Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Şimşek'in Yeni Mabedi

Şimşek

Bronz 3 Üye
Arkadaşlar, yavru kaplumbağamı küçük yuvasından daha büyük ve asma katlı yeni yuvasına taşıdım dün gece. Yapım aşamasından bir kaç kare ve daha sonra da son halinin bir kaç fotoğrafını koyacağım. Lütfen gördüklerinizi, eksikleri benimle paylaşın.

Sormak istediklerim;
Akvaryumun boyutu, 50x24x35; bu boyutlara göre

- 50Watt'lık ısıtıcı yeterli olur mu?
- Resun Mini-Filter, küçük bir filtre, sadece Şimşek'in yaşadığı bu akvaryumu temizlemeye yeter mi? (Yetmezse eğer yerine dış filtre mi yoksa daha büyük iç filtre mi almalıyım)
- Kuru alan zeminimden memnun değilim, kaplumbağam da pek sevmemiş gibi geliyor. Zemin olarak ne koyabilirim?

Yapım Aşaması:
mailto:/2jdi53a.jpg

mailto:/1zdu6o5.jpg

mailto:/214dnpe.jpg

Son Hali:

mailto:/2llhwnb.jpg

mailto:/3589gl4.jpg

mailto:/2dtrbpi.jpg

Şimşek:

mailto:/qxt73d.jpg

Ben beğendim.Halı kaydırmaz en rahat kullanılan malzeme :) Zamanla sevecektir merak etmeyin.
Ama o taşlar küçük biraz eğer yutarsa sorun oluşturur :(
İçinde kaç litre su var ona göre bir filtre yorumu yapılabilir :)
Isıtıcı yeterli olacaktır.
Yeni evi hayırlı olsun.

İçinde 25litre kadar su var, yanlış hesaplamadıysam böyle. Sizce seviyede bir sıkıntı var mı? yüksek olması gibi?

Rampanın yapıştığı ana platformun altında nefes alacak kadar küçük bir boşluk bırakacak şekilde su doldurabilirsiniz :)
Bence şu anda da gayet iyi su seviyesi.
Filtreniz http://www.nekadar.com/140318.html bu linkte ki filtreyse yeterli olacaktır.60 litreye kadar kadar olan akvaryumlarda kullanılabilir diyor.İçine siyah karbonlu süngerlerden alıp koyarsanız daha iyi bir temizlik sağlayabilirsiniz :)

Çok teşekkür ederim yorumlarınız için, o 60 litre olayını okumuştum fakat o kadar minik ve motor gücü o kadar zayıf ki inanmak gelmemişti içimden. Haydi bakalım ne zaman alışacak kuru alanına Şimşek efendi...

Belirli aralıklarla dip çekimi yaparsanız filtreye de yardımcı olmuş olursunuz :)

emeğine sağlık bende çok çok beğendim. umut ve mikmik görse bayılırlar:D

Geri