Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sonunda malzemeler tamamlandi paludaryumu kuruyorum hafta sonu

Cvp: Sonunda malzemeler tamamlandi paludaryumu kuruyorum hafta sonu

Yorumlarda lav taşı kullandığınızı da belirtmişsiniz. Lav taşının resimlerine baktığımızda bildiğimiz ponza taşına benziyor. Bu gerçekten ponza taşı mıdır? Bilgisi olan paylaşabilir mi?

http://www.lavatasi.com/lav-tasi-nedir

Ponza ile lav farkını burada anlatmışlar.

Sitede substrat amacı ile kullanılan çeşitli örnekler var. Birini örnek aldım.

http://www.lavatasi.com/lava-rock-substrat-10-15mm

Yani bildiğimiz asidik ponza bizim törpüleme amaçlı kullandığımız ponza taşı. Akvaryumda kullanılan lav taşı bazaltik ponza olarak adlandırılıyor.

Denim sektöründe kullandığımız ponza taşı asidik olan ani beyaz. Ben de işletmeden bu ponza taşlarını alıp filtremde kullanmayı planlamıştım ancak bazik olanından almam gerek demek ki. Bilgi için teşekkürler.

yesvedeendso' Alıntı:
Denim sektöründe kullandığımız ponza taşı asidik olan ani beyaz. Ben de işletmeden bu ponza taşlarını alıp filtremde kullanmayı planlamıştım ancak bazik olanından almam gerek demek ki. Bilgi için teşekkürler.

Doğru asidik olanlar uygun değil, bazik olanlardan almak gerekiyor.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=242&urn=4365
Burada Eheim lav 1 lt 17 tl. Gönderdiğim sitede 15 lt 20 tl. Arada büyük fark var. Sonuçta doğal bir ürün. Bu firma ürünler anlamında güvenilirse alınabilir ama ben ilk defa araştırırken gördüm. Tabi 15 lt lav muhtemelen 15 sene gider :)

Geri