Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Soğuk kanlı mı? Külliyen yalan...;)

Serbay

Bronz 3 Üye
Bir kaç gündür kaplumbiş ile beraber ders çalışıyoruz (malum kpss öğretmen olmak zor bu devirde) o da kitabı sürekli akvaryumdan okuyor ... Arada paramağımı uzatıyorum akvaryumun tepesinden hemen gelip yanına kuruluyor bende kafasını bir güzel okşuyorum onun da hoşuna gidiyor boynunu uzatıyor iyice arkadaş kim dedi bu yaratıklara soğuk kanlı diye benle yatıyor benle kalkıyor hayvan :) İyi Matematik soruları çözüyor bu arada büyüyünce mühendis olacak oğluşum ...;) Cidden çözüyor şıkları gösteriyorum o doğru seçeneğe doğru yanaşıyor kvaryumdan :) Bende işaretliyorum ve tutturuyor :) Bakalım eğitme aşamasındayım top oynamasını öğretmeyi planlıyorum ...;)

:) benimkilerde ben her odaya girdigimda suyu tasiriyorlar cirpinmaktan :) simarik veletler

Benim kaplumbağalarmı ilginç yoksa hepsimi böyle anlayamıyorum.günün herhangi bir saatinde beni görünce çıldırıyorlar.şıpır şıpır bir görün.sağa gidiyorum sağa geliyolar,sola gidiyorum sola gidiyolar.elimi cama değdiriyorum elimi ısırmaya çalışıyolar:)kapağı açıp yem verirken o kadar güçlü şekilde kollarını suya vuruyolarki dışarı su çıkıyor:)bazen unutup kendi elini ısırıyor ve acı çekiyor:)sabahları bazen esnediğini ve eliyle ağzını sildiğini görüyorum:)bazen nesquik veriyorum onu tırnağına geçirip öyle yiyor:)yani çoğu zaman bir insan gibiler.çok sıcakkanlılar

Hos geldinız =] Masallah sizinki bayağ zekiymiş eminim yakında top oynamayıda ôgrenir :D Uzun yıllar bırlikte olmanızı dilerim :)

OO çok sevindim umarım benim iki günlük bebeklerimde bana alışır :D

Kaplumbağalarda soğukkanlılık olayı çok azdır çünkü kalpleri 2 kulakçık ve 1 karıncıktan meydana gelir. Bu karıncıkta genetik olarak oluşmuş yarım perde sayesinde kanları az miktarda birbirlerine karışır. Kaplumbağalarda bu perde uzunluğu az da değişebilir bu da soğukkanlılığı etkiler. Bu yüzden kimilerin kaplumbağaları daha cana yakınken kimilerinin ki ise dokunulmayı bile istemez. :)

Benimkilerde beni gördüğünde delirirlerdi :) Şıp şıp kulaç atıyorlardı çok hoş sesler çıkıyordu :) Sinirlenincede fena ısırıyordular ayrı konu :)

Geri