Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

sizce bulaşır mı?

Guyuh

Bronz 2 Üye
benim akvaryumum var masamda duruyor arada suyunu değiştirrirken kirli su masanın kenarlarına falan sıçrıyor bende buy aralar salmonellaya acayip taktım sıçrayan kirli sular tabiki kurudu ama yinede şimdi mesela abim elledi masaya şimdi onun eline bulaşmış mıdır sizce nolur yardım edin?

Cvp: sizce bulaşır mı?

Bi sıkıntı olacağını pek sanmıyorum , ama mümkün olduğunca sağa sola bulaşmamasında fayda var. Bu arada ne kadarlık periyotlarla değiştiriyorsunuz suyunu?

her hafta yada 2 haftada bir çünkü filtrem bozuldu bu aralar yedek filtrem biraz kötüde ama salmonelladan bir şey olmaz dimi?

Tüm su kaplumbağalarında salmonella bakterisi vardır. Bu size kan ve ağız yoluyla bulaşabilir onun için dikkatli olmakta fayda var, sizde laktetif etki yapabileceği gibi, başka hastalıklarada sebep olabilir. Ama dediğim gibi bişey olmaz gibi geliyo bana, bundan sonra daha dikkatli olursunuz biter. Bu arada umarım en yakın zamanda filtre olayını halledersiniz. İyi forumlar.

Suya değdiğinizde iyice sabunlayın elinizi. Birde suyun damladığı yerleride deterjanla temizleyin. Sonra da içiniz rahat etsin.

siliyorum normalde ama abim elledi iste masaya ablam bezle sılmisti ama yinede bir sey olur bulasmıs mıdır abıme

Bezle silinmiş, sorun olmaz bence.

yani tam hatırlamıyorum 2 hafta oldu sileli ablam o sürede yine değmişte olabilir su oraya eskiden hiç takmıyordum çünkü blmiyordum salmonellayı kaplumbağama ellediğimde elimi kurulamak çin üstüme sürüyordum ve hiç bir şey omuyordu şimdi sizce bu kadar takmalı mıyım?

Derlerya zorla hasta ettin kendini, o misal fazlada düşünmeyin. Önlemleri alın yeterli. Öncekilerden bir sorun olmaz. Bundan sonrada herkesin bahsettiği dezenfekte (sabunla el yıkama vs) işlemini yapıp önleminizi alırsınız.

Benim bir kaplumbağam debelenmekten günde 100 ml suyu odaya saçıyor, elbiselere kısmen geliyor. Güvenli bir şekilde yaşamayı bildikten sonra sorun değil.

mesela dün abim elledi akvaryumun yanına masaya su belkide geldi oraya sonra hiç elini yıkamadan gitti odasına kesin bir şeylere elledi şimdi o elin sabunlamadı ona bulaşır mı salmonella? sonuçta salmonellalı su szinkıyafetlere gelyor size niye bulaşmıyor peki?

Dışkılarında yoğunlaşmış bir bakteridir. Sudaki dışkıdan geçebilir ama yüksek bir ihtimal değil. Ayrıca açık yaradan yada ağızdan bulaşabilir. Yani elleri yıkamamızın sebebi tırnak diplerinden, çatlaklardan bulaşma riskine karşı. Kıyafette bakteri barınamayacağı için sorun olmuyor. Tabi genede hijyen için bekletmemekte fayda var.

o zaman masanın yuzeyındede fazla barınma ıhtımalı yoktur dımı o zaman sal,onella bakterısının

Geri