Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su arıtıcım durdu sebebi kum olabilir mi?

ffts1

Bronz 2 Üye
Herkese merhaba ,
bugün gidip çok ince demiyeceğim ama organik boyasız kumlardan aldım su seviyelerini yükseltebilmek için ve kumu temizlemem tam 5 saatimi aldı artık yorgunluktan bayılacaktım ki işim bitti.Arkama yaslanıp azıcık izleyim dedim keyiflerini (cünkü acayip keyiflendiler hareketlerini görseniz:) pıt arıtcı durdu :S açtım temizledim arıtıcıyı kuruladım,borularını kontrol ettim fişe taktım tık yok çalışmıyor.Acaba yanlış bir kum mu aldım ben arıtıcıyı etkiledi hayır arıtıcıyıda alalı 4 gün olduda ondan dolayı :S suyun tam temizlenmesi için arıtıcıya güveniyordum,her nekadar 5 saatimide alsa cok hafif bir bulanıklık var negüzel fotograflarını çekip koyacaktım buraya moralim altüst oldu ne zor yavhu!yardımcı olursanız çok sevinirim kumu cıkarmalımıyım kumlada cok eğleniyor gibiler,deşeleyip havaya atıyorlar.Ha bide bir iki tane kum yedi benim zevzek benjamin(büyük olan kapluşum)zararı olurmu?

Cvp: Su arıtıcım durdu sebebi kum olabilir mi?

Öncelikle kumun filtreye zararı olacağını düşünmüyorum.Çünkü bende uzun süre dip kumu kullandım ve hiç bir zararını görmedim.Kum'un filtreyi etkilemesi bana göre çok zor bir ihtimal.Filtreniz bozulmuş olabilir.

Birde kaplumbağanızın kum yediğini söylemişsiniz.Kaplumbağalarınızın dip kumu yemesinde hiç bir sakınca yoktur aksine faydası vardır.Sindirim'i sağlar.

Cvp: Su arıtıcım durdu sebebi kum olabilir mi?

meritiko' Alıntı:
Öncelikle kumun filtreye zararı olacağını düşünmüyorum.Çünkü bende uzun süre dip kumu kullandım ve hiç bir zararını görmedim.Kum'un filtreyi etkilemesi bana göre çok zor bir ihtimal.Filtreniz bozulmuş olabilir.

Birde kaplumbağanızın kum yediğini söylemişsiniz.Kaplumbağalarınızın dip kumu yemesinde hiç bir sakınca yoktur aksine faydası vardır.Sindirim'i sağlar.

Çok teşekkür ederim bilgilendirme için.Bugün aldığım yere götürdüm garantisi yok bişe yapamayız dediler dellendim.Şimdi internetten iyi bir marka sipariş edeceğim artık o gelene kadar hergün suyu yenilemem gerekecek nedeyim ben bu insanlara garantisi yok nedemek ya... Zarar görmemesne sevindim organik olduğu için içim rahatta ne bilim taş maş oluşur diye korktum :) çok saolun cok teşekkür ederim :)

Geri