Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Solunum Zorluğu

Ecemsahinler

Yeni Üye
Katılım
24 Nis 2021
Mesajlar
5
Merhaba,
Foruma yeni katıldım, herkese merhaba. Tüm konuları okudum ancak birebir tutmadığı için yeni bir başlıkta sizlere danışmak istedim.
Kaplumbağamı 1 ay önce aldım, çok minik 1 tl kadar. Tarttığımda 5gram geldi. Akvaryumunda ısıtıcısı var, kuru alan ve üzerinde seramik ısıtma lambası da var. Tabi kurulana kadar suyunu vs değiştirdim biraz sık. 3-4 gündür ağzını şapırdatır gibi ses yapıyordu. Dün itibarıyla özellikle yemeklerden sonra böyle çok zorlanıyor, kuru alana çıkıp nefes almaya çalışıyor. Veteriner baytril verdi, çok küçük olduğu için 0.02ccyi su ile karıştırıp yemine emdirip veriyorum. İştahı yerinde, karın altında pembelik yok. Yüzmesi de fena değil. Bir de günde 1-2 kez bir kaba alıp ventolin nefes açıcıdan bir pıs sıkıp biraz içinde bekletiyorum. Dün başladım ama pek bir gelişme yok gibi. Yardım ederseniz çok sevinirim.. Videoları da var ama nereye yükleyeceğimi bulamadım.
 

Ekli dosyalar

  • 51E08CAE-D113-4FE3-8973-2DA70FF0052B.jpeg
    51E08CAE-D113-4FE3-8973-2DA70FF0052B.jpeg
    885.4 KB · Görüntüleme: 22
  • F2AC8299-4BBB-4C81-A3DA-A92405719F66.jpeg
    F2AC8299-4BBB-4C81-A3DA-A92405719F66.jpeg
    715 KB · Görüntüleme: 22
Hayvanda halsizlik var mı?

Nefes alıp verirken başını ileri atıyor mu?

Cikleme sesi çıkarıyor mu?

Geceleri kuru alanda mı uyuyor?

Yem olarak neler veriyorsunuz?

Su 28 kuru alan 32 derece olacak?

Hayvan esintiye yada soğuğa maruz kaldı mı?

O nefes açıcı spreyi vermeyin. Baytril kullanımının öncesi ve sonrasında bir değişim oldu mu baytril güçlü antibiyotiktir. Evvelinde de bu durum var mıydı?
 
Merhaba, evet biraz halsizlik var. Her zaman değil ama uzun nefes almak istediğinde evet boynunu uzatıp nefes alıyor. Baytrili cuma ve cumartesi verdim, bugün yine aynı ağzını açıyor bir değişiklik yok maalesef. İlacı yeme damlatıp verdim ama antibiyotiği aldı mı bilemiyorum.. Bir de çocuk vitamini aldım sabah yemine de 1 damla ondan damlatıyorum. Nefes ilacını (ventolin ve flixotide) kestim bu sabah. Yemeğini yedi, çok iştahlı değildi ama yedi verdiklerimi. Özellikle yemekten hemen sonra sanki nefesi daha çok tıkanıyor, yorulduğu için. Gece köprüsünün üstünde uyumuş yani vücudu suda, kafasını da istediğinde dışarı çıkabiliyor. Kuru alana pek çıkmıyor. Kuru alanda ısıtıcı lambası var; suyu da 30-31 dereceye çıkarmıştım antibiyotiğe başlayınca. Cikleme sesi nasıl bilmiyorum ama ağzını açıp kaparken böyle ağzını şapırdatma gibi bi ses çıkıyor. 4-5 gün önce ağzını açmaya başladı ama çok iyiydi ben de normal nefes alıyor diye düşünmüştüm:( Havalar güzel diye 1-2 kez cam açtım ama o hep akvaryumunda ve ısıtıcıları 24 saat açık. Sadece akvaryum suyunu değiştirirken küçük bi kaba alıyorum kaloriferin yanına koyuyorum ama asla cam açmıyorum. O esnadamı üşüttü acaba:( Deneyebileceğim birşey varsa söylerseniz çok sevinirim.
 

Ekli dosyalar

  • image.jpg
    image.jpg
    2 MB · Görüntüleme: 17
  • image.jpg
    image.jpg
    3.3 MB · Görüntüleme: 17
  • image.jpg
    image.jpg
    2.1 MB · Görüntüleme: 16
Hayvanda halsizlik var mı?

Nefes alıp verirken başını ileri atıyor mu?

Cikleme sesi çıkarıyor mu?

Geceleri kuru alanda mı uyuyor?

Yem olarak neler veriyorsunuz?

Su 28 kuru alan 32 derece olacak?

Hayvan esintiye yada soğuğa maruz kaldı mı?

O nefes açıcı spreyi vermeyin. Baytril kullanımının öncesi ve sonrasında bir değişim oldu mu baytril güçlü antibiyotiktir. Evvelinde de bu durum var mıydı?
Merhaba, evet biraz halsizlik var. Her zaman değil ama uzun nefes almak istediğinde evet boynunu uzatıp nefes alıyor. Baytrili cuma ve cumartesi verdim, bugün yine aynı ağzını açıyor bir değişiklik yok maalesef. İlacı yeme damlatıp verdim ama antibiyotiği aldı mı bilemiyorum.. Bir de çocuk vitamini aldım sabah yemine de 1 damla ondan damlatıyorum. Nefes ilacını (ventolin ve flixotide) kestim bu sabah. Yemeğini yedi, çok iştahlı değildi ama yedi verdiklerimi. Özellikle yemekten hemen sonra sanki nefesi daha çok tıkanıyor, yorulduğu için. Gece köprüsünün üstünde uyumuş yani vücudu suda, kafasını da istediğinde dışarı çıkabiliyor. Kuru alana pek çıkmıyor. Kuru alanda ısıtıcı lambası var; suyu da 30-31 dereceye çıkarmıştım antibiyotiğe başlayınca. Cikleme sesi nasıl bilmiyorum ama ağzını açıp kaparken böyle ağzını şapırdatma gibi bi ses çıkıyor. 4-5 gün önce ağzını açmaya başladı ama çok iyiydi ben de normal nefes alıyor diye düşünmüştüm:(Havalar güzel diye 1-2 kez cam açtım ama o hep akvaryumunda ve ısıtıcıları 24 saat açık. Sadece akvaryum suyunu değiştirirken küçük bi kaba alıyorum kaloriferin yanına koyuyorum ama asla cam açmıyorum. O esnadamı üşüttü acaba:(Deneyebileceğim birşey varsa söylerseniz çok sevinirim.
 
Suyu 28 dereceye düşürün. Su ne kadar sıcak olursa dış ortamın soğuğundan o kadar etkilenir. O küçük çakılların hepsini çıkarın. Renkliler salınım yapar. Diğerleri ile birlikte aralarına aldıkları kirler göz ve kulak enfeksiyonuna neden olan zararlı bakteri üretir. Sadece iri taşlardan birkaç tane turtle bank altına koyun. Köprü lamba sınırları dahilinde değilse su içinde dursun hayvan çıktığında gövde su içinde burun dışarıda uyusun. Turtle bankı ona göre yükseltin.

Lamba ısısını ölçtünüz mü? Bankın üstüne hayvanın sırtı hizasında birşey koyup üzerine cam derece yatırın tam yarım saat sonra bakın, ne az ne çok. 32 derece olduğu nokta uygun mesafeyi verir.

Çocuk vitamini olmaz o çok şekerli. Eskiden mecburi kullanırdık ama şimdi hayvan vitamini var. En iyisi sera reptilin ama bunun fiyatı yüksek. Başka bir marka alabilirsiniz deep fix reptivit olur. Bunu 1 hafta boyunca her gün bir damla yeme damlatıp verin. Ama antibiyotik üstünden en az bir saat geçsin.

Antibiyotik olarak eczaneden genta marka göz damlası alın. Bu geniş spektrumlu antibiyotiktir. Baytrile göre hafiftir. Alınca baytril vermeyi bırakın. Gentayı sabah akşam öğünlerinde ilk stick yemine 5 damla damlatıp elden uzatın. Suya fazla temas etmeden yesin. Raffy P bej renk stick uygun. Gerekirse yemi ikiye kırıp tek tek önüne atın hemen yesin. Büyük parça oldu mu suda oyalanıp durur ilaç akmasın suya. Bunu da 1 hafta uygulayın. Sonra haber verin.

Yemde öğün zamanını beklemeye gerek yok arada da verin. Bünyesini güçlü tutalım. Yağ depolasın. Hastalık ilerler iştah kaybı olursa bunu kullanır.
 
Çok teşekkürler, bugün nöbetçi eczane yok yarın halledeceğim. Sabah akşam 5 damla çok gelmez değil mi, boyu 2cm falan:( Umarım iyileşir, size haber veririm gelişmeleri.
 
Sabah akşam üçer damla yapalım, vitamini de 2 günde bir, bir damla. Başka bir hayvanla ile karıştırmışım. Belirttiğiniz iyi oldu. 1 hafta böyle devam edin.

Durumuna göre dozajı artırırız.
 
Geri
Üst