Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Strese girerler mi ?

ecemkoten

Bordo Bereli
Arkadaşlar ben yarından itibaren 2 gün şehir dışındayım. Bir arkadaşımdan rica ettim kaplumbağalara bakması için ama ölüm kabında bakıcak mecburen. Bir sorun olur mu ? Strese girerler mi ? Bide ısıtıcıyı da veriyim mi ölüm kabına takılabilir mi ?

Cvp: Strese girerler mi ?

Evet muhtemelen stres olacaktırlar,yem yemeyi bırakabilirler bu süreçte.

2 gün için bence kaplumbağalarınızın düzenini bozmaya gerek yok.
sağlıklı kaplumbağalar açlığa uzun süre dayanabilir.

Ölüm fanusunda üşütme riskleri çok fazla.Bence bırakın evde akvaryumlarında kalsınlar :)

Akvaryumda kalmaları en iyisi hem kimse sizden daha iyi bakamaz kaplumbagalarınıza

Bir hafta 10 güne kadar çıkacağınız her türlü tatilde kaplumbağalarınızı akvaryumda tutuabilirsiniz. Zamanında sağlıklı beslenmiş her kaplumbağa 10-15 gün rahat bir şekilde aç kalabilir. Bu süre 1 aya kadar dahi uzar.

Elektrikçilerde satılan zaman ayarlı priz yardımıyla ışığı istediğiniz saatte açıp kapayabilirsiniz.

mailto:/img99/6016/43358buyuk.jpg

2 gün boyunca aç kalabilirler diyorsunuz yani. Ben ısıtıcıyla falan vermeyi düşünmüştüm ama yemek vermek için bile ayrı kaba koyduğumda çıldırıyorlar. O zaman akvaryumda bırakmam daha iyi yani :) İyiki konu açmışım yoksa hata yapıcakmışım :)

hiç bir sorun olmuyor.Ben ramazan bayramında fanusta yanımda gezdirdim kaplumbağalarımı.Halen sağlam bir şekilde yanımdalar sıkıntı yok.Bu bayramda aynısı yapacağım.

Ecem Hanım zaten yetişkin bir çok kaplumbağa 2-3 günde bir besleniyor. O yüzden içiniz rahat olsun.

EMRE1991' Alıntı:
hiç bir sorun olmuyor.Ben ramazan bayramında fanusta yanımda gezdirdim kaplumbağalarımı.Halen sağlam bir şekilde yanımdalar sıkıntı yok.Bu bayramda aynısı yapacağım.

Yanımda gezdirdim? Kaplumbağalarınızı Allah koruyor gerçekten..

Tamamdır çok çok teşekkür ederimm :) O zaman yarın düzenli olarak besliycem sonra iki gün yolumu gözlesinler :) Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için :)
Yalnız yarın sabah yola çıkıcağım için öyle bir priz edinme şansım yok. Kapalı kalsa ışık sorun olur mu ? Açık bırakırsam düşer yada çok ısınıp patlar diye korkuyorum.

Bir kaç gün kapalı kalmasında sakınca yok, havanın bulutlu olduğunu düşünün :)

Güzel bir benzetme :) Tamam o zaman çok çok teşekkür ederim ilginiz için :)

evet yanımda gezdirdim çokta mutlulardı yanlız fanus öyle ufak tefeklerden değildi ve suları sıcak olucak şekilde ayarladım

Birkaç günden bişey olmaz Ecem hanım içiniz rahat olsun. Isıtıcınız kaba sığıyorsa mutlaka takın derim.

Yeşim hanım akvaryumda bırakın demişlerdi öyle yapmayı düşünüyordum ama ? Hangisi daha iyidir sizde ? Çoğu arkadaş akvaryumda kalsın dedi burda çünkü :)

Eğer arkadaşınıza vermekte kararlıysanız böyle yapın dedim. Yoksa 1-2 gün için elbette akvaryumda kalabilir bir sorun olacağını sanmıyorum :)

Geri