Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Şu an için her şeyim tam mı ?

_Emre___

Bordo Bereli
Merhaba arkadaşlar uzun süredir kafaya koyduğum şeyi yarın gerçekleştiriyorum :D
200 Litrelik bir akvaryuma geçiyoruz kapluşlarımla fakat eksik varmı ben tam çözemedim.
elimdeki yemlerin ve ekipmanlarımı yazacağım.

YEMLER:

Raffy I
Raffy P
Raffy Mineral
Raffy Royal(BÜYÜTME YEMİ)

EKİPMANLAR:

Dış Filtre
300W Isıtıcı
Derece
El yapımı kuru alan
Dip Süpürgesi
UV Lamba
Isıtıcı lamba

İLAÇLAR:
Mavi Damla
Mantar önleyici damla
Devit3
Tortvit
Sera Aquatan

Herşey tam mı ben şaşırdım artık ne alacağımı :D
değerli yorumcuklarınızı bekliyorum.! :)

Cvp: Şu an için her şeyim tam mı ?

şu anlık hepsi tamam gibi bende eksik bulamadım :)

bu sartlar altinda bakamazsin eksik cok :D

hersey tamam gibi bi kaplumbaga daha ne ister ki :)

Yanlız diyim akvaryumu alınca tüm masraflarla birlikte 360 tl tutucak mailto:/forum/images/s3/biggrin.gif Babamdan harçlık talep edemeyeceğim sanırım

Mantar önleyici damla hastalık yok iken rutin kullanılan bir ilaçmı. Öyle ise önereceğiniz marka ve kullanım şekli ile dozu hakkında ne önerirsiniz.

Emre Bey, çok eksik var çok :D
Kaplumbağalar eksik hani nerde onlar :D

AEK: Sıklıkla kullanmıyorum ayda 1 kere tedavi amaçlı uyguluyorum ayrı akvaryuma alıp

GAZOZ: Gazozum :D ne tesadüf ben şu an frukonun gazozunu içiyordum senın yorumunu gördüm nickine hayranım :D eksik mi var bence herşey tamda kuru alanımı taşımıyor :/ vantuzlar

Gazoz yarasın :D eksik yok merak etme,gıcıklık yapayım dedim :D Benimde kuru alanımı vantuzlar taşıyor :)

O zaman benim kullanmama gerek yok. Herhangi bir mantar belirtisi görmedim :)

Gazoz: Sağol :D

AEK: Evet belirti yoksa kullanmana gerek yok :)

Teşekkürler. Ben ayrıca hava motoruda kullanıyorum. Aslında kaplumbağalar için gerekli bir ekipman değil ancak biraz nem yaptığını düşünnerek işe yaradığını sanıyorum. İlave olarak düşünülebilir.
Gerçi su ısıtıcısı, kuru alanın spot ile ısınması ve bu hava motorunun suyu sıçratması ile 70 lt lik suya her gün toplam 2 lt daha ekliyorum.

Geri