Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sonuncuda öldü :(

frhtkoc

Altın 5 Üye
Arkadaşlar nerede hata yapıyorum bilmiyorum ama manatardan ölen kaplumbagamdan sonra bugün diğer kapluşumuda ölü buldum :( kuru alanları var yüzecek alanlarıda var hergün en az 20 dk ilgileniyorum yemlerini veriyorum zaten sıcaklıkta sorun yok 2 kapluşun 2 side gitti yenisini almakta kararsızım ....

Cvp: Sonuncuda öldü :(

Başınız sağ olsun, bazen size gelene kadar kötü şartlarda bakılan kaplumbağalar sizde ölüyor. O yüzden alırken iyi ortamda bakılan yerlerden almakta fayda var.

Başınız sağ olsun.Sizden kaynaklanmıyor tabikide.Souncta siz en iyi ortami hazırladınız ona.Yenisini alın ama aldığınız ortama ve kaplumbağanın gözle görülür bir hastalığı olup olmadığına bakın.

Geçmiş olsun öncelikle. Bugün ilginç bir şeye şahit oldum.Pet shop'a gittim . Kum almaya.Adam bana enteresan bir kaplumbağa türü var elimde dedi alırmısın dedi. Kaplumbağam diğer kaplumbağalarla anlaşamıyor ama merak ettim bakayım dedim.Gittiğimde akvaryum içinde ölen 4 tane kaplumbağa vardı . Adam hemen o enteresan kaplumbağaları çıkardı . Onlar sebep olmuş. Nereden alındığı çok önemli kaplumbağın. Muhtemelen aldığınız yerde hastaydılar . Ömürlerini sizde tamamladılar. Tekrar geçmiş olsun.

Başınız sağolsun.
Buradada sosyete pazarı denilen zımbırtı bi yer var.
Bu kırmızı yanaklı yavru su kaplumbağalarını (1TL kadar anca) bi kaba doldurmuş üst üste,kabın içinde su yok hava somsoğuk satıyor acımasızın biri.
Kaplumbağa hakkında bilgim olmadan önce bile acımıştım yavrucaklara.
Hatta oradan almayı düşündüm sonra vazgeçip pet shoptan aldım.
Bizler onları almadan önce ne evrelerden geçiyolar düşünün.
Suçu kendinizde aramayın en azından son günlerinde rahat etmişlerdir...

bugün okula gelirken pet shopcuyla konustum aksam kaplumbaga getirecem dedi aksam alacam iki tane inşallah onlar saglam cıkar

Kaplumbağa alırken , Akvaryumun önünde biraz bekleyin en hareketli ve mutlu olanı seçerek alın.Suda bol yüzen sizi görünce yanınıza gelmeye çalışanlardan seçin. Alırken kabuğunada bakın mantar v.b şeyler yoksa alın gerisi şans. İmkanınız varsa AVM'lerindeki pet shoplardan alın.

Sağlam çıkar diye bir cümle kullanmamanızı öneririm siz eşya almıyorsunuzki kırık bozuk çıksın siz ALLAHIN YARATTIĞI "CAN" alıyorsunuz ilk alırken in iyilerini seçin ama sonra bakmaya başlayınca buda sağlam değil buda hasta çıktı derseniz kaplumbağaya ve tüm kaplumbağa besleyenlere hakaret etmiş olursunuz bu arada pet shopçu yeni getirtse bile nerede bakığı önemli içinde 2cm suda yoğurt kovasındamı bakıyor yoksa büyük akvaryumdamı bakıyor ?

Tohlii' Alıntı:
Kaplumbağa alırken , Akvaryumun önünde biraz bekleyin en hareketli ve mutlu olanı seçerek alın.Suda bol yüzen sizi görünce yanınıza gelmeye çalışanlardan seçin. Alırken kabuğunada bakın mantar v.b şeyler yoksa alın gerisi şans. İmkanınız varsa AVM'lerindeki pet shoplardan alın.

Ben kablumbağalar hakkında hiç bir şey bilmeden kaplumbağa almaya gitmiştim.Hepsi kös kös otururken bir tanesi fıldır fıldır geziyordu.Aynı söylediğin gibi yanıma gelmeye çalıştı.Ben de onu aldım :) Palmiyeli kaplardan da almıştım.Araştırdım biraz ve bu forum saayesinde bir akvaryum almam gerektiğini anladım.Geçen haftaya kadar o akvaryumda yaşıyordu.Beraber çok mutluyuz.

KillerPrince' Alıntı:
Sağlam çıkar diye bir cümle kullanmamanızı öneririm siz eşya almıyorsunuzki kırık bozuk çıksın siz ALLAHIN YARATTIĞI "CAN" alıyorsunuz ilk alırken in iyilerini seçin ama sonra bakmaya başlayınca buda sağlam değil buda hasta çıktı derseniz kaplumbağaya ve tüm kaplumbağa besleyenlere hakaret etmiş olursunuz bu arada pet shopçu yeni getirtse bile nerede bakığı önemli içinde 2cm suda yoğurt kovasındamı bakıyor yoksa büyük akvaryumdamı bakıyor ?

öncelikle saglam çıkar derken sizin dediğiniz şekilde kastetmemiştim sanırım yanlış anlaşıldım :(

Kaplumbagalara şelaleli bir paladaryumda bakıyor zaten pet shopcuyu arayıpta buldum kaplumbagayı paladaryumda besleyen nadir pet shopculardan bugün gelmemiş yarın geleceğini söyledi kapluşların ..

başınız sağolsun bazen yapacak bir şey olmuyor :( yeni kaplumbağalarınızla uzun bir dostluğunuz olur inşallah :)

Geri