Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sonunda malzemeler tamamlandi paludaryumu kuruyorum hafta sonu

remsemiles

Altın 2 Üye
Arkadaslar akvaryumun mobilyasida bugun geldi. Bu hafta sonu kuracagim. Kurulum bittiginde resimleride eklerim. Ekipmanlar su sekilde.

80x40x50 kuru alanli akvaryum
Eheim 2217 dis filtre ( destek ic filtre almaktansa 2213 u degistirdim)
Eheim 200 watt isitici
Siyah kuvarz kum
Ipek bitki
Eheim dip temizleyici
Sun glo isitici ampul
Dolphin sualti digital derece
3D arka fon
Tetra ve jbl den cesitli yemler

bunlarin disinda kuru alan isisini olcmek icin nasil bir derece almaliyim. Ve Emre bey kurulum sirasinda dis filtre ile ilgili sizden yardim.talep edebilirim :) o bitmek bilmeyen sabrinizla yardimci olacaginiza suphem yok

Cvp: Sonunda malzemeler tamamlandi paludaryumu kuruyorum hafta sonu

Hayırlı uğurlu olsun. Mobilya 80*50 ye e kadar verdin Selim abi?

Bu arada bildiğin civalı termometriyi koyarsın kuru alana. 5 dk sonra bak dereceyi bu kadar basit.

Mobilyayi 250 liraya yaptirdim Mert. Sadece MDF den yapildi

Gerçekten ölçüler malzemeler çok güzel seçilmiş Selim bey. Ben görsel olarakta çok güzel olacağına eminim.

Kuru alan ısısını hatta nemi ölçmek için ben teraryum dereceleri aldım. Exo terra yada jbl olanlar gayet iyi ölçüm yapıyor. Ancak normal oda ısısı ölçerler de kullanabilirsiniz.

Dış filtre kurulumu ve malzeme dizilimi kolay. Muhtemelen içinden sünger çıkacaktır, ama alırken bakın. Bunun dışında elyaf seramik zeolit karbon ve substrat almanız iyi olur. Ben lav taşıda aldım. Size hangi marka ve markanın hangi ürünü konusunda tavsiyelerde bulumabilirim.

Dun evime yakin oldugu icin juen pet in magazasina gittim. Soylediginiz derecelerden gosterdiler emin olmadigim icin almamistim onu alacagim o zaman. Filtrenin icerisinde sunger elyaf ve.karbon sunger var sanirim. Ben bunun yanina eheim seramik aldim 1 lt lik. Baska ne almam gerekiyo kurulumdan once juen pete ugrayacagim tekrar ordan alabilirim.

Ben o derecelerden kullanıyorum. Gayet sorunsuz çalışıyorlar.
Size Eheim bio mech önerecektim. Yada JBL micro mech. Bunlar yüzey alanı olarak daha iyiler ama sorun değil. Aldığınız ürün normal mech ise oda olur.
Substrat olarak gene Eheim pro substrat öneririm.
Seachem zeolit almanızı öneririm.
Bir ay kadar da aktif karbon kullanılabilir. İlk kurulumda faydalı olacaktır.
İsteğe bağlı filtrede yer var ise lav taşıda olur. Ama bu substratla aynı görevi göreceği için elzem değil. Ben 2260 kullandığım için filtre büyüklüğüne göre aldım. Hatta çok aşırı malzeme almışım. Sanırım 5 sene hiç ihtiyacım olmayacak :)

2217 sanirim 6 litre haznesi. Bio mach yaziyo faturada. Diger soylediklerinizide not aliyorum cumartesi temin edecegim. Birde bu filtrelerde su pompalamak gerekiyormu fise takinca kendisimi su cekiyo akvaryumdan. Soylediginiz malzemelerle birlikte nasil dizilim yapacagim.

Kaplumbağa(lar) nerde :) Ben mi göremedım acaba :)

Söyle anlatayım;
Filtreyi açıp alttan üste doğru önce seramik (mech) koyun, sonra üzerine bioball koyabilirsiniz ama elzem değil, seramik üzerine kalın süngeri ve hemen üzerine elyaf koyarsınız, onun üzerine karbonu koyabilirsiniz, karbondan sonra elyaf koyun, bunun üzerine zeolit sonra elyaf, onun üzerine substrat ve son olarak tekrar elyaf koyabilirsiniz. Eğer elyaf fazla geldi derseniz zeolit ve substrat arasındaki olmasa da olur. Bir ay sonra karbonu çıkarıp onun yerine malzemeleri aynı şekilde aşağı kaydırıp substratın yanına lav taşı eklayabilirsiniz. Yada boşalan yer için zeolit ve substratı artırabilirsiniz.
Filtreyi malzemelerle doldurduktan sonra içini akvaryuma koyacağınız su ile iyice doldurup kapatmanız gerekecek. Bu işlemi yaparken hortumları akvaryuma bağlamalısınız. Aksi halede kapağı kapatırken basınç ile hortumlardan çıkacak su etrafa yayılabilir. Hortumları bağladınız ve filtreyi su doldurdunuz. Arkasından suyu akvaryuma boşaltan taraftan ağzınızla vakumlayıp giriş ve çıkış boruları ile filtrenin tamamen su dolmasını sağlamalısınız ki çalıştırdığınızda hava yapmasın. Akvaryuma suyu veren hortumdan su gelince fişi takabilirsiniz.

Not: Sumstrat, zeolit, lav taşı filtreye konulurken dağılmasını önlemek için file yada kadın çorabına konulmalı. Filtre malzemesi için file isterseniz Juen pette size verirler.

Cok tesekkurler umarim herhangi bir sorun yasamadan akvaryumu kurarim. Bittiginde guzel olacak insallah. Bide benim akvaryum icin ne kadar kum gider tabana. 10 kg aldim ama yeterli olurmu?

Benim taban kenarlarım 150x80. Ben buna 90 kg kum koyduğumu hatırlıyorum. Sizinkine 20-25 kg gider bence.

Gecen hafta sonu kizim rahatsizdi sistemi kuramadim. Akvaryumun resmini paylasiyorum kurmadan once tavsiyeleriniz olursa su doldurmadan uygulayabilirim

Galiba resim ters yukledim. Cep.telefonundan yuklemek.bayagi zor. Duzeltmenin yolunu bilmiyorum kusura bakmayin

[attachment=1106]

[attachment=1107]

Ekli dosyalar

• 20121018_222559.jpg
    20121018_222559.jpg
    108.2 KB · Görüntüleme: 112
  • attachment.jpeg
    attachment.jpeg
    277.6 KB · Görüntüleme: 162
  • attachment-1.jpeg
    attachment-1.jpeg
    108.2 KB · Görüntüleme: 147

Akvaryum gayet güzel görünüyor dolabı da yeni yaptırmıştınız galiba ikisi de hayırlı olsun :)

Emre filtrenin malzemelerini komple yenilemek istiyorum. Juen e baktim seramik elyaf buldum eheim yanlız cok ceşit var diger malzemeler için hangilerini almalıyım. Müsait oldugunda juen sitesibe bi göz gezdirip link yada ürün kodu verebilirmisin. Birde iyi bi dip temizleyiciye ihtiyacım var. Benim aldıgım eheim pislikleri cekmiyo sadece su tahliyesi cok iyi :smile:

Birazdan bilgisayarı açar bendeki ürün grubunu yazarım.

Merhaba Selim,
Aşağıdaki konuyu buldum. Burada uzun uzun yazmıştım. Henüz almadıysan kullandığım bu ürünleri tavsiye ederim.

mailto:/forum/Konu-dis-filtre--8221.html

İlk sayfadaki uzun yazımda detayı bulabilirsin.

Emre çok tesekkürler veriyorum siparişi şimdi. Birde önerebilecegin dip süpürgesi varmı

mailto:/urun_detay.aspx?kat=291&urn=3523
mailto:/urun_detay.aspx?kat=291&urn=3522
Bende bunlardan biri var. Hangi boyu olduğunu hatırlamıyorum. Gayet kullanışlı. Hatta altta video linki veriyorum. Böylece nasıl kullanıldığını görürsün.
http://www.youtube.com/watch?v=oayiBhsDKYg

mailto:/urun_detay.aspx?kat=291&urn=11895
mailto:/urun_detay.aspx?kat=291&urn=11894
Buda jbl, aynı mantıkta çalışıyor. Ama bendeki tetra olandı.
http://www.youtube.com/watch?v=2TerTQqCvnA

Peki bu kumu cekmezmi pisliklr beraber çakılları bile cekiyo videoda

Ben elektriklide kullandım. Özellikle videodaki gibi kumun içini eşeliyordum. Silis kum çok fazla kaçmıyor. Sanırım ağır bir kum olması bu soruna mani oluyor.

Geri