Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

silis kum

erol612

Bronz 4 Üye
merhabalar... ben silis kum aldım 10kg. en incesinden ve beyaz. Birkaç kez yıkayıp akvaryuma koydum ama su rakı gibi oldu :D dibe çökmesini bekliyorum. Diğer konularda görüyorum kaynatın falan denmiş 10kg. kumu ben nasıl kaynatıcam :D şelale filtre aldım atman 600. Filtre açıkken kumlar uçuşuyor dibe çökmüyor :D

Cvp: silis kum

şelale filtrede hep olacaktır o etki ettiği kısma bir taş koyabilirsiniz altına kum eger görüntü rahatsız ediyorsa.akvaryumun suyuna gelince 24 saat filtreyi açık bırakmanız yeterli olacaktır.su berakklaştıktan sonra kumla biraz daha akvaryum içinde oynayınız su tekrardan bulanacaktır.her berraklaştıgında kumla oynarsanız daha hızlı temizlenecektir kum.2 güne geçer hepsi

2 gün kaplumbağalarım kapta mı durucaaaak ?? :(

yoo akvaryuma koyabilirsiniz bir zararı yok.benimkilere bir şey olmadı yani

Eğer kum çok ince ise uçuşma sorununu hep yaşayacaksınız.Ancak sudaki bulanıklık 1-2 gün içerisinde filtre yardımı ile kaybolur.
Kaplumbağalar için başka yeriniz varsa koymayın akvaryuma.Eğer kapta duracaklarsa, akvaryuma bu halde koymanız daha iyi.

suya berraklaştırıcı damlatsam hızlı düzelir mi ?

aksilik üzerine aksilik :59: :59: az önce akvaryumun suyunu boşalttım çünkü çok beyazdı daha yavaş su koymak için boşalttım. Daha sonra su koymaya başladığımda ısıtıcımın vantuzunun eridiğini gördüm ve ısıtıcıya su tuttum. Tutmaz olaydım. Isıtıcı sıcak olunca ve birden soğuk suyu yiyince çatladı. Bunun üzerine yaptığım kuru alan arada kaynadı ve oda bozuldu. OOFF OOFFF. Yarın ısıtıcı alıcam. Hiç bir dekor yerleştirmedim su durulana kadar yerleştirmeyeceğim. :59::59::59::59:

Eh ısıtıcıyı fişten çekeydiniz soğumasını bekleyeydiniz ya :)

Umarım kaplumbaganız hastalanmaz. Silis kumu koyun su koyun ve filtreyı calıstırın. Akvaryum düzelicek. Kum kullanan herkes böyle kullanıyor merak etmeyin

Bu arada şelalenin döküldüğü yere kaya koymayın. Tavsiye etmem. Suyun akıntısına kapılan canlılar kayaya çarpmasın.

Suan elektrik yok. su duruldu fakat filtreyi calistirinca yine beyaz olucak sanirim...

Geri