Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sizce hangisi?

banyoterligi

Bordo Bereli
Arkadaşlar 125 litre , net 110 litrelik bir akvaryum için dış filtre bakıyorum.

Dolphin c-500 veya 700.
Fluval 205
Jbl e-700
Tetra ex 700

Eheim artık çinde ürettiği için yeni modelleri düşünmüyorum. JBL Alman malı ve 4 sene garantisi var. Aklıma yatıyor Jbl ne dersiniz? Dolphin telskopakvaryumda uygun fakat stokta kalmamış. Tetra ile de problem yaşamak istemiyorum. Fluvalin de parçaları pahalı. Ne önerirsiniz

Cvp: Sizce hangisi?

Eheim Çin de üretilse dahi firmanın kalitesinde üretiliyor. Bir çok firma başta Çin olmak üzere fabrikalarını ucuz işçi potansiyeli sebebiyle uzakdoğuya taşıdı. Bendeki filtrelerin kutuları duruyordu. Bakar üretim yerini paylaşırım.
Muhtemelen jbl markasında da parça bulmakta zorlanırsın. Kullanan sayısı çok az olduğu için pek yorum yapanda olmaz.
Diğerleri içinde tetratec bence uygun olur.

Emre bey dis filtre degilde ic filtreyle alakali bisey soracagim size. 160 lt akvaryum icin eheim 2213 e ek olarak ic filtre eheim 2006 yeterli olurmu

17 sayfa debi testi yorumlarını okudum. Sonuç hüsran. Eheimden tetraya jebodan astro ya kadar hepsinde acaip debi düşüşü var kutuyla alakasız hepsi. İçlerinde en az düşüşü yaşayan jbl ile fluval olmuş.

Ama jbl yorumu 1-2 taneydi. Aqua pro diye bir dış filtre var ama nasıl bilmiyorum onu. Makine mühendisi arkadaşlarımdan bir tane dış filtre tasarlamalarını isticem en sonunda o olucak :D

Ben 96 lt de 2008 kullanıyorum. Hatta bunu karantina akvaryumu için almıştım. Size ya 2008 ya 2010 öneririm.

banyoterligi' Alıntı:
17 sayfa debi testi yorumlarını okudum. Sonuç hüsran. Eheimden tetraya jebodan astro ya kadar hepsinde acaip debi düşüşü var kutuyla alakasız hepsi. İçlerinde en az düşüşü yaşayan jbl ile fluval olmuş.

Ama jbl yorumu 1-2 taneydi. Aqua pro diye bir dış filtre var ama nasıl bilmiyorum onu. Makine mühendisi arkadaşlarımdan bir tane dış filtre tasarlamalarını isticem en sonunda o olucak :D

Açıkcası ben yaklaşık 10 aydır tetratec kullanıyorum. Tabiki debi düşüşü az da olsa olmuştur, ama çevriminden memnunum.

banyoterligi' Alıntı:
Arkadaşlar 125 litre , net 110 litrelik bir akvaryum için dış filtre bakıyorum.

Dolphin c-500 veya 700.
Fluval 205
Jbl e-700
Tetra ex 700

Eheim artık çinde ürettiği için yeni modelleri düşünmüyorum. JBL Alman malı ve 4 sene garantisi var. Aklıma yatıyor Jbl ne dersiniz? Dolphin telskopakvaryumda uygun fakat stokta kalmamış. Tetra ile de problem yaşamak istemiyorum. Fluvalin de parçaları pahalı. Ne önerirsiniz

Fluval'ın parçaları pahalı olduğunu nerden çıkarıyorsun? Eheim 2213 yedek dış kova(hacim 3 lt )82,13 tl- Fluval 205 yedek dış kova(hacim 4,6 lt)84,96 tl.
Fluval'ın kıyaslanabileceği tek marka Eheim olduğuna göre yedek parçası bu klasmanda daha ucuz..

Eheim şuan piyasadaki en pahalı ürün ama kullanan çok oldugundan malzemesi de var. Fluval in diğer parçalar contası dır o sudur busudur hem daha pahalı hem de tedarik etmek zor.

banyoterligi' Alıntı:
Eheim şuan piyasadaki en pahalı ürün ama kullanan çok oldugundan malzemesi de var. Fluval in diğer parçalar contası dır o sudur busudur hem daha pahalı hem de tedarik etmek zor.

Fluval'ın her parçası için ben Canpet den garanti aldım.En geç 1 hafta 10 gün içinde temin ediliyor.Ve genel fiyatları Eheim ayarında..

banyoterligi' Alıntı:
Jbl filtreler konusunda fikriniz var mı?

Bence gerçekten kaliteli ve 13 watt lık enerji tüketimiyle avantajlı bir filtre ama media malzemeleri yetersiz gibi.Çok pahalıya kaçmadan lav taşı ve karbon kullanarak iyi bir verim alınabilinir.

Bence JBL de fazla kullanılmadığı için yedek parça sıkıntısına sebep olabilir.

Eheim 2010 ic filtre siparisini juenpet ten verdim. 2213 dis filtre ile birlikte bi firtina cikmaz umarim.

Sizin akvaryum hacim olarak iyi. Hiç sorun olmaz. Ben 2008 olanı 40 lt karantina akvaryumunda kullandım, rahattı. Eheim 2215 dış filtreyide 96 lt akvaryumda kullaniyorum. Akıntı durumu gayet uygun. Şimdiden hayırlı olsun.

Bide hayirlisiyla kurabilirsem akvaryumu guzel olucak. Esimi ancak razi edebildim buyuk akvaryuma :)

Kurulunca evdeki herkes keyif alacaktır. Güzel bir dekorasyonda yaparsınız :)

Geri