Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sonunda hayalimdeki evlerini yaptım :)

serhanzr

Gümüş 3 Üye
Uzun bir aradan sonra tekrar selam.

1 yıl kadar önce bu sukaplumbagası.com üyelerinin ve yöneticilerinin tecrübeleri ile çok fazla bilgi edindim. Uzun zamandır yapmayı düşündüğüm paludaryum için devamlı düşünerek geçti zaman. Eksiksiz ve kaliteli bir sistem kurmak istiyordum. Bütçe de zorluyordu açıkçası. Ne yapmam gerektiğini ve kaplumbağalarım için eninde sonunda bundan kaçamayacağımı biliyordum. Sonunda kolları sıvadım ve işe giriştim.

Kullandığım malzemeler:

180 cm x 45 cm x 62 cm. akvaryum
70 cm x 45 cm x 40 cm kuru alan için üst kat. 35 cm x 45 cm kuru alan
Ehiem 2228 pro dış filtre (ehiem meç, ehiem substat, ehiem karbon ve süngerleri ile dolu)
Champion hava motoru
Jagger 300 W ısıtıcı
Exo terra aydınlatma armatürü 2 adet
UVA - UVB 23 W 2 adet ampul
Sera 30 W 2 adet UV floresan lamba
Ehiem Pilli dip temizleme poması
Ayrıca hastalık durumunda kuru alanda bakıma almak için 80 W porselen ısıtıcı
Çeşitli yapay bitkiler ve kuru alan için ağaç kütük.
Doğal iri dere kumu (çakıl) ve kuvars kum(çakıl) karışımı

2 adet 2 yaşında Koi balığı. Başlangıçta tereddüt ettim. İlk 2-3 gün 15 cm. büyüklüğündeki kaplumbağam Pıtır saldırı yaptı ama ısrarcı değildi. Koiler iri ve kıvrak olduğu için kolayca kaçtılar. 1 hafta sonraki halleri ise enteresan :) Koiler kaplmbağalarla oynuyor, hatta ayaklarını emiyorlar falan. Kaplumbağalar tepki bile vermiyor. Uyum sağlamalarını çok istiyordum.
Keşke kaplumbağalarım bozuk para kadar ufakken alıştırsaydım, bu kadar stres çekmezdim zarar verecekler mi diye. Yine de hala gözlemdeyim. Eğer balıklarım hasar alacak saldırılara maruz kalırsa ayıracağım onları. Şimdilik asayiş berkemal. Sanırım bu şekilde devam edecek (inşallah).

Sukaplımbağası.com üyelerine ve yöneticilerine gururla sunmak istiyorum çünkü bunları yapmamı sağlayan ve beni bilgilendiren bu geniş aile olmasaydı bunları başaracak zorunluluğu hissetmezdim.

Resimler:

https://plus.google.com/u/0/photos/103853188677910874120/albums/5800240639711137169

Cvp: Sonunda hayalimdeki evlerini yaptım :)

Tebrik ediyorum.Çok güzel ve özel olmuş..

Teşekkürler. Resimlerde sorun oluyor mu? Kolay ulaşabiliyor ve görüntüleyebiliyor musunuz?
İlk resimlerde su bulanık çünkü su şartlandırıcılarının oturması ve bakteri dengesinin oluşması için 1 haftaya ihtiyacım oldu. Zaten 1 ay kadar sürer diyorlardı.
Beslenme için akşamları kaplumbağaları kuru alana alıp Koileri öyle besliyorum çünkü onların yemini de yiyor kaplumbağalar.
Kaplumbağalara resimlerde gördüğünüz Sera marka yemlerin dışında marul, roka, ıspanak, havuç, yumurta beyazı veriyorum.
Bozuk para kadar küçükken sahibi olduğum kaplumbağalarım için hiçbir kabuk sertleştirici, devit3 vs kullanmadım. Sadece 2 senedir 2-3 kere sera reptilin damlattım yemlerine. Bu işlemi de 2 kaplumbağamda ayrı ayrı zamanlarda 1 günlük halsizlik hissettim o yüzden.Halsizlik hissettiğim kaplumbağamı alıp kuru alana çıkartıyorum önce ve porselen ısıtıcı ile 33-34 derece gibi bir sıcaklıkta kendine gelene kadar bekletiyorum. Suya kendiliğinden inip hareketlendiğinde de vitamin veriyorum. Onun dışında Sera yemler ve UVB lambalar görevlerini yeterince yaptılar.

Çok güzel gerçekten, tebrikler.
Balıklarla beraber ne kadar sakin devam ederler bilemiyorum. Umarım bir sürpriz olmaz.

Elinize sağlık ben de çok beğendim :) Balıklar da çok güzelmiş inşallah bir problem yaşamazlar kapluşlarla.

serhanzr' Alıntı:
Teşekkürler. Resimlerde sorun oluyor mu? Kolay ulaşabiliyor ve görüntüleyebiliyor musunuz?
İlk resimlerde su bulanık çünkü su şartlandırıcılarının oturması ve bakteri dengesinin oluşması için 1 haftaya ihtiyacım oldu. Zaten 1 ay kadar sürer diyorlardı.
Beslenme için akşamları kaplumbağaları kuru alana alıp Koileri öyle besliyorum çünkü onların yemini de yiyor kaplumbağalar.
Kaplumbağalara resimlerde gördüğünüz Sera marka yemlerin dışında marul, roka, ıspanak, havuç, yumurta beyazı veriyorum.
Bozuk para kadar küçükken sahibi olduğum kaplumbağalarım için hiçbir kabuk sertleştirici, devit3 vs kullanmadım. Sadece 2 senedir 2-3 kere sera reptilin damlattım yemlerine. Bu işlemi de 2 kaplumbağamda ayrı ayrı zamanlarda 1 günlük halsizlik hissettim o yüzden.Halsizlik hissettiğim kaplumbağamı alıp kuru alana çıkartıyorum önce ve porselen ısıtıcı ile 33-34 derece gibi bir sıcaklıkta kendine gelene kadar bekletiyorum. Suya kendiliğinden inip hareketlendiğinde de vitamin veriyorum. Onun dışında Sera yemler ve UVB lambalar görevlerini yeterince yaptılar.

Resimlere çok kolay ulaşılıyor bir problem yok.Işıklandırma sistemini kuru alan üzerine bir kapağın içine yaptırarak çok iyi düşünmüşsünüz.Böylece lambaların görüntü kirliliğinden eser yok.
Akvaryumu nerede yaptırdınız acaba ? Benimde bir projem var ama köpeğimizin çok büyük bir ameliyat durumu olduğu için manevi ve maddi olarak ileri tarihe ertelemek zorunda kaldım.İstanbul da bir yer ise değerlenirmek isterim..

Mükemmel olmuş. Diyecek hiçbir söz yok. Balıklara yazık olmaz umarım çok güzeller :)
Kesinlikle herkese örnek olacak akvaryumlardan.

Herkese çok teşekkürler. Sayenizde öğrendiğim bilgiler doğrultusunda elimden geleni yapmaya çalıştım:)

Akvaryumu Ortaokuldan arkadaşım olan Ertan Bey'e yaptırdım. Kendisi akvaryum imalatçısı ve petshoplara toptan akvaryum yapıyor. Telefonunu buradan vermem doğru olur mu bilmiyorum. Site kurallarına uyuyorsa uyarın yazayım.

Çok güzel bir çalışma olmuş elinize sağlık.

Harika olmuşş :) İleride bende yapabilirim bunun gibi bişey çok mantıklı
ve çok hoşş emeğinize sağlık..

Akvaryum imalatçısı Erkan Bey, (Firma ismini hiç sormadım :) ) 0532 571 49 19
Ortaokul'dan sınıf arkadaşınız Serhan Bey vasıtası ile arıyorum diyebilirsiniz. Gerçi çok farketmeyecektir, zira işini severek yapan, projenize bilgi ve değerlendirmelerini katıp olgunlaştıran bir yapısı var :) Fiyat açısından piyasada hazır satılanların en az 2/3 ü gibi mal oluyor.

Yönetimin izni ile aktarıyorum :)

Geri