Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sıcaklık değişimi

guzelz15

Bronz 3 Üye
Katılım
18 May 2020
Mesajlar
74
Merhaba,
kaplumbağalarım birkaç aydır tedavi altında bir yıllık bir süreç var önümde. İlaçlarını akvaryum dışında içirmek zorunda kalıyorum.

Bu nedenle bir yedirme kabım var. Her yemek saatinde kapta yedirip akvaryuma geri koyuyorum. Fakat sorun şu ki önceden kuru alan çok sıcak olmuyordu, Bir ısıtıcı lamba edindim haliyle artık soludukları hava 28-30 derece civarında olduğu için akvaryumdan yedirme için çıkardığımda odanın 24 derece olması acaba sorun yaratacak mı? Bilmiyorum gereksiz ayrıntı mı düşündüm ama sorun olur mu fikrinizi almak istedim. Teşekkürler
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Uzun süre tutuyorsan 24 derece soğuk gelir bir de hayvanlar ıslak ise daha fazla etkilenirler.

Yemlediğin kaba lambayı konumlandır. Kış dönemleri bu tip tedavilerde alındığı kaplara lambayı koyuyoruz.

Lamba ısısı 30 derece altına düşmesin. Hayvanlar daimi olarak kuru alanda durmuyorsa 32 derece ısıda sabit dursunlar.
 
Tamamdır teşekkürler, yedirme olayı çok sorun gerçekten mandallı lamba yedirme kabına çok yakın kalacak bu sefer. Deveboynu almam gerekecek o zaman. Kuru alanda daimi durma durumunu bir tanesi yapıyor o da gece suda uyumaya korktuğu için kendini kara alanda güvende hissediyor. Peki bütün geceyi karada geçirmek istese kaç derecede sabitlemeliyim?
 
Geceleri 30 derece olsun. Hayvan daimi duracağı için fazla ısı su kaybına neden olur onun için gece ısıtmalarında 40 W ampul kullanıyoruz.

Bunu ölçerken derece tam yarım saat duracak fazla yada az değil. Bunu mesafe için baz alıyoruz yoksa uzun vadeli yandığında bundan fazla ısı veriyor ortama.
 
Cvp: Sıcaklık değişimi

Anladım teşekkürler, akvaryumu büyütünce bu kavga olayları biter sanmıştım asla bitmedi. Diğerinin çok ciddi iştahı var. Veteriner hekim çıkardığı yumurtaların açlık hissi yarattığını söyledi. Camları silikonları rampayı ne görürse onu ısırıyor. Diğer kaplumbağa iyice içine çekildi. İştahını da etkiliyor bu durum. Sürekli de karada olması tedirgin ediyor daima ısı altında. Umarım sorunsuz geçer bu dönemleri :/
 
Akvaryum darlığı kavga seçeneklerinin sadece birisi ayrı köşelerde yemleme yap. Yem yerken gözleri birbirini görmez yemi yemeye çalışırken darbe vurabilir yada aynı yeme hamle yaparken biri diğerini ısırabilir. Eğer doğrudan bir saldırı yoksa diğerinin çekingen davranması bu sebeple olabilir. Yem oranı nedir az geliyorsa bir miktar artır. Yemden uzak saatlerde kıvırcık marul ver oyalansın.

Bir şeyin ne olduğunu anlamak için ısırırlar ama sürekliliği yoktur. Bu ısırdığı bölgelerde yosunlanma var mı? Bir de tabanda silis kum?

Aralarında boy farkı var mı? Diğeri erkek mi dişi mi?

Açlık pek yumurta ile alakalı değil daha çok kışın gelmesi ile yağ depolama eğilimi artıyor. Ortam iyi olsa da dışarıda havanın kapalı olması hayvanda kışın geldiğini anlamasını sağlıyor.
 
Yem miktarları fazla bile yani forumdaki dişer insanlardan fazla yediriyorum, hekimden destek alarak planladım. Aynı kapta yemek yemiyorlar keşke yem kavgası olsa. Direk olarak diğer kaplumbağayı hedef alıyor kabuğunu kafasını her yerini ısırıyor nereye denk gelirse. Kıvırcık salatalık lolorosso havuç neredeyse her gün yiyor. Ve sanki günlerdir aç bırakmışım gibi yiyor. Yem miktarına dikkat ediyorum her gün kafa boyu yem zaten yiyor. Yem çeşitliliğini sağlıyorum karides kıyma vs bir şekilde. Bu iki kaplumbağayı ben birlikte sahiplendim eskiden böyle bir sorun arada olurdu ve geçerdi. Şuan 1 -2 aydır sürekli olarak bu durumdalar. Tabanda silis var. Yosunlanma olan yeri seçme eğilimi görmedim. Hekim yumurta ile alakalı olduğunu söyledi. Açıkçası röntgende gerçekten yumurtalar vücudunun yarısını neredeyse kaplıyordu. O yüzden çıkınca yarattığı boşluk hissi mantıklı gelmişti bana. Durum böyle, aklıma gelen tek şey iki akvaryuma ayırmak o da ekonomik olarak zorluyor
 
Cvp: Sıcaklık değişimi

Yemleri kapta neden veriyorsunuz? Sadece ilaç için kaba koymuyormusunuz? Eğer 2 si de ilaç içiyorsa 2 ayrı kaba koyarak bunu sağlayabilirsiniz.

Kaplumbağayı direk ısırması büyük bir sorun. Bu sorun çözülmeli yoksa kötü sonuçları olabilir. 2 ayrı kuru alan yapmak belki bu sorunu giderir. Sonuçta 1 kaplumbağanız sürekli kuru alandaymış.

Kıyma, kaplumbağanın iştahı gidince verilmeli ki kaplumbağa yemlerden uzaklaşmasın.

Kafa hacmini tam yakaladığınıza emin misiniz? Benim kaplumbağam yem yedikten sonra bir daha canavar gibi davranmıyor. Ben 18cm kabuk boylu kaplumbağama 35 stick yem veriyorum.
 
Dişilerde alfa olma güdüsü görülen birşey değil. Hayvan direk akvaryumu sahiplenmiş.

Hayvanları erken yatır uykusuzlukta hırçınlık yapar. Sebepsiz kavga ederler.

Bir süre yemi kafa hacminden fazla ver. Kıyma verme bu yemden uzaklaştırır.

Yemleri akvaryumda bir aradaylarken ver. Birbirlerini görsünler. Ama birbirlerinden uzakta yemle.
 
Öncelikle teşekkürler yorumlar için. Kaplumbağaları erken yatırıyorum. Kıymayı iştahı olmayınca veriyorum daha çok ısırılana gerekiyor. Çünkü korkudan yeme bakmıyor bile bazen, kıymayla içiriyorum ilacı böyle durumlarda. Yemleri daha da rekabet yaratmamak için ayrı veriyorum ama bir deneyeceğim dediğiniz gibi ayrı köşelerde.

Yemleri ayrı kapta veriyorum sırayla. Önce birini alıp yedirip koyuyorum akvaryuma sonra diğerini alıyorum. İki ayrı kuru alan yaptırdım ben de sizin gibi düşünerek. Ama çok da gerek olmadı kuru alanda ısırma olmuyor sadece suda böyle davranıyor. Kafa hacmini tutturuyorum hatta daha fazla veriyorum, dediğiniz gibi belki doyar diye ama nafile.
 
Zehra yemi dediğim gibi akvaryumda bir arada iken ver. Bu alıp başka kaba teker teker çıkarıp koyma halleri de bu saldırı olayına etki ediyor mu bakalım.
 
Geri
Üst