Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Site hala aktif mi

yunusemreshn12

Bronz 4 Üye
Merhaba yakın bir zamanda 2 tane küçük kaplumbağa aldım.Kaplumabağa ile merak ettiğim şeyleri burdan bakıyorum ama genellikle 2013 2015 yıllarında cevaplar verilmiş hala aktif mi diye merak ediyorum.

Cem bey var sağolsun genelde o cevap veriyor biz de elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz

Yaklaşık 2 hafta önce 2 tane küçük kaplumbağa aldık.Suları hızlı kirlendiği için ve ısıtıcı daha gelmediği için günde 1 su değiştiriyorum.Su değistirdiğimde kaplumbağalar suya girdiğinde arka ayaklarıni kaldırıyorlar nedeni nedir acaba?

Hocam bunu kuru alanda ışığın altındahep yapıyolar ısınmak için ama bunu ilk defa duydum bunu denk gelirseniz bidaha resmini atabilir misiniz bide suyu biraz ılık koymaya çalışın başlarda havalar soğuk malum neyde bakıyosunuz şuan hayvanlara petshopun verdiği kapta mı

Hocam bunu kuru alanda ışığın altındahep yapıyolar ısınmak için ama bunu ilk defa duydum bunu denk gelirseniz bidaha resmini atabilir misiniz bide suyu biraz ılık koymaya çalışın başlarda havalar soğuk malum neyde bakıyosunuz şuan hayvanlara petshopun verdiği kapta mı
Maalesef evet yakın bir süre için akvaryuma gecicem bir sonraki su değişiminde foto atarım

Şuan hayvanlar küçüktür alabiliyosanız ömürlük kullanabileceğiniz 100 50 60 cm boyutlarında 300 litrelik yaklaşık bi akvaryum alın bidaha para vermezsiniz ikinci el satanlar falan oluyor bi bakının bence sıfırları çünkü tuzlu biraz iki hayvan var diyorsunuz kaç litrelik bi akvaryum almayı düşünüyorsunuz küçük bişey alacaksanız hiç almayın bence çünkü hızlı büyüyorlar bu plastik şeffaf kaplar var büyük 55 70 130 litrelik boyutta değişiyor geçici olarak kullanabilirsiniz benimkiler idareten şuan öyle yaşıyorlar su ısıtıcı ve filtrenin yanında hayvanların üstüne çıkabilecekleri bi kuru alan da lazım kuru alanın üstüne de halojen veya filamanlı 40 -60 watt arası ampullerden konumlandırıyoruz kuru alanda ısınıp kurulanabilsinler diye ampul için de knitex masa lambaları var klipsli seramik duylu onlardan edinebilirsiniz seramik duylu ve ampulun etrafındaki şapka kısmının metal olmasına dikkat edin fazlaca ısınıyor çünkü ampuller 20 30 cm arası uzaga yerleştirmeniz kuru alandan yeterli olur onun da ölçümünü termometre ile yapacaksınız 30 dk bekletin altında eski tip termometreleri 32 33 derece civarlarını görmesi lazım uzaklığı ona göre ayarlıyorux siz aldığınızda yazın yardımcı olmaya çalışırımkuru alanla ilgili sitede fikir verecek gönderiler var onlara bakabilirsiniz kendiniz yapmanızı tavsiye ederim o internette hazır satılanlar pek işlevsel değil ve pahalı ben şu altta attığım mavi kuru alanı yaklaşık 80 tlye falan malettim

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 17
  • image.jpg
    image.jpg
    2.4 MB · Görüntüleme: 13
Şuan hayvanlar küçüktür alabiliyosanız ömürlük kullanabileceğiniz 100 50 60 cm boyutlarında 300 litrelik yaklaşık bi akvaryum alın bidaha para vermezsiniz ikinci el satanlar falan oluyor bi bakının bence sıfırları çünkü tuzlu biraz iki hayvan var diyorsunuz kaç litrelik bi akvaryum almayı düşünüyorsunuz küçük bişey alacaksanız hiç almayın bence çünkü hızlı büyüyorlar bu plastik şeffaf kaplar var büyük 55 70 130 litrelik boyutta değişiyor geçici olarak kullanabilirsiniz benimkiler idareten şuan öyle yaşıyorlar su ısıtıcı ve filtrenin yanında hayvanların üstüne çıkabilecekleri bi kuru alan da lazım kuru alanın üstüne de halojen veya filamanlı 40 -60 watt arası ampullerden konumlandırıyoruz kuru alanda ısınıp kurulanabilsinler diye ampul için de knitex masa lambaları var klipsli seramik duylu onlardan edinebilirsiniz seramik duylu ve ampulun etrafındaki şapka kısmının metal olmasına dikkat edin fazlaca ısınıyor çünkü ampuller 20 30 cm arası uzaga yerleştirmeniz kuru alandan yeterli olur onun da ölçümünü termometre ile yapacaksınız 30 dk bekletin altında eski tip termometreleri 32 33 derece civarlarını görmesi lazım uzaklığı ona göre ayarlıyorux siz aldığınızda yazın yardımcı olmaya çalışırımkuru alanla ilgili sitede fikir verecek gönderiler var onlara bakabilirsiniz kendiniz yapmanızı tavsiye ederim o internette hazır satılanlar pek işlevsel değil ve pahalı ben şu altta attığım mavi kuru alanı yaklaşık 80 tlye falan malettim
Plastik kutunun zararı olur mu? Bende geçici süreliğine sizin gibi yapsam güzel olur.Kurulanma alanını kendiniz mi yaptınız.

Şu anlık iyi ama ana yem de almanız lazım sera raffy p veya omega one ın juvenile turtle sticks ürünleri var bunlardan birini alın juvenile turtle sticks daha uygun fiyat olarak ben de yeni aldım sabahları ana yemden akşamları karides verin iki öğün

• Beğen
Tepkiler: cem
Bundan veriyorum

Ekli dosyalar

• 17300672031236599080078546807515.jpg
    17300672031236599080078546807515.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 4
Şu anlık iyi ama ana yem de almanız lazım sera raffy p veya omega one ın juvenile turtle sticks ürünleri var bunlardan birini alın juvenile turtle sticks daha uygun fiyat olarak ben de yeni aldım sabahları ana yemden akşamları karides verin iki öğrenci

Şu anlık iyi ama ana yem de almanız lazım sera raffy p veya omega one ın juvenile turtle sticks ürünleri var bunlardan birini alın juvenile turtle sticks daha uygun fiyat olarak ben de yeni aldım sabahları ana yemden akşamları karides verin iki öğün
Ben sabahçı olduğum için sabah 7 de 1 tane geldiğimde saat 4.30 da 2 tane gece yatmadan önce 11 gibi 1 tane veriyorum sizce fazlamı

Bu protein açısından iyi hocam ama vitamin gibi diğer ihtiyaçları karşılamıyor ilerde sıkıntı çıkarır şu altta attığım ürün uygun ve baya götürüyor küçük kaplumbağaları suyu da pek kirletmiyor sabah bu akşam karides bide size poşette açık satmış karidesi petshop bunu kullanın bundan sonra alacaklarınızı internetten kapalı kutuda almaya çalışın bunlar bayat olabiliyor ve parazit yapabiliyor hayvanlarda

Ekli dosyalar

• IMG_0498.jpeg
    IMG_0498.jpeg
    1.1 MB · Görüntüleme: 4
az bile hocam bu karideslerin içi boş gibi düşünebilirsiniz kafa hacmi kadar göz kararı gün içinde toplam 2 öğün besleyeceksiniz bide beslerken ayırın ne yediklerini bilin çünkü bunlar çıldırıyor yem verirken biri az yiyor biri çok yiyor 😂

az bile hocam bu karideslerin içi boş gibi düşünebilirsiniz kafa hacmi kadar göz kararı gün içinde toplam 2 öğün besleyeceksiniz bide beslerken ayırın ne yediklerini bilin çünkü bunlar çıldırıyor yem verirken biri az yiyor biri çok

az bile hocam bu karideslerin içi boş gibi düşünebilirsiniz kafa hacmi kadar göz kararı gün içinde toplam 2 öğün besleyeceksiniz bide beslerken ayırın ne yediklerini bilin çünkü bunlar çıldırıyor yem verirken biri az yiyor biri çok yiyor 😂

Evet dişi olan kendi yemini bitirince digerininkine saldırıyor ayırmak zorunda kalıyorum😃ama diğeri erkek olan biraz daha uysal gibi yemeği ben önüne koyunca fark edince yiyiyor.Dediğiniz yemi yarın alacağım teşekkür ederim.

Geri