Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabızlık

Fulden

Yeni Üye
Katılım
4 Mar 2023
Mesajlar
7
Merhabalar,
Benim su kaplumbağamın kabuk boyu yaklaşık 5-6 cm. 6 ay önce minikken almıştım. Akvaryumda ortamı iyi, 1 haftayı geçti kabız. Doğru dürüst hiç
Birşey yemiyor. Sadece karides o da 2-3 günde bir. Eskiden marul vb şeyler yerdi şimdi hiç bu tarz şeyleri yemiyor. Ne yapmalıyım
Teşekkürler
Fulden
 

Ekli dosyalar

  • image.jpg
    image.jpg
    1.5 MB · Görüntüleme: 19
Hayvanın yüzeceği alan yok. O taşları çıkarın. Yerine kuru alan koyun. Hayvanın sağlıklı gelişmesi için bolca yüzmesi lazım. Arka bacakların hareketi bağırsaklara da masaj etkisi yapar.

Tabana vitasand pro 78 marka sarı silis kum alacaksınız. Hayvan bu kumu yiyerek hazımsızlığını giderir. Dışkı arasına girerek parçalamasını kolaylaştırır. Kuru alan örnekleri bu konuda var.

Lamba hayvandan uzak, yeterince ısı almıyor. Sabit olması da mesafe ayarını güçleştirir.

Kuru alana hayvanın sırtı hizasına denk birşey koyup üzerine cam derece yatırıyoruz. Yarım saat sonra baktığımızda 32 dereceyi veren nokta uygun mesafedir.

Bu konuda da lamba hakkında bilgi verdim.

Haşlanmış yumurta akı verin. Birkaç dakika haşlanıp soğutulmuş kıyma parçası verin.

Su ısıtıcısı da yok. Hayvan üşütmediyse metabolizmasını yavaşlatmıştır.

Vitamin damla var mı? Yoksa deep fix reptivit alın. Bir hafta boyunca her gün 1 damla ağzına damlatın. Açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla ruj sürer gibi ağız çevresine 2 damla sürün.

Kabızlık ihtimaline karşı ağzına bir damla zeytinyağı sürün.
 
Çok teşekkür ederim. Hemen dediklerinizi yapacağım.
 
Çok teşekkürler.Dediklerinizin hepsini yaptım. Kabızlık sorunumuz bitti.☺️ Yemeklerini aynı neşe ile yiyiyor. Gece bu ısıtıcılı lambayı açık bırakayım mı? Kırmızı gece lambasını koyuyorum normalde.
 

Ekli dosyalar

  • 05B01D86-055E-49DE-9A69-9E128C67DEEA.jpeg
    05B01D86-055E-49DE-9A69-9E128C67DEEA.jpeg
    1.3 MB · Görüntüleme: 10
Gece bu ısıtıcılı lambayı açık bırakayım mı?

Eğer kaplumbağanız geceleri kuru alana çıkmıyorsa açmayabilirsiniz. Kaplumbağalar geceleri suda uyur. Büyük kaplumbağalar ya da hasta kaplumbağalar kuru alanda uyumayı tercih ederler.

Düşük wattlı bir gece lambasını açık bırakabilirsiniz. Bu geceleri yönünü bulmasını kolaylaştırır ve kaplumbağanın gözünü eşyalara çarpmasına engel olur. Odaya dışarıdan loş bir ışık giriyorsa bu da yeterlidir. Kuru alanda kırmızı ışık yakılması kaplumbağayı rahatsız edebilir. Bunun yerine prizlere takılan gece lambasından kullanabilirsiniz.

Akvaryumunuzun yüksekliği güzel fakat kullanmıyorsunuz. Kaplumbağanın balık gibi yüzebilmesi gerekir. Kendi akvaryumumdan su yüksekliğinin olması gereken değerini gösterebilirim.

su yüksekliği 2

Siz en azından şu anlık kuru alanınızın tabanından 1cm aşağıya kadar suyla doldurun.

Şu şekilde:

-su yüksekliği

Daha sonrasında kuru alanı daha yüksek bir kuru alanla değiştirebilirsiniz. Ancak suyu daha da çok arttırmak için akvaryumun cam kalınlılığı en az 8mm olmalı.

Suda herhangi bir filtre ve ısıtıcı gözükmüyor. Suyun 28 derecede sabit kalması, filtrelerle de suyun sürekli temiz kalması gerekiyor.

Buradan doğru su kaplumbağası akvaryumu kurulumu konusunu inceleyebilirsiniz:

 
Çok teşekkür ederim , hemen dediklerinizi halletmeye çalışacağım
 
Geri
Üst