Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sörfçü Kaplumbağalar

alorka01

Bronz 4 Üye
Merhabalar.
Geçen gün odaya girince benim yavru şebelekleri ilginç bir oyunda yakaladım. Biri diğerinin üstene çıkmıştı, alttaki yüzüyodu, üstteki seyehat keyfi yapıyordu. Alttaki gariban durunca ise üstteki eğilip kafasını ısırmaya çalışıyordu. Tabi mecburen alttaki yine devam ediyordu yüzmeye :D Uzaltan gözlemledim, bir süre devam etti olaylar, beni fark edince yem için cama yapıştılar tabi.
Bu olayın dışında da hep kuru alanda ya üst üste ya da yanyanalar. Bir de bir iki kez birbirlerini ısırdılar. Ama sadece yem attığım esnada yaşandı. Yaralanma olmadı. Bunlar normal mi?
Not: Bilen bilir, henüz yavru, 2-4cm civarlarında iki tane çizgilim var.

Hayvanlarda yem esnasında yaşanıyor bu olaylar genelde ama yinede dikkatli olmak lazım ısırılan kaplumbağa bir yerden sonra yem yemeyi bırakabilir o yüzden yemi ayrı köşelerde vermek en güzeli.. Akvaryuma stres stabilecekleri şeyler alın bence ki çizgililerde bu Kum :) birbirlerinden çok etrafıyla ilgilenirse ısırma olayları azalıcaktır

Kuru alanda üst üste durma ısıya yakın olmak için. Bu rastlanan normal bir durum.

Yem yerken yanlışlıkla yani bilinçli olmadan yeme giderken yapılan ısırmalar gene normaldir. (Bugün bendeki cumberland kurutulmuş büyük karidesi kırmızı yanağın ağzından kaptı)

Ancak diğer hayvana üstten kapanma şiddetten önceki baskınlık hareketi. Yani son nokta. Zaten durunca kafasını ısırmaya çalışmasıda saldırganlığa geçtiğini gösteriyor. Bu hareket hoş değil ve hayvan baskınlığını kabul ettirmek için yada akvaryumda tek olmak için şiddet eğiliminde. Sistemde dekorlar yani kum, bitki ve mango kökü tam olsun. Net yemleme dışında ısırma olursa her ihtimalde ayrılacak. Diğeri strese girerse Yaşarcan ın dediği gibi yemden kesilir. Çizgililerde bu durumu geri çevirmek her zaman kolay olmaz.

Kum ve bitki olayını atın 7sinden sonra halledebileceğim. Fakat şu an taş var zeminde küçük siyah beyaz. Dibe inmiyorlar zaten. Kum olursa inerler mi?

Kum ve bitki olayını atın 7sinden sonra halledebileceğim. Fakat şu an taş var zeminde küçük siyah beyaz. Dibe inmiyorlar zaten. Kum olursa inerler mi?

Cvp: Sörfçü Kaplumbağalar

Bunlar ihtimal. Biz ortamı doğaya yakın simüle edelimki hayvanlar huzurlu olsun. Stres yada agresiflik yaşamasın.

Geri