Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sera Siporax Dış Filtre Malzemesi

keratakerata

Gümüş 3 Üye
Merhabalar,
İki gün önce yaşanan amonyak rezaletinden sonra karbonu atıp zeolit ekleyip ve elyaf miktarını arttırarak amonyak sorununu ve bulanıklık problemini çözmüş gibiyim.

Sera siporax forumda çok tavsiye edilen bir ürün ancak aklıma bazı sorular takıldı. Siporax'ın 34 litre seramik malzemenin yerini tuttuğu söyleniyor. Aynı zamanda da anaerob bakteri kolonileri için de geniş bir yüzey alanı sağlıyor.

Benim filtremde şu an sıralama şöyle (alttan üste doğru):

1. Sepet
Seramik
Sünger

2. Sepet
Bioball

3. Sepet
Sünger(Kalın)
Sünger(İnce)
Elyaf

4. Sepet
Sünger
Zeolit
Elyaf

Bu sıralama içerisinde siporax'ın yeri bioball'la mı değişmeli, yoksa seramikle mi? birde siporax varken lav yada substrata gerek var mı?

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

Cvp: Sera Siporax Dış Filtre Malzemesi

hocam sera siporax şekil olarak seramik halkaya benziyor fakat siporaxın muadili ürünler eheim substrat, seachem matrix gibi ürünler, bu yüzden son katmanlarda, küçük materyellerin olabildiğince az olduğu yerde kullanmalısınız. Ben normalde 3.katmanda kullanıyordum mesela, ama emre abinin tavsiyesiyle son katmanda kullanmaya başladım ve çok memnunum, sıralama alttan üse doğru şu şekilde:

1.sepet:
bioball ve seramik karışımı(2sini beraber kullanın, daha çok randıman alacaksınız,emin olun)
sünger(kalın)

2.sepet:
yine bioball ve seramik karışımı
sünger(kalın)

3.sepet
sünger(ince)(opsiyonel)
zeolit
elyaf

4.sepet
elyaf(opsiyonel)
siporax
elyaf

bioball ve seramik artabilir, hiç problem değil, güzelce yıkayıp kurutun, saklayabilirsiniz.

bana göre dış filtrelerde bundan iyisi şamda kayısı :)

Bu konuda zamanında Sefa ile görüş ayrılığımız sanırım malzemenin seramik işlevimi yoksa substrat işlevimi gördüğü idi. Ben malzemeye tanıtımlarında bakarken seramik yerine kullanılan daha gelişmiş bir ürün olduğunu düşünmüştüm. Sefa substrat yerine kullanılabildiğini belirttiği için üste koyması daha iyi oldu.
Şu an sisteminden memnun olduğu için bahsettiği dizilimi yapmak uygun.

Geri