Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Şişman kapluş

merve oktay

Gümüş 3 Üye
Benim büyük kaplumbağam biraz şişman.Ban arada onu evin içine bırakıyorum gezsin diye tabi gözüm sürekli onda oluyor. O çok seviyor evde gezinmeyi, sürekli çıkmak istiyor. Bunun bir zararı olur mu kapluşuma bide zayıflar mı ?

Cvp: Şişman kapluş

Büyük olan kaplumbağanız kaç yaşında?

evet heralde olur benim öbür ölen kapluşumuda gezdiriyodum öldü mikrp kapabilir yani riksli bi iş bence gezdirmeyin

9 cm boyundaysa 1 yaşında felandır.Kaplumbağanızı evin içinde gezdirmeyin derim tam yetişkin bir kaplumbağa olmadan bu sakıncalıdır.Kaplumbağanın zayıflaması konusunda ise kaplumbağanın yüzme alanı geniş ise yüze yüze kilo kaybı olacaktır.Diyete sokmanızı bu yaşlarda tavsiye etmem.

peki nasıl beslemeliyim obez olacak diye çok korkuyorum.Yalnız yüzme alanı geniş fakat fazla yüzmeyi sevmiyor gibi bence neden olabilir .Gerçi daha yeni genişletim alanını.

Buradaki beslenme programlarına göz atabilirsiniz:
mailto:/forum/Konu-beslenme-programlarimiz.html

Kaplumbağanızın obez olup olmadığını şu yöntemle anlayabilirsiniz: Kol, ayak ve kafasını kabuğunun içine tamamen sokabiliyorsa sağlıklıdır.

Ayrıca kaplumbağalar için en iyi egzersiz yürüyüş değil, yüzmedir. Kaplumbağanın akvaryumu ne kadar geniş ise o kadar sağlıklı olur.

Kaplumbağanızı size alışması ve değişiklik olması açısından akvaryumdan dışarı çıkarabilirsiniz. Ancak kesinlikle hava akımı olmayan ve halı olmayan bir yerde yapın bunu. Halılar barındırdıkları parazit ve bakteriler yüzünden oldukça tehlikelidir.

Kafasını ayaklarını falan içeri sokabiliyor ama rahatlıkla değil.
Akvaryumu geniş rahatlıkla yüzebilir tabi o pek fazla yüzmüyor.

Isıtıcınız var mı? Su ısısı 28 dereceye sabit mi?

Geri