Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Soft Shell Terrapin ve Kırmızı

keratakerata

Gümüş 3 Üye
Merhabalar,
3-4 ay önce iki adet kırmızı yanaklı bebek kaplumbağa almıştım. Yavaş yavaş büyüyorlarken yanlarına bir de soft shell terapin alsam nasıl olur diye düşündüm. Ama merak ettiğim konu, her ne kadar vahşi hayvanlar olsalar da iki kaplumbağam da birlikte yaşamaya alışmış gibi davranıyorlar artık.
Farklı bir ırktan yabancı bir misafire nasıl davranırlar acaba, hiç deneyimi olan var mı acaba?

Yavru iken resler dokunmasa dahi yumuşak kabuk ileride onlara saldırabilir. Yumuşak kabuk yavru iken daha sığ suda olmalıki basınçtan etkilenmesin. Buda reslere uygun olmaz. Yani akvaryum yapıları aynı değil. Birde hatırlatayım yumuşak kabuklar 40-60 cm boya ulaşır. Bu hayvanı ileride yaşatmak için bayağı büyük akvaryum gerekir.

Cvp: RE: Soft Shell Terrapin ve Kırmızı

AEK' Alıntı:
Yavru iken resler dokunmasa dahi yumuşak kabuk ileride onlara saldırabilir. Yumuşak kabuk yavru iken daha sığ suda olmalıki basınçtan etkilenmesin. Buda reslere uygun olmaz. Yani akvaryum yapıları aynı değil. Birde hatırlatayım yumuşak kabuklar 40-60 cm boya ulaşır. Bu hayvanı ileride yaşatmak için bayağı büyük akvaryum gerekir.

Cevabınız için teşekkür ederim. Yumuşak kabuklar da karnivor ama aynı besinlerle beslenebilirler mi? Raffy P ana öğün ve ek olarak Raffy I & Gammarus veriyorum benimkilere..

Beslenir ama bu hayvana dip yemlerinden almanızı öneririm. Çoğunlukla dipte gezer hatta kuma gömülürler. Jbl tortilde bulundurmak gerekir. Yavrular çok hassastır.

Geri