Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su değiştirken hastalanmaması için

banyoterligi

Bordo Bereli
Arkadaşlar kaplumbağalar su değişimi sırasında hastalanmaması için neler yapmak lazım? Yani su değişimi sırasında akvaryumda tutmuyorsunuz değilmi? Kaba falan mı koyuyorsunuz su değişiminde? Üstünümü kapatıyorsunuz? Paylaşırsanız sevinirim.

Cvp: Su değiştirken hastalanmaması için

Su değişimini haftada bir kere 20 litre suyu değiştirerek yapıyorum.Golgi de de 10 litre oluyor bu değişim.
İkisinde de akvaryumdan çıkarmıyorum.İçinde kalıyorlar.
Bunca yıldır da bir sorun yaşamadım.
Kaplumbağanın ortamından çıkarılması bence hastalıklar konusunda davetiye çıkarıyor.

Şuan res'im karantinada. 24 saatte su değişimi yapmam için mecbur çıkarmam gerekiyor bende çıkarıp üstü delikli bir kutuya koyuyorum. Ama tabi genelde kutu 27-28 oluyor. Tedaviden dolayı su min 30 max 32 civarlarında. Kuru alan 34-35 falan.

Mecburiyetten yapıyorum yani. Birde mesala su değişimi sırasında eklediğimiz su soğuk ise akvaryum sıcaklıgını düşürürse ne yapıcaz?

Isıtıcı çalışmıyordur heralde su değişimi sırasında.

Benim su değişimlerim kısmi.Yani ısıtıcım yine suyun içerisinde kaldığı için fişini çekmiyorum.Zaten koyduğum su oda sıcaklığında ve az miktarda olduğu için kısa sürede akvaryumlarım olağan sıcaklığına ulaşıyor.
Sizin ki şu anda özel bir durum.Ve yaptığınız uygulamada bir sorun yok.

Ben su seviyesi ısıtıcının min seviye altına düşeceği için fişini çekiyorum. Kaplumbağa içeride iken değişimi yapıyorum. Arzu gibi bende oda sıcaklığında su koyuyorum.

Geri