Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Serkan ısırdı

antifbyigit

Bordo Bereli
Arkadaşar ben bu sabah kapluşlara yem verirken bi kaç tane elimle vereyim dedim elimi uzattım benim serkan yemi değil serçe parmağımı ısırdı ve bırakmadı elimi hala akvaryumdan çektiğim halde elimde kaldı sonra sarsarak anca bıraktı izi hala duruyor ve çook açıttı arada akvaryımda ısıtıcı filtre kablosunu ısırıyor elimi okadar acıttığına göre o kablolarıda koparta bilecek gücte ola bilme ihtimali varmı.

Cvp: Serkan ısırdı

Kabloları mümkün olduğu kadar akvaryumun içinde az bırak.Eğer ısırıyorsa bir yerden sonra zarar verir kabloya.

geçmiş olsun, kapluşlar büyüdükçe ısırıkları daha da çok acıtıyor :(

Kabloyu da zamanla parçalayabilirler dikkat edin :)

Isıtıcı ve filtrenin kabloları iki ayrı dış katmandan oluşuyor. Biri siyah ve oldukça sert olan siyah plasitk ve diğeri artı ve eksi kutupları belirten renkli plastik kablolardan. Yani aplumbağanızın elektriğe ulaşıncaya kadar ısırması çok zor ve en azından siz bunu her gün akvaryuma bakıyorsanız rahatlıkla fark edersiniz.

Dıştaki siyah sert kablo koruması oldukça dayanıklıdır.

Sadece kablo degil kaya kuru alan termoketre (civali) termonetre riskli oldugujdan onu giremeyecekleri ve benim gorehikecegim bir yere koydum hallettim ama kablo farkli ondan sordum biraz gizlemeye calisayim ama sanmiyorum.

Benimkilerde parmaklarımı yem sanıyolar ama bu alışkanlık yani alışmamışlık bence. Eger ısıtıcının kablosunu kemirmeye başladıysa üzerine kablo koruma aparatları var aynen kabloyu andıran ama biraz daha genişler. Kablo kanalı gibi, onlardan kullanabilirsin ama ben sanmıyorum kabloyu ısıracaklarını. Onlar yada o zaten o kabloyu kaç kere gördü ama senin elini yani seni yemekle bağdaştırdığı için ısırabilir. Kapluşların ne kadar olgun, kaç cmler?

Isiran 11-12 cm ondan cok acitti bu sabahta parmagimi isirdi sorun isirmasi deyil zaten termmetreyi kablolari isiriyor onlara zarar gelirse olumcul ola bilir diye yazdim zarar gelmesse bir sorun yok. . :D

Kablo kanalı kullanabilirsin yada hortumdan geçirebilirsin başka çözüm gelmedi aklıma:)

Geri