Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sonunda iyileşti :)

AlperDeniz

Bordo Bereli
Göz iltihabına yakalanan tospikim iyileşti :) Açtı sonunda gözlerini. Veteriner eşliğinde tedavi ettik :) Daha yeni açıldı gözleri. Yem yiyor. Şuan yapmam gereken bir şey var mı?

Kullandığım ilaçlar: inflased , gentamisin (bu iki ilaç icin gözünün altına bastırın. Hafif bir açıklık olucak oraya 1 er damla dökün. Kuru alanda 10 dakıka bekletin. Gentamisin günde 2 defa inflased günde 4 defa), terramiycin , avikap(A Vitaminidir. Bir şırıngayla günde 2 defa ağzına boşaltılır)

Benim tedavi yöntemim bu :)

Cvp: Sonunda iyileşti :)

Kendi kapluşum iyileşmiş gibi sevindim Alper :) Bu sürecin ne kadar zor olduğunu bilirim. Aynı şeyler benimde başıma gelmişti. Şu an yapabileceğin tek şey kapluş tamamen iyileşene kadar tedaviyi bırakmamak ve devam etmek :)

Teşekkür ederim:).Gözü açıldı tamamen :) Devam edeyim mi ama?

Çok zordu ya. Hergün gece 4 te kalkıp ilaç sürüyodum. :) Atlattık ama sonunda :)

Bence iyileştiğine emin olana kadar tedbiri elden bırakma ve veterinerine tekrar bir danış :)

Doğru veterineri bulana kadar neler yaşadım ya :) Biri 1 hafta oyaladı ilerledi diğeri tek damla attı 30 tl aldı. Ama sonun İzmir/BUCA Pegasos'ta çalışan Taner bey ücretsiz baktı :) Yarın bir götüreyim en iyisi

Bencede götürüp bir gösterin. Bakalım nediycek?

Haydi geçmiş olsun :) Tedavi süreçleri bizim sabır sınırlarımızı da test ediyor. Gerçekten zahmetli. Ufaklıklara gösterdiğiniz bu özveri için tebrik ederim.

Alperrrrrr !! :eek: çok sevindim kapluşun iyileşti sonunda sana demiştim ben di mi 1 haftaya geçer diye geçmiş olsunn ^^

Geçmiş olsun Çoooooooook... mutlu oldum bu habere. :yuppi:

Teşekkür ederim Emre :) Veterinerden geliyorum. 2 gün daha devam edicez tedaviye. Gece bana yine uyku yok :)

Teşekkür ederim Gülseren :)

Maalesef tekrar aynı şey oldu tekrar :( Tamamen geçmemiş demekki

Gözleri yine mi kapandı? :( Veterinerle görüştünüz mü peki?

Gorustum. Tam iyilesmemis dedi :( Devam edicem daha. Ya tam iyilesti diyorum yinr aynisi oluyor :(

Ben sana onun için tedaviye kesin iyileştiğinden emin olana kadar devam et dedim. Tedaviye devam etmekten başka yapabileceğin bişey yok şu aşamada.

Devam ediyorum zaten hiç kesmedim :( Ama niçin boyle oluyor anlamadim. Adamlar kaç yil soguk suda kapta bakiyor. Biz akvaryumda en rahat ortamda bakiyoruz. Ama yinr hastalanan bizimkiler oluyor. :'(

Ne kadar iyi koşullarda baksak da bazen bazı şeyler elimizde olmuyor maalesef.

Geri