Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Şırıngayla yem

antifbyigit

Bordo Bereli
Arkadaşlar benim kabuşumdan biri yem yemiyor ve ben forumda okuduğum bir yazıyla şırıngayla verilmesi diye bir yazı okumuştum ve bugün onu yaptım herşey çok güzeldi herşeyi yaptım viraminli lapayı şırıngaya koydum havasını aldım ama kapluşuma veremedim ağzını açtırdım şırıngayı ağzına soktum ama ya boğlursa ya fazla koyarsam diye yada zarar verirsem diye yapamadım onları düşünürkende elim titremeye başladı hala titriyor yazı yazmakta bile zorlanıyorum şuan . Bişey olmaz dimi okudum ala fazla bilgi vermemiş bilgisi olan varsa nolur söylesin. :(

Başladım yem yemiyor arada uyuya kalıyor ama hareketli ve gözlerinde çapak var heralde ama pembeleşme yok hapşırma var ağzını aça bilsem yemi tıkıcamda açtıramıyorum belki işe yarar diye hazırlamayı şırıngayı felan videoya çektim kulandığım malzemeleri felan ama kaplumbağaya vermeye gelince rezil oldum :D .... :( ne yapacağımı anlamadm.

1 hafta içinde düzelme olacağını umuyorum.Tedaviyi düzenli bir şekilde uygulayın.
Az miktarda şırıngayla yem verebilirsin ama hastalık uzun sürerse bu şekilde besle bence.

Başına deyince benim kaplumbağam ağzını açıyor veya canı acıyınca açıyor veya muslukta yıkanırken suyu içecek diye ağzını açıyor Bu taktikleri verebilirim beslemeniz için

Hasta demiştiniz.Eğer akciğer enfeksiyonuysa zaten kuru alanda sık sık ağzını açıp kapatması gerekiyor.O arada verebilirsiniz.Hayvanı zorlamayın.Hatta akvaryumundan çıkarmayın bile.İçeride ki sıcaklığı yüksek tutun ve iyileşmesi için uğraşın.

ağzını açması için Gıdısına dokun bakalım geçmiş olsun

Şırınga boğmaz.. Yavaş yavaş basın.. Bir anda şiddetli gelmediği sürece sorun yok.

Tamam anladım ağzınî açmıyor ama şimdi yarım raffy p verdim yedi ama diyer yarısını yemedi birdr sabah yerse çok iyi olur ve iyileşir umarım.

Geri