Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

sizce kabukları sağlıklımı ?

tosbik57

Bordo Bereli
arkadaslar benim kaplumbalarim daha yavru benimkierin kabuklari yesil baska yavru kaplumbalara baktim petshop gibi biyerden onlarinki iyahımsi sizce hangisi saglikli resimler gelmisler umarım sizce sağlıklılarmmı :) ??

mailto:/19/l/n6fmd.jpg
bu Idık

mailto:/19/l/n6fp4.jpg
bu Bıdık

Bence cok saglikli. Ne kadar koyu olursa o kadar iyi kanka :)

Kabuk degisimleride baslamis kanka.

Bir sorun yok gayet sagliklilar ama selale , ne kadar koyu o kadar saglikli diye bir sey yok

Cvp: sizce kabukları sağlıklımı ?

Ecem, iyi bakıldıkça tabikide kabuk gelişir ama bu`nun kabuk rengiyle herhangi bir bağlantısı yok.
Nasıl insanlarda esmer veya sarışın oluyorsa; kapluşlardada açık ve kapalı renklerde olabiliyor.(yeşilimsi renklerde tabikide)

Hayvan büyüdükçe, eğer iyi bakılıyor ve güneşlendiriliyorsa kabuk rengi kahverengimsi ve canlı bir renk alabiliyor.

İlk önce kapluşlarınıza uzun ömürler diliyorum :smile: Bence gayet sağlıklı galiba kabuk değişimi başlamış :t65y:

Kabukları çok güzel ve canlı renklere sahip. Yumuşaklıkta yoksa ki bildiğim kadarıyla yok nazar değmesin diyeyim.

İfadeyi tam yapamamışsın Ecem. Kabuk gelişimi, büyüme gibi konularda plaka aralaı siyah olur ve değişim tamamlanınca alttan canlı renk gelir. Diğer bir konu yaş ilerledikçe yaşil renk değişmeye başlar ve ya kahverengi yada çok koyu yeşil renkler hakim olur. Başka bir siyaklık konusu fazla uvb ışınlarının kabuktaki siyah lekeleri oluşturması. Bu daha farklı bir konu.

Ek olarak Kaplumbagalarin kabuk yapilarina bagli olarak da tenkler degisiyor mesela benim bir kaplumbagamin kabugu neredeyse siyah ama birisi yesil ve cizgileri cok belli oluyor koyu renkte hic cizgi yok

kapluş_35' Alıntı:
İlk önce kapluşlarınıza uzun ömürler diliyorum :smile: Bence gayet sağlıklı galiba kabuk değişimi başlamış :t65y:

saolun cok tesekkürler :alucard:

arkadaslar cok saolun cok sevindim kapluşlarim icin :smile: yaptinniz yorumlar icin hepinizden tek tek tesekkür ediyorum saolun varolun :shuriden: bide kapluslarimin kabuk degisimi basladi plakalar arasi siyahlaştı :)

Geri