adigehigebz
Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba benim bir çok problemim var aslında. İki tane minnacık (50 krş boyutunda) kapluşum var. 4 gün oldu onları alalı. Plastik kapta değil akvaryumdalar ısıtıcım var lambaya gerek duymadım çünkü güneş görüyor kış geldiğinde alırım lamba diye düşündüm açıkçası. Çok az su olduğu için filtremde yok suyu 3günde bir değiştiriyorum suyun tamamını boşaltmıyorum alıştığı ortamı bozmak doğru değilmiş demişti veteriner bir arkadaşım. 1/4 ü kalıyor. İkisininde üzerine rahatça çıkabileceği bir kuru alanım var akvaryumun dibindeki taşlarıda ellerimle plajdan toplamıştım tamamen doğal yani herşey. Ama asıl sorunum ısıtıcıyla. Kaplumbağalar için özel ısıtıcılar varmış sanırım ama benim ısıtıcım normal balık ısıtıcısı daha önce bikaç defa patladı (ısıtıcının tamamı suyun içinde olmasına rağmen) en son patladığında zavallı kaplumbağam ölmüştü =((( bu neden oluyor merak ediyorum kaplumbağa ısıtıcısı alsam bu sorunu ortadan kaldırabilir miyim acaba? O ısıtıcılar pahalımıdır? Diğer sorunumda kaplumbağalarım stick yem yemiyor hala=( gamarus almıştım ek gıda olsun diye onu yiyor ikiside ama stick yem yemiyor nasıl alıştırabilirim?. Vitamin kullanmam gerekir mi? Birde kabuk sertleştirici falan kullanmalımıyım?