Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su bulanıklığı

tetenoss

Bronz 1 Üye
Merhaba,

Akvaryuma bir bitki almıştım güzel gözüksün diye, ama yeşillenme oldu. Bitkiyle alakası olduğunu düşünüyorum, öncesinde böyle bir problemim yoktu çünkü.  İnternetten sorunun alg olabileceğini öğrendim, çözüm olarak akvaryumu karanlıkta bırakmak yazıyordu ama akvaryumda kaplumbağa var. Ne yapılabilir? Bitkiyi akvaryumdan çıkarmak istemiyorum.

Cvp: Su bulanıklığı

yosun giderici filtre malzemeleri var onlardan kullanabilirsiniz

Bitki plastikse o salınım yapıyordur.Sudan çok hayvanada zarar verebilir.

Akvaryumda dış filtre kullanılmıyorsa zamanla alg oluşumu gözlemlenir.
Alg besin olarak nitrat,fosfat ve silikat kullanır.Filtresiz akvaryumda kısmi su değişimleri ile akvaryum suyundaki bu bileşenlerin derişimi azaltılabilse de uzun vadedeki çözümü su düzenleyici tarzındaki ürünlerdir.Bu ürünlerde eser miktarda zararlı kimyasal bileşik bulundurduğu için kullanımı özen ve dikkat ister.

Dış filtre kullanılıyorsa;çeşitli firmaların algin besinini absorbe eden kimyasal filtrasyon malzemeleri bulunmaktadır.Bunların kullanılması sorunun giderilmesini sağlayacaktır.

Akvaryum için üretilen yapay bitkilerde kullanılan plastik su ile etkileşime girdiği için suyun kalitesini bozacaktır.Bu yüzden kullanılacaksa;ipek bitkiler tercih edilmelidir.Plastiklere nazaran daha sağlıklı bir kullanıma sahip.

Kalemora, bahsettiğin ürünler ne acaba?

Bitkiyle alakası var mı bu durumun sizce?
(Bitki, canlı bitki yapay olduğunu nerden çıkardınız hiç anlamadım)

Çıkarım değil varsayım.

Canlı bitkinin suya salınım yapma gibi bir durumu olmadığı gibi iyi bakıldığı taktirde algin besin kaynaklarından biri olan nitratın emilimi konusunda fayda sağlamaktadır.

Dış filtre yok, iç filtre var.. Dip çekimi yapıyorum..

O zaman bitkiyi içinden almayayım mı diyorsunuz? Bitkiyi pet-shoptan aldım, aldığımda bazı yaprakların kenarında siyah bi şeyler vardı. O yaprakları kestim. öyle koydum akvatyuma.. Koyduktan bir gün sonra su yeşillenmeye başladı.. Kirli bi görüntü var şu an :/

Bitkinin cinsi anubias (en azından ben öyle diyerek aldım)

Kismi su degisimi yapabilirsiniz resim atarsaniz daha iyi anlasilabilir sebebi

Akvaryuma bitki eklenmeden önce dezenfekte edilmelidir.Bunun için metilen mavisi kullanılabilir.Bitkinin kondisyonu,akvaryuma ilk yerleştirilmesinde yapacağı kirlilik(kötü durumdaki yaprakların küçük şekilde ayrılıp suda yüzmesi gibi) ile gözlemlenebilir.Gerekli besin ve ışık sağlandığı taktirde bitki durumu kötü olmadığı sürece kendini toparlayacaktır.

Kaplumbağa ile aynı ortamda bulunan canlı bitkiler bir süre sonra kaplumbağa/kaplumbağalar tarafından talan edilebilir.Bu ihtimali göz önünde bulunudurup akvaryuma canlı bitki eklemekte fayda var.

Geri