Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

solunum sesi..

nullmoon

Bronz 4 Üye
en büyük dişi kaplumbağam (13cm) burnunu suyun dışına çıkardığında ilk iki nefesinde bir ses geliyor sonra düzeliyor. üşüttü diye düşündüm ama daha önce hasta olduğunda çok hareketsiz iştahsız ve ışığın altından kıpırdamazdı. Şimdi bu belirtilerinhiç birinigöstermiyor. eğer bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim ne yapmam gerektiği konusunda...

Cvp: solunum sesi..

Aynı problemle ben de karşılaşmıştım. Hatta tedaviye bile başlamıştım :) Kapluşlar büyüdükçe suyun içinden ilk çıkışlarında böyle nefes sesi geliyor. Başka bir hastalık belirtisi yoksa tek başına bir önemi yok.

Cvp: solunum sesi..

Bir benzerini bende bugün Rocky'yi dışarı aldığımda duydum 20 dk. içerisinde 4 kere yaptı.

İnsanların burunlarından 1 saniyelik ama kuvvetli nefes vermesi gibiydi. Yemek sorunumuz yok, gayet hareketli.

İçimi rahatlattınız Tuba hanım :)

Geri