Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sizce hangi filtreyi alayım?

berkcam97

Gümüş 1 Üye
Yarın internetten yemle birlikte filtre spariş edicem.Bu iki filtre arasında kaldım.

mailto:/?urun-11042-RS-Electrical-Aski-Akvaryum-icin-Selale-Filtre--RS2000-.html (800 litre/saat)

mailto:/?urun-13469-Sobo-WP-1880F-Akvayum-Tepe-Filtre-880-L-H.html (880 litre/saat)

Sizce tepe filtrenin negatif ve pozitif yönleri nelerdir ve sizce hangi filtreyi almalıyım?

Cvp: Sizce hangi filtreyi alayım?

İkisi de kaliteli ve çekim gücü yüksek. İkisini de alsanız olur. Ama bana mailto:/?urun-13469-Sobo-WP-1880F-Akvayum-Tepe-Filtre-880-L-H.html bu linkteki daha kaliteli gibi geldi. Bu arada akvaryumunuz kaç litre?

İkisi de olur diyen sevgili moderator arkadaş ; tepe filtre 25 watt güçte ve gerçekten çok güçlü bir filtrasyon sağlar. Common snapping, softshell, mud gibi aşırı pisleten kaplumbağalar için kullanılır. Ancak yavru RES için 5 watlık şelale filtre çok daha kullanışlı ve alınması gerekendir.
İkisinin de çekim gücü yüksek değil. Şelale filtre sadece 5 wat güçte çekim yapabiliyor ve suyu küçük bir haznede çeviriyor. Tepe filtrenin ise emiş gücü çok yüksektir. Aynı debide olmalar tepe filtrenin sump sistemi olmasından kaynaklanır.
Arkadaşlara yardımcı olurken bildiğimiz kadar olalım lütfen .
Soruyu soran arkadaşa cevaben ; Akvaryum 100 litreden azsa kesinlikle şelale filtre al. 100 Litreden çok ise dış filtrelere bak. 25 watlık tepe filtre profesyonel bir sistemdir sizin için kullanışsızdır.

MonarK' Alıntı:
Akvaryum 100 litreden azsa kesinlikle şelale filtre al. 100 Litreden çok ise dış filtrelere bak. 25 watlık tepe filtre profesyonel bir sistemdir sizin için kullanışsızdır.

Bu ifade kısmen doğru olmakla beraber, eksikleri olan bir ifadedir. 100 litrelik bir akvaryumda hangi şelale filtreyi alırsanız alın, tam verim alamazsanız. Hele ki bu akvaryum bir kaplumbağa akvaryumu ise. Şelale filtreler ortalama 50 litrelik akvaryumlarda düzenli dip çekimi ve modifiye edilmiş haliyle ortalama bir performans verirken, 80 - 100, litrelik akvaryumlarda gereken performansı veremezler. Şelale filtreler 80 ve üstü akvaryumlarda ancak yardımcı filtre ünitesi olarak kullanılabilir. 50 litre akvaryumda atman hf 400 kullanmış biri olarak, açıkcası bu filtrasyon beni hiç bir şekilde tatmin etmedi, tek kaplumbağa olmasına rağmen. Dip çekimleriyle ayakta tuttum suyu resmen. Sonuç olarak ortalama 80 ve üstü akvaryumlar için şelale filtre değil dış filtre önermeniz gerekir. Bu hacimdeki akvaryumlarda mekanik ve kimyasal filtrasyon hiç bir şekilde yeterli gelmez. Biyolojik filtrasyonla desteklenmesi gerekir. Ancak şelale filtrelerle biyolojik filtrasyon bir nebze oluyor. İç hacimleri küçük olduğu için bir kaç filtre medyasından öteye gidemiyorsunuz, bunları koysanız bile hepsinden azar azar koymak zorunda kalıyoruz. Konu filtrasyon gibi önemli bir konu olunca, böyle eksik genellemeler faydadan çok zararlı oluyor.

Atman Hf-400 kullanan biri olarak (akvaryumum 70 litre) bende söylemeliyim ki, gerçekten yetersiz. Umut Bey gibi benimde bir kaplumbağam var. İç filtre ile desteklenmediği sürece suda yeterli sirkülasyon oluşmuyor ve şelale filtre mekanik temizliği yapamıyor. Zaten haznesi küçük, bir de pislikle dolması hiç iyi olmuyor. O nedenle ben gidip bir iç filtre aldım. İç filtreyi her zaman çalıştırmasamda mekanik temizliği iyi yapıyor. Çünkü debisi yüksek. Şelale filtre tek başına kesinlikle yeterli olmadı benim akvaryumumda.

Benim akvaryumum 55 litre o zaman şelale filtreyi alıyorum teşekkürler.

Tepe filtre kullandınız mı bilemiyorum. Gerçekten güçlüdürler. Kıyaslanan tepe filtre ve şelale idi. Ayrıca belli ki arkadaş filtreleri fiyatları ve debileri ile değerlendirmiş . En iyi filtrasyon iç filtre ile mekanik, şelale veya dış filtre ile biyolojik filtrasyon ikilisidir. Ancak sump sistemlerine değinmiyorum. Tepe filtre de sump mantığı ile çalışır. Yalnız filtrasyon konusunda kesinlikle motorların enerji sarfiyatını dikkate almanızı tavsiye ederim. 100 litreye kadar söylememin nedeni , ben 80 litrelik akvaryumumda 1200 devirli bir şelale kullanıyorum ve haftalık dip çekimi ile sorunsuz sistem devam ediyor.

Sayın Alper Deniz, üyelik tarihiniz ne ? Ben bu siteye üye olalı yaklaşık 4 yıl oluyor. Ne süredir kaplumbağa beslediğimi de tahmin edersiniz sanırım. Yazdıklarımı okumak zorunda değilsiniz.
Sanırım site yönetimi de size büyük harfle yazdığınız ve bir üyeye git burdan gibi yakışıksız ifadeler kullandığınız için gerekli uyarıda bulunacaktır.

Şelalenin yanında iç filtrede kullanırsanız yeterli gelecektir. 1.bana göre :)

Geri