 
Cvp: Şelale Filtre Kullananlar için

Konudaki her yorumu okudum. Sizde sanırım ilk başta şelale filtrenin pislikleri çekmemesinden şikayetciydiniz Belkıs hanım, doğru muyum?

Şimdilik filtremden memnunum dışkılar bir yerde toplanıyor (filtre sayesinde sanırım) Ama dışkıları çektiğini sanmıyorum. Keza aynı şekilde iç filtre de alsam suyun dibini havalandırmak haricinde pislikleri çekim yapacak mı? Veyahut şelale filtreler çekiyor mu pislikleri?

Peki komple akvaryum temizliğini ayda bir mi yapıyım? Şelale filtreyi nasıl temizleyebilirim
 
Cvp: Şelale Filtre Kullananlar için

Aynen sizin gibi bende şikayetçiydim dipte pisliklerin toplanmasından. 70 litre civarında bir akvaryuma sahibim, 33 litrede sizin akvaryumunuzun dibinde sirkülasyon yaratmayan bir şelale filtre benimkinde de aynı sorunun ortaya çıkmasına neden oluyordu.

O nedenle birde şansımı iç filtreden yana kullanmak isteyip, şelale filtreye destek olması amacıyla aynı zamanda hava hortumu olan bir iç filtre aldım. günde 2 defa yarım saat çalıştırıyorum, hiçbir sorun kalmadı. Akvaryumumda dip malzemesi olmadığından pislikler açıkça belli oluyor, bir iç filtre sorunumuzu çözdü.

Hiçbir zaman komple temizlik yapmayın. Bu sudaki yararlı bakterileri öldürür.
Haftada bir suyun %20 sini dipten alarak temizlik yapın. Şelale filtrenin temizliğine gelince, elyafları 10-15 günde değiştirin, süngerleri ise haftada bir akvaryumun dibinden aldığınız su ile temizleyin böylece yararlı bakteriler ölmez.
 
Cvp: Şelale Filtre Kullananlar için

Valla suyun dibinde belli hareketlenme var suyun diğer tarafa doğru sirkülasyon olduğunu görebiliyorum ama dışkı konusunda çektiğini göremedim.

Birde iç filtreye saatte kaç litre debisi olan alayım? İç filtrenin içine birşey koymak gerekiyor mu?

Birde şelale filtremin içinde şuan yalnızca içinden çıkan sünger var. İçine elyaftan başka birşey almam gereklimi? İçindeki süngeride akvaryum suyuyla yıkayım o zaman..
 
Cvp: Şelale Filtre Kullananlar için

saatte 200 litre su filtreleme kapasitesi olan bir iç filtre sizin için uygun olacaktır. İç filtrenin içinde kendiliğinden var olan sünger ve bioball zaten bulunmakta.

elyaf iyi bir pislik tutucudur. Onun haricinde kaliteli bir aktif karbon alırsanız suyunuzda gözle görülür bir berraklık elde edersiniz.
 
Cvp: Şelale Filtre Kullananlar için

Şimdilik akvaryum 33 litre olmasına rağmen 1 sene sonra 100-150 litrelik akvaryuma geçmeyi düşünüyorum. O zaman bu iç filtre yetersiz kalır değilmi?

Ayrıca iç filtrenin içindeki sünger ve bioball'ı yıkayıp tekrar mı kullanacam yoksa tekrardan yenilerimi ekleyeceğim? :smile:
 
Cvp: Şelale Filtre Kullananlar için

Yetersiz kalır malesef.

Sünger ve bioball yıkanıp tekrar tekrar kullanılabilir malzemelerdir. :)
 
Cvp: Şelale Filtre Kullananlar için

Gerçi 100-150 litrelik akvaryuma geçtiğimde dış filtre düşünüyorum ama bakalım.. Tek şikayetim dipten pislik çekmemesi. Onları da şimdilik dip süpürgesiyle idare ederim veyahut iç filtre alırım :) teşekkürler
 
Geri
Üst