Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

sizce sorun var mı ?

mülayim ve digerleri

Bronz 4 Üye
Meraba arkadaş lar size gene bi sorum var olivia peter tanitim 2 diye konu acmis onun kaplumbagasindaki gibi kabugunun ust birlesiminde ayni onunki gibi beyazlik varbu bi kabuk sorunumu zarari varmi bu arada plaka aralari acildi kaplumbagalarimin yani siyah seritler kalinlasti sizce sorun varmi

Cvp: sizce sorun var mı ?

Tanitim-2 Şafak'in actigi konu, ayni soruyu odasormus ve Emre buyumeye bagli normal bir durum oldugunu aciklamis. Yani mülayim ve digerleride buyuyor ;)

Merhaba yorumlarda kısaltmalardan mümkün olduğunca kaçınmanızı rica ediyorum emre abi ve cem abi sonradan bunları düzeltmeye çalışıyorlar yeterince yoğunlar zaten :) bu arada o siyahlıklar neslihanın söylediği gibi büyümeye işaret sağlıklı ömürler :)

Cvp: sizce sorun var mı ?

Neslihan ve Duygu cevaplarıya sorun olmadığını açıklamışlar Pelin.

Siyahlığın ne olduğunu daha detaylı anlatayım. Kaplumbağanın kabuğu bildiğin gibi plakalardan oluşur. Kaplumbağa büyüdükçe plakalar büyümez ama aralanır. Altta yeni ve daha büyük plakalar oluşur. Bu plakalar önce farklı bir doku halindedir ve rengi siyahtır. Biz aralandıkça eski plakaların arasından bunların gözüken yelerini farkedebiliyoruz. Bu siyah yeni plakalar oluşumunu tamamlarken doğal olması gereken renge döner. Eskilerinden daha canlı ve sorunsuz olarak. Böylece büyüme o evrede gerçekleşmiş olur. Eski plakalarda zamanla rengini ve canlılığını kaybeder, ölü bir parça halinde kalır. Hatta hayvan sürtünebilirse düşer.

Bu döngü tekrarlanarak devam eder. Yaş ilerledikçe büyüme yavaşlar ve döngü oluşum süresi uzar.

Geri