Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yere düştü ne yapmalıyım

Şekerli

Gümüş 4 Üye
Katılım
12 Mar 2023
Mesajlar
154
Merhaba iyi günler yaklaşık 5 cm olan yavru (5-6 aylık) su kaplumbağam yaklaşık 30 cm yükseklikten alt kabuğunun üzerine düştü.

Çok üzgünüm çok korkuyorum bir şey olur mu acaba ne yapmam lazım kabuklarını kontrol ettim bir şey göremedim muhtemelen korktuğu için bir süre ellerini bacaklarını kafasını kabuğundan çıkarmadı.

Şimdi kafasını çıkarıp etrafa bakıyor ama çok korkuyorum lütfen yardımcı olur musunuz teşekkür ederim 🥺🥺
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
20230530_150852.jpg
20230530_150840.jpg
20230530_150804.jpg
 
Yavruların kabuğu esnek olduğu için bu gibi düşmelerde darbeyi absorbe eder, dışkısı bordo gibi değilse iç kanama yoktur, birkaç gün davranışlarını gözlemleyin. Muhtemelen birşey yoktur.
 
İnşallah dediğiniz gibi bir şey yoktur teşekkür ederim, acaba gözlemlemek dışında fazladan yapabileceğim bir şey var mı merak ediyorum
Yemlerini her zamanki düzeninde mi vermeliyim?
Ve 1 haftayı falan sıkıntısız atlatırsa daha sonralardan düşmeye bağlı bir sıkıntı çıkar mı merak ediyorum ona göre içim rahatlayacak... çok soru işareti var kafamda çok korktuk
 
Ertesi gün iştahı yerindeyse, yüzmesinde herhangi bir problem yoksa, dışkısı bordo renginde değilse bir sorun yoktur, herhangi bir değişiklik yapmanıza gerek yok.
 
Anladım teşekkür ederim, düştükten sonraki ilk kakasını yaptı tamamen kahverengi umarım değişmez sonradan, yarısını da yedi 😐
20230530_155411.jpg
Sonradan ilerleyen haftalarda, aylarda hatta yıllarda bir sıkıntı yaratır mı bu düşme yavrumda yoksa 1 hafta içinde risk ortadan kalkıyor mu kusura bakmayın çok endişelendiğim için ne yapacağımı şaşırdım
 
işinizi garantiye almak istiyorsanız 1 hafta boyunca gözlemleyin, ayrıca hayvanın dışkısını da ellemeyin salmonella kapacaksınız. ileride bir sıkıntı yaratacağını sanmıyorum.
 
30 cm yüksek değil ki. Birşey olmamıştır. 1 metre üstü yükseklikte kontrol ederiz.

Bu hayvanlarda yükseklik algısı yoktur. Bulduğu yerden kendini aşağı koyuverir.
 
benimki bile 1 metre civarından düştü 2 defa hiçbirşey olmadı.
 
30 cm yüksek değil ki. Birşey olmamıştır. 1 metre üstü yükseklikte kontrol ederiz.

Bu hayvanlarda yükseklik algısı yoktur. Bulduğu yerden kendini aşağı koyuverir.
Çok özür dilerim korkudan yanlış ölçmüşüm 80 cm falan var sanırım düştüğü yer, gördüğümde alt kabuğunun üstünde duruyordu öyle mi düştü hemen kendisi mi düzeldi bilmiyorum ama görünürde bir sıkıntı yok hatta maşallah maşallah çok hareketli her zamanki gibi sadece başta bir süre korktu sonra hemen normalde döndü.

Yapmam gereken bir şey var mıdır beslenmesinde falan değişiklik yapayım mı ya da vitamin vereyim mi?

1 haftayı geçtikten sonra artık sıkıntılı bir durum riski kalır mı sonradan acaba?

Çoookk teşekkürler
 
Hiçbirşey yapmaya gerek yok. 2 gün içinde bordo yada kan kırmızı renk dışkı yoksa ağızdan kan gelmiyorsa, hırıltılı nefes alıp verme yoksa, yürümede ve yüzmede bacaklarını rahat kullanabiliyorsa sağlıklıdır.
 
Tekrar merhaba bugün biraz baktım Şeker'e kabuklarında şöyle şeyler fark ettim bana büyümeye bağlı geldi ama sormak istedim yere düşmesiyle alakası yoktur değil mi? Bu arada şu an her zamanki gibi hareketleri normal.
20230531_164608.jpg20230531_164414.jpg
Üst kabuğunda işaretlediğim çizgi şeklindeki yer ve ikinci fotoğrafta işaretlediğim soyulmalar, bunları sormak istedim şimdiden teşekkür ediyorum.
 
Üst kabukta plaka açılmış, alt kabukta eski plakayı soyuyor. Anormal bir durum yok.

Akvaryumda yosun var mı? Kuru alanda ısıtıcı ampul var mı? Kaplumbağanın kabuğu yosunlu gözüküyor.

Akvaryuma direkt dinlendirilmemiş musluk suyu mu koyuyorsunuz?
 
Üst kabukta plaka açılmış, alt kabukta eski plakayı soyuyor. Anormal bir durum yok.

Akvaryumda yosun var mı? Kuru alanda ısıtıcı ampul var mı? Kaplumbağanın kabuğu yosunlu gözüküyor.

Akvaryuma direkt dinlendirilmemiş musluk suyu mu koyuyorsunuz?
Hazır su kullanıyorum damacana veya şişeden ona ayrı su alıyorum yani. Isıtıcı lambamız var.

Yosun yani yeşil bir şey yok hiç akvaryumda, ben haftalık elle komple temizliyorum başka şansım yok filtre alamadım, ama akvaryumun silikon yerleri her yıkamam da çok kirli oluyor kahverengi peçeteye baya kir geliyor muhtemelen yem artıkları vs. toplanıyor gibi.

Kabuğunu bugün bezle hafifçe sildim aynı kahverengilikler beze de geldi kabuğu biraz kirli sanki ama her akvaryum değişiminde musluğun altına kaplumbağayı hafifçe yıkıyorum yine de böyle.

Teşekkür ederim cevaplarınız için 🙏🏻
 
Musluğun altına kaplumbağayı koymayın üşüyebilir ve ürkebilir.

Bir diş fırçasıyla yavaşça kabuğunu temizleyebilirsiniz. Bir bardak su alıp diş fırçası kirlendiğinde bardağın içerisinde yıkayıp tekrar kabuğunu fırçalayın. Bu işlemi kaplumbağa kuru alandayken yapabilirsiniz kaplumbağalar kabuklarını kaşıtmayı çok severler.
 
Anladımm diş fırçası ıslak şekilde mi fırçalıycam yani kabuğunu?

Ben bugün bezle hafifçe silerken kabuğunu gıdıklanıyor gibi kendini ani şekilde ileri atıyor kaçıyor ve çok rahatsız olunca da tıslamaya benzer tükürür gibi bir ses çıkarıyor bu korktuğu için mi normal mi acaba
 
Geri
Üst