Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Stres

mertcanerdinc

Taç 2 Üye
Merhaba arkadaşlar size bir sorum olacak . Ben hava güneşli olduğu zaman kaaplummbağalarımı bir kaba koyum balkona koyuyorum güneşlensinler diye . Ama onlar farklı kaba geçirdiğim için strese girerler mi ?

Cvp: Stres

mertcanerdinc' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar size bir sorum olacak . Ben hava güneşli olduğu zaman kaaplummbağalarımı bir kaba koyum balkona koyuyorum güneşlensinler diye . Ama onlar farklı kaba geçirdiğim için strese girerler mi ?

Strese girmelerinden daha büyük bir sorun olarak kuşlara (karga gibi) yem olma ihtimali var, kuş kafesi ya da hamster kafesi gibi bir şeye kum ve bunaldığında içine girebileceği sığ bir su yaparsanız daha sağlam olur sanırım :)

Mertcan, Balkon cam ile kapalı ise uvb ışını geçemez ve güneşlenme aktivitesi etkisiz olur. Kuşların gelme olasılığı olamadığı için uygulamanın bu şekilde olabileceğini düşündüm.

Yiğit' in bahsettiği kabın bir tarafına konulacak su ile beraber ufask bir gölgede olmalı.

Yok Emre abi balkon cam ile çevrili değil ama geçen sene bizim balkona kuşlar falan çok geliyordu internette falan cd nin yansıttığı ışık kuşların gözüne girdiği için yaklaşamaz yazıyordu . Bende astım balkona 5-6 tane cd yaklaşık 1 senedir bizi evin yakınlarından kuş geçmiyor :) Gölge için ise kaplumbağaları koyduğum kabın bir kısmı gölge de duruyor istedikleri zaman oraya gidebilirler . Kabın da zeminine az su koyuyorum suyu yükseltirsem sudan çıkmazlar suyu fazlaca seviyorlar :)

O zaman sorun yok. Ortamıda iyi ayarlamışsın. Ama bu mevsimde hava sıcaklığı sorun olabilir. Esinti olursa olumsuz etkilenebilir. Faydalı bir şey yapayım derken hasta etmede. Onun dışında güneşlendirme için çıkarman iyi. Baktın çok ürküyor uygulamayı bırakırsın.

Önemli derecede strese gireceğini sanmıyorum. Arkadaşında dediği gibi en büyük tehlike karga. Benimkilerden biri balkondayken bi karganın saldırısına uğradı neyseki farkettim ve hemen kargayı defettim. Böyle bişey olacağını hiç tahmin etmiyodum artık güvenlik önlemlerini sıkı tutuyorum.

Geçen yaz balkonda güneşlenmesi için bırakılıp kaybolan kaplumbağalar oldu. Kargalar çok zeki ve başında olsanız dahi gitme ihtimalinizi düşünerek uzaktan izlerler. Bir boş bulunmada da kaparlar hayvanı. Bu yaz ilk defa güneşlendirme yapacaklar için önemli bir uyarı oldu.

Geri