Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Son Haliyle Kaplumbağa Akvaryumum*(RESİMLİ)

TR[C*]

Bronz 3 Üye
Evet arkadaşlar şimdi size kaplumbağa akvaryumumu tanıtacağım.
Öncedende dediğim gibi kuru alanımı yükseltip ısıtıcı lamba koyacaktım.Ve sonunda koydum. :D
Şimdi size yenilikleri sayacağım:
-Önceden 2.5 litre su alırken şimdi 7.5 litre su alıyor.
-Önceden ıpıslak bir taş 4 saate kururken şimdi yarım saate kupkuru oluyor.

Genel Görünüm:
mailto:/6737ds.jpg
mailto:/2ikyyw.jpg

Ordan Burdan: haha:
mailto:/5cya6x.jpg
mailto:/15rimnc.jpg

Kuru alan lambamı fişli pirizle yaptım.Uzatma kaplosu ile aktardım.Ve gayet iyi ısıtıyor bir sorun yok.

Evet arkadaşlar son durum bu akvaryumda.Sizce 2 ay yeterli olurmu tostosa?
2 ay sonra yaklaşık 70 lt lik bir akvaryuma geçeceğiz.
Vaktinizi ayırdığınız için saolun...
:ashamed0006:

Cvp: Son Haliyle Kaplumbağa Akvaryumum*(RESİMLİ)

Yeterli olur fakat iki ay az bir zaman değil kaplumbağanız için neden daha yüksek bir su seviyesi yapmıyorsunuz da o taşlarla felan kuru alan yapıyorsunuz?Su seviyesini yükseldebilirsiniz sanırım.İki ay iki aydır sonuçta....

Vallahi nedesem şimdi mükkemel olmuş akvaryumun cidden çok süper o taştan birtane daha bulsana :D
çok güzel olur öyle olursa tosbikin çok mutlu görünüyor. :)
VE BU SANA 2 ay değil 3 ay bile yeterli olur :)

Çok güzel gelişim gösterdi bu akvaryum. Tebrikler.
Alttaki büyük taştan iki tane daha bulup yukarıdaki ufak kuru alan taşları kenarlardan uzak kalacak şekilde ortaya yaklaştırılırsa suyu akvaryumdan üç parmak aşağıda kalacak biçimde yükselmiş olur. Böylece kaçması mümkün olmaz ve derin bir suda yüzer. İki ay için değer bence :)

Su seviyesi en yüksekte zaten bundan sonrasında kaçar ben test ettim zaten...

Saol dostum evet mutlu gözüküyor,büyüğüne geçince daha mutlu olacak.

Güzel olmuş ama o fişi oraya bantla tutturmakla büyük risk almışsın, kazayla banttan kurtulursa fiş direkt suyun içine düşer.

ısıtıcı lamba cok sakat :) bant yapışkanlığını kaybederse direkt ısıttığı taşa carpar ve patlar

Isıtıcı lambamı iyi bir koli bandı ile 2 defa üstünden geçtim,kaplumbağa benim odamda hep bakıyorum ben olmasamda annem bakıyor toplam 12 saat açık kalıyor.Geceleri kapatıyorum zaten
bu geçiciydi yakında masa lambası alırım.

Saolun arkadaşlar aek ne dediğini anlamadım?

Çok güzel,başarlı olmuş böyle daha güzel bence,çok beyendim kaplumbağan içinde daha iyi olmuş :smile:

Geri