Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Şirin akciğer enfeksiyonu ilerledi!!!

KillerPrince

SKF Delisi 5. Seviye
Selam arkadaşlar önceki konularımda şirinin yan yüzmeye başladığını söylemiştim suyu 30 derece yap ve vitamin takfiye et demiiştiniz şimdi kuru alanda ağzını açıp kapamaya başladı kusar gibi nefes alıyor bazer hapşuruyor dişlerini gıcırdatıyor alt kabukta pembelik büyümeye başladı :S size bilgi vereyim dedim ne yapacağım ?

Cvp: Şirin akciğer enfeksiyonu ilerledi!!!

Melih Bey veteriner görmesi şart.
Eğer imkanınız yoksa ilaç tedavisine başlamalısınız.

biraz abarttım gibi belirtileri ağzını açarak nefes alıyor ama çok yorulunca pembelik biraz büyüdü yan yüzme devam ediyor gıcırdatma yok hapşurma 1 kere gördüm bunlar var imkanım var ama çanakkalede veteriner varmı sürüngenlere bakan ? varsa götüreceğim yoksa kendim tedaviye başlamalımıyım yoksa daha erkenmi ? yeminde sorun yok hapur hupur yiyor.

Cevap verebilirmisiniz ?

Veterinere götürün internetten araştırma yapın kaplumbağalardan anlayan bir veteriner bulun ve götürün.

Kendiniz tedavi uygulayabilirsiniz mailto:/forum/Konu-akciger-enfeksiyonu-goz-kapanmasi-ve-antibiyotik-kullanimi.html?highlight=monodoks

Eğer imkanınız varsa veterinere götürmeniz en doğrusu olur. Sürekli kuru alanda durma ve yemek yememe gibi belirtiler olsa hiç beklemeyin ilaca başlayın derdim ben ama durum öyle değil. Yan yüzecek kadar ağır bir enfeksiyon kapluşu yüzmekten de alıkoyar sürekli kuru alanda bekler. Tabii siz daha iyi gözlemliyorsunuzdur. Hasta olduğunu düşünüyorsanız ve veterinere kontrol ettirme imkanınız yoksa ilaca başlayabilirsiniz. En azından 5 günlük bir kür uygulayın ve gözlemlemeye devam edin isterseniz.

evet fazla yüzmüyor genelde filtrenin üstünde dinleniyor veya kuru alanda ama yüzdüğü zamanda yan yüzüyor veterinere kontrol ettirebilirim ama çanakkalede ben hiç veteriner adresi bilmiyorum birde sürüngene bakabilen varmıdırki ? monodoksa başlıyorum ozaman ? geçme süreci nedir ? kaç gün kullanmalıyım ilacı ?

Kaplumbağanızın hastalık derecesine göre tedavi süresi değişiyor. 5 gün ile 15 gün arası tedavi süresi var. Kaplumbağanızın 5 gün sonraki durumuna göre süre uzayabilir. Bulunduğunuz yerdeki veterinerlerin telefon numaralarını öğrenebilirseniz öncelikle telefondan kapluşlara bakılıp bakılmadığını sorabilirsiniz. Veterinerlik fakültesine yakınsanız oraya da götürebilirsiniz.

Peki veteriner şartmı kendim tedavisini yapsam ? monodosku nası kullanıcam ? yemine filanda damlatmalımıyım ?

Tetradoks kapsul alın, başka bir kapta 32 derecelik suya dökün. Kapluşu bu suda 1-2 saat bekletin. Hatta yemlemeyi de bu esnada yaparsanız daha kolay içebilir sudan. Başka bir kullanım şekli olarak yine tetradoksu bir bardak kadar suya döküp enjektörle bu karışımdan ağzına 2 damla damlatabilirsiniz veya yemine aynı şekilde damlatıp yedirebilirsiniz ki sizin kapluşunuz yem yediği için bu yöntem daha faydalı olacaktır. Veterinere götürmek her zaman için daha doğru olur. Eğer imkanınız varsa kontrol amaçlı olarak zaman zaman veterinerin görmesi gerekir. Tek problem veteriner hekimler genelde kapluşlarla ilgilenmiyor :(

Çanakkale üniversitesinin veterinerlik fakültesi var mı? Varsa hiç durmayın. Türkiye'de sürüngenlerden en iyi anlayan hocalar ve hekimler veterinerlik fakültesinde bulunur. P.tesi ilk işiniz varsa oraya gitmek.

Bilmiyorum maalesef :( monodoks mu kullanayım tetradoks mu ? hangisi daha etkilidir bu arada 70cm akvaryumum geldi çok güzel alt camı mavi cam yapmışlar suda doldurunca deniz mavisi oluyor su :) 70cm akvaryum 43.90 kargoda 12,5 geldi resimlerini birazdan atacağım :)

Tetradoks ve monodoks aynı grup antibiyotikler. Eczaneden monodoks ya da doksin diye sorun. Yoksa tetradoks kesin vardır. Tetradoks alırsınız. Yeni akvaryumunuz hayırlı olsun.

Geri